مانی حدادی

مانی حدادی

اخبار مرتبط:
  • سال گذشته بود که سازمان استاندارد در بیانیه‌ای قاطع اعلام کرد که تولید پژو پارس به دلیل عدم رعایت برخی از آیتم‌های استاندارد 85 گانه از نیمه اسفندماه متوقف خواهد شد. این در حالی بود که ایران‌خودرو ده‌ها هزار دستگاه از این خودرو را پیش‌فروش کرده بود ولی درنهایت همه‌چیز به سود پژو پارس تمام شد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    عباس علی‌آبادی در حاشیه جلسه 17 اسفند هیئت دولت در پاسخ به پرسشی درباره سرنوشت آیین‌نامه واردات کارکرده‌ها، گفته که «از شنیدن کلمه واردات خودروی دست‌دوم کهیر می‌زنم؛ شأن مردم ما خیلی بالاتر از این حرف‌هاست.» وی تأکید کرده که «معتقدم باید آن‌قدر شرایط را باز گذاشت که مردم خود [در بازار خودرو] تصمیم بگیرند و انتخاب کنند.» این اظهارنظر از سوی کارشناسان خودرو با واکنش‌های متعددی روبرو شد.

  • با اوج‌گیری چالش نقدینگی خودروسازان که به افت تولید نیز منجر شده، آن‌ها به سراغ فروش برخی از اموال خود رفته‌اند.

  • به گفته کارشناسان مطابق آخرین آمارها؛ تعداد ۶.۵ میلیون خودرو از ۲۵ میلیون دستگاه خودروی سواری شماره‌گذاری شده و ۱۰ میلیون موتورسیکلت از ۱۲ میلیون دستگاه موتورسیکلت شماره‌گذاری در کشورمان فرسوده است، درحالی‌که طبق قانون، هرسال باید ۲۰ تا ۲۵ درصد خودروهای فرسوده را از رده خارج می‌کردیم، اما در سال ۱۴۰۰ تنها ۲۹ هزار خودروی فرسوده در ایران اسقاط شدند.

  • بعد از لغو دستوری افزایش قیمت خودروهای مونتاژی که اغلب از آنها به اسم خودروهای چینی یاد می‌شود، شرکت‌های مونتاژکار نسبت به این موضوع اعتراض کردند و این اعتراض را حتی به دیوان عدالت اداری نیز کشاندند. درنهایت دیوان با یک رأی بحث‌برانگیز نظر شورا را برگرداند.

  • اعداد و ارقام تولید خودروسازان به‌روشنی می‌گوید که تا زمانی که صنعت خودروسازی دولتی است نمی‌توان هیچ ادعایی در کیفیت، خدمات پس از فروش، ایمنی و مشتری‌مداری داشت. البته هم‌زمان با قصد دولت برای فروش سهام ایران‌خودرو و سایپا این نگرانی به وجود آمده که رسانه‌ای کردن این مسئله صرفاً اقدامی ظاهری و صوری باشد چراکه با وجود سهامدار بودن شرکت‌های دولتی زیرمجموعه ایران‌خودرو و سایپا در عمل تغییری در مالکیت سهام این دو خودروساز اتفاق نمی‌افتد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    وزارت صمت وعده داده بود که در آبان ماه حدود ۲ هزار خودروی برقی برای عرضه در بخش تاکسیرانی وارد کشور خواهد شد؛ بااین‌حال امروز ۵ آذرماه است و خبری از خودروهای برقی نیست.

  • ۱۸ مردادماه امسال هیئت‌وزیران آیین‌نامه واردات خودرو توسط جانبازان را ابلاغ کرد. آیین‌نامه‌ای شامل ۲۱ ماده بود و شرایط واردات خودرو توسط جانبازان را مشخص کرده بود؛ اما اجرای این آیین‌نامه چندین ماه طول کشید تا درنهایت چند هفته قبل، سامانه مربوط به انتخاب خودروی وارداتی توسط جانبازان رونمایی شد. سامانه‌ای که هرروز یک خودروی جدید به آن اضافه می‌شد و حواشی به همراه داشت.

  • اختصاصی خودروتک؛

    درحالی که برخی نمایندگان مجلس اصرار به واردات خودروهای کارکرده و اجرایی شدن قانون مصوب دارند، اما دولت در سال گذشته هیچ اقدامی برای ابلاغ آیین نامه واردات خودروهای کارکرده انجام نداد. درحالی که بانک مرکزی صحبت از تامین ارز مورد نیاز واردات خودرو می‌کرد، وزیر اقتصاد و رییس سازمان برنامه و بودجه به مشکلات ارزی واردات خودرو تاکید داشتند. یک بام و دو هوای دولت رییسی در ابلاغ آیین نامه واردات خودروهای کارکرده واکنش‌های جدی داشت.

  • اختصاصی خودروتک؛

    آن‌طور که گمرک ایران می‌گوید، واردات خودروی سواری در ۱۲ ماه سال گذشته به ۱۱ هزار و ۲۳۶ دستگاه رسیده است. این در حالی است که طبق وعده‌ها تنها در سه ماه ابتدایی سال ۱۴۰۲ باید ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو وارد کشور می‌شد. این میزان واردات خودرو در صورتی رقم خورده که طبق آیین‌نامه واردات خودرو باید سالانه یک‌ میلیارد یورو برای این امر اختصاص پیدا می‌کرد.

  • با شروع اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به یکباره قیمت ها در بازار خودرو شکست و قیمت خودرو با همان سرعتی که به سمت بالا حرکت بود، این بار سوار بر نوار کاهش قیمت شد و بازار خودرو از خریدار خالی شد، اما دلیل کاهش قیمت خودرو چه بود؟ قیمت دلارکه در سال قبل ، حدود قیمت ۵۹ هزار تومان را تجربه کرده بود، با شروع سال جدید و تغییر رییس بانک مرکزی، و سیاست های جدید بازار ارزی کشور، قیمت دلار به ۵۲ هزار تومان بازگشت.

  • سال ۱۴۰۱ که تولید خودرو‌های داخلی ثباتی نسبی یافتند، خودرو‌های ناقص سال‌های قبل تکمیل شدند و به دست مشتریان رسیدند؛ بحث اسقاط خودرو‌های فرسوده مجدداً مطرح شد تا در قالب طرح‌های مکمل قرعه‌کشی طرحی با عنوان خودرو‌های فرسوده مد نظر گرفته شود و بخشی از ظرفیت تولید خودروسازان به این سمت روانه شود.

  • طرح واردات خودروهای کارکرده از زمان مطرح شدن سوال‌های بسیاری را برای همگان مطرح کرد؟ مهم‌ترین این سوالات در مورد نوع خودروهای وارداتی و سپس درمورد اشخاص واردکننده بود. همچنین خودروهای وارداتی کارکرده یکی از ابهامات موجود در این طرح بود که در این هفته در مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره آن تصمیم‌گیری شد.

  • قیمت‌گذاری در بورس کالا با فرآیند حراج انجام می‌شود ولی پیش از این شورای رقابت متولی قیمت‌گذاری خودرو بود. موافقان عرضه خودرو در بورس کالا مدعی‌اند قیمت‌گذاری در بورس کالا منصفانه است ولی منتقدان این موضوع را نمی‌پذیرند. به عقیده این گروه در بورس کالا قیمت از قبل تعیین شده است، فقط محل واگذاری متفاوت است و در این روش از خریدار مقدار پول بیشتری دریافت می‌کنند.

  • بازار خودروی کشور بار دیگر آن روی عجیب و غریب خود را به نمایش گذاشت. در این روزها، منحنی سینوسی قیمت‌ها بعد از یک دوره تناوب کاهش و افزایش بار دیگر به مدار نزولی بازگشته است. به‌وضوح علت اصلی این ریزش شدید قیمت‌ها، حرکت قیمت ارز در مسیر سرپایینی است؛ اما کارشناسان می‌گویند روند شتاب‌زده کاهش قیمت خودرو، آن‌چنان هم که تصور می‌شود، خوش‌یمن نیست.

  • از همان ماه‌های ابتدایی سال گذشته بود که خودروسازان در گزارش‌های تولید ماهانه خود، مدعی رکوردشکنی تولید و افزایش تیراژ شدند؛ ادعایی که نمود عینی آن در بازار واقعی، چندان احساس نمی‌شد. در همین فضای پرشور افزایش تولید بود که قیمت خودرو، بارها و بارها افزایش پیدا کرد. روند صعودی خروجی خودروسازان در حالی مطرح می‌شد که شرکت‌های بزرگ خودروی دنیا با تیراژهای میلیونی، هم‌چنان با تبعات ناشی از شیوع ویروس کرونا و کاهش تولید دست و پنجه نرم می‌کردند. معمای افزایش تولید و عدم کاهش قیمت خودرو، سوالی ساده با پاسخ‌هایی چالش‌برانگیز است.

  • اعلام قیمت جدید خودروها از سوی شورای رقابت، همان‌طور که انتظار می‌رفت، با حواشی بسیاری همراه شد؛ اما در اتفاقی کم‌سابقه، این بار انتقادات درباره اعلام قیمت‌های جدید به سمت کم‌بودن میزان افزایش قیمت خودرو متمایل شده است. اگرچه دستورالعمل شورای رقابت ابلاغ شده است و دو خودروساز جدید نیز قیمت‌های جدید خود را اعلام کرده‌اند، ولی از گوشه و کنار، خبر می‌رسد که شاید این قیمت‌ها باز هم دستخوش تغییر شود.

  • آخرین عملیات بزرگ کنترل بازار خودرو موسوم به «عرضه خودروهای داخلی در بورس کالا» با مخالفت ضمنی مجلسی‌ها حداقل روی کاغذ منتفی شده است؛ اما دولت در تلاش است این طرح را با اصلاحاتی دوباره برای بررسی به کمیسیون صنایع ارائه کند. با این حال، ورود خودرو به بازار سرمایه موافقان و مخالفان بسیاری دارد. از یک سو، شفافیت قیمت‌گذاری خودروها و حذف دلالان و از سوی دیگر، افزایش شدید قیمت کارخانه‌ای و سرمایه‌ای‌شدن این کالا، مواضع موافقان و مخالفان این طرح هستند.

  • برخلاف تصور عموم، ریزش قیمت خودرو خبر خوبی برای فعالان این بازار نیست. روند نزولی قیمت‌ها شاید در ظاهر منجر به آرامش‌جو روانی جامعه شود، ولی در ادامه، با مزمن‌شدن این روند، بازار با پدیده رکود انتظاری روبه‌رو می‌شود. از سوی دیگر، امیدواری میل به خرید خودرو نیز در زمان افزایش قیمت‌ها تشدید می‌شود. حال سؤال این است که چگونه می‌توان بین این دو اتمسفر یک تعادل ایجاد کرد؟

  • آن‌طورکه رسانه‌های داخلی و خارجی می‌گویند، سیگنال‌های مثبتی از مذاکرات وین برای احیای برجام منتشر می‌شود. خروج آمریکا از برجام و بدعهدی اروپایی‌های عضو این برنامه جامع، ضربه سختی به شالوده اقتصاد ایران وارد کرد. غیر از نفت که بنیان اصلی درآمدزایی کشور به حساب می‌آید، خودروسازی به‌عنوان مهم‌ترین صنعت ایران نیز از این قاعده مستثنا نبود. کارشناسان، افق روشنی برای بازار خودرو در صورت به توافق رسیدن طرفین ترسیم کرده‌اند.

  • 7 فروردین ماه سال جاری (1400 شمسی)، یکی از بحث‌برانگیزترین برنامه‌های همکاری بین‌المللی ایران امضا شد؛ قراردادی که به آن، «برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های مشترک ایران و چین» گفته می‌شود. اگرچه جزئیات این همکاری به‌روشنی بیان نشده، اما شنیده‌ها حاکی از سرمایه‌گذاری حدود 400 میلیارد دلاری طرف چینی در کشور است. فارغ از تحلیل‌های سیاسی، یکی از مهم‌ترین بحث‌های قرارداد 25 ساله ایران و چین، جنبه‌های اقتصادی آن و به‌ویژه شراکت در زمینه صنعت خودرو است.

  • بر اساس آمارهای منتشرشده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، خودروسازان طی 10 ماهه ابتدای امسال، توانستند بیش از 814 هزار دستگاه انواع خودرو تولید کنند. این حجم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، رشدی 21 درصدی را نشان می‌دهد. از این میان، سهم خودروهای سواری به‌تنهایی حدود 740 هزار دستگاه بود که در این گروه نیز شاهد رشد حدودا 20 درصدی بودیم. با این حال، به نظر نمی‌رسد که بازار توجهی به آمار و ارقام داشته باشد؛ چراکه قیمت‌ها بعد از یک دوره کوتاه ریزش، بار دیگر ساز افزایش کوک کرده‌اند.

  • در حالی که تصور می‌شود تمام هم و غم مدیران خودروی دولت جدید، بحث واردات خودرو باشد ولی واقعیت آن است که صنعت خودرو دغدغه‌هایی فراتر از بازگشت دوباره خارجی‌ها به خیابان‌ها دارد.

  • چندی پیش، شورای رقابت پس از ماه‌ها انتظار، دستورالعمل جدیدی مبنی بر قیمت‌گذاری جدید خودروها را اعلام کرد. شیوه جدید این شورا، موجب بروز انتقاداتی شده است. اگرچه این نهاد اقتصادی نسبت به تصمیم خود مصرانه تاکید دارد، ولی به نظر می‌رسد که فضای خودروی کشور، آبستن اتفاقات مهم‌تری در ایام پیش رو است. تا این‌جای کار، قیمت‌گذاری جدید نه‌تنها موجب تعادل در بازار نشده است، بلکه با استناد به بررسی‌های میدانی، شاهد افزایش قیمت‌ها نیز هستیم.

  • اختصاصی خودروتک،

    به نظر می‌رسد فعالیت‌های مربوط به خودروهای برقی از سوی خودروسازان بیشتر شده است. بعد از GX5 سایپا گویا حالا گروه بهمن نیز قصد عرضه یک خودروی برقی به اسم آیتو M5 را دارد.

  • اختصاصی خودروتک،

    جتور X70 علیرغم مدت کوتاهی که در بازارهای بومی چین و سایر بازارها عرضه شده، با استقبالی خوبی از سوی مشتریان مواجه شده است. اکنون گفته می‌شود تیپ پلاس این خودرو قرار است با نام فیدلیتی پرستیژ در بازار کشور عرضه شود.

  • اختصاصی خودروتک،

    گفته می‌شود مکث موتور به‌زودی سراغ مونتاژ یک شاسی‌بلند جدید از برند بایک به اسم X5 خواهد رفت. این خودرو به لطف طراحی مدرن و اصولی خود می‌تواند بازی کراس‌اوورهای چینی در کشور را تغییر دهد.

  • اختصاصی خودروتک،

    شنیده‌ها حاکی از آن است که سایپا در نظر دارد پروژه جدیدی را در حوزه کراس‌اوورهای برقی استارت بزند. این خودرو GX5 از برند Zedriv چین است.

  • اختصاصی خودروتک،

    اطلاعاتی در دست است که نشان می‌دهد ایران‌خودرو تولید سری جدیدی از محصولات هایما را در دستور کار خود دارد. یکی از این محصولات ون جسورانه‌ای به اسم هایما 7X است که در ادامه بیشتر درباره آن صحبت خواهیم کرد.

  • اختصاصی خودروتک،

    روز گذشته شرکت آرین موتور از جدیدترین محصول خود که درواقع اولین خودروی سواری تولید داخل آنها نیز به شمار می‌رود، رونمایی کرد. با این حال مدیران شرکت هنوز قیمت نهایی آن را اعلام نکرده‌اند.

  • اختصاصی خودروتک،

    سرانجام شایعات لباس واقعیت به خود پوشید و لامبورگینی به صورت رسمی از نسخه جدید سوپراسپرت کلاسیک خود یعنی Countach پرده‌برداری کرد. درواقع این خودرو به مناسبت پنجاهمین سالگرد تولید کانتاش بازتولید شده است.

  • اختصاصی خودروتک،

    تویوتا سرانجام پس از 14 سال نسل جدید شاسی بلند محبوب خود لندکروز را معرفی کرد. حضور مدل جدید این خودرو باعث بسیاری از دوست‌ دارانش آن را سایر شاسی بلندهای معروف نیز مقایسه کنند. اما لندکروز جدید واقعاً مقابل تانک رضوانی حرفی برای گفتن دارد؟

  • اختصاصی خودروتک،

    تقریباً حدود 14 سال بعد از تولید نسل نهم ، تویوتا دهمین نسل از شاسی ‌بلند محبوب خود لندکروز را رونمایی کرد. خودرویی که از نظر طراحی یک پیشرفت تمام عیار به حساب می‌ آید ولی از نظر مشخصات فنی با انتقاد روبرو شده است.

  • اختصاصی خودروتک،

    چندی پیش ایران‌ خودرو با بازگشایی مرکز خودروهای سفارشی خود موسوم به Opco سه خودروی دنا توربوشارژ، پژو 206 و تارا را با تیونینگ کارخانه‌ای معرفی کرد. در این مطلب قصد داریم به بررسی تارا با تیونینگ آپکو بپردازیم.

  • اختصاصی خودروتک؛

    شرکت خودروسازی فردا در صفحه اینستاگرام خود خبر از عرضه شاسی‌بلند خود یعنی SX5 داد. خودرویی پرحاشیه که تردیدهایی نسبت به موفقیتش در بازار پرترافیک چینی‌ها مطرح شده است.

  • اختصاصی خودروتک؛

    لیست نامزدهای چینی ورود به بازار خودروی ایران به روزرسانی شده است. اکنون برندهایی جدید با طراحی های مدرن تری را شاهد هستیم. هر یک این خودروها چندی است بنا به دلایلی از جمله تست های جاده ای و یا اخذ مجوزات مربوطه در خیابان های کشور تردد می کنند. نکته جالب در این میان بعد از مدت ها حضور دو سدان جدید در این لیست است.

  • اختصاصی خودروتک؛

    لوکس‌‌ترین محصول شرکت Haima شاسی‌بلند 8S نام دارد. خودرویی که به گفته چینی‌ها محصولی در کلاس SUVهای کوپه است. حداقل روی کاغذ می‌توان امیدوار بود که روزی این خودرو وارد بازار ایران شود.

  • اختصاصی خودروتک؛

    تابستان سال گذشته بود که تصاویری از تردد محصول جدید کرمان موتور در رسانه‌ها منتشر شد. خودرویی که تعجبی نداشت باز هم یک محصول چینی و باز هم یک کراس اوور باشد. عضو جدید جک S4 نام داشت که می‌خواست فضای خالی بین مدل‌های پرفروش S3 و S5 را پر کند.

  • اختصاصی خودروتک؛

    سایپا می‌گوید به زودی از یک شاسی‌بلند دو دیفرانسیل جدید رونمایی می‌کند. خودرویی که در بیانیه رسمی شرکت هیچ اشاره‌ای به نام آن نشده است. اما تقریباً دیگر همه می‌دانند که این خودرو را قرار است زامیاد تولید کند و نام ایرانی آن «تیوان» است. زامیاد تیوان همان فودای لندفورت چینی است که دو سال پیش هم دیده بودیم.

  • اختصاصی خودروتک؛

    اولین خودروی تولید داخل با موتور توربوشارژ و جعبه ‌دنده ‌اتوماتیک درست در اوج تحریم‌ها، می‌تواند خبر خوبی برای افق صنعت خودروی کشور باشد. دنا پلاس توربو اتوماتیک اگرچه دیرهنگام ولی پاسخی ایرانی به تمام خودروهای چینی هم‌کلاس بود. با این حال قیمت نهایی این خودرو در بازار آزاد همه را شوکه کرد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    شنیده‌ها حاکی از آن است که خودروسازی بهمن بعد از عدم همکاری با طرف ژاپنی برای ادامه تولید مزدا وارد فاز اجرای تولید جدیدترین محصول خود شده است. از پیش‌ تر خبرهایی مبنی بر همکاری این خودروساز با دانگ فنگ چین به گوش می‌ رسید. پیش‌ بینی می‌ شود اولین محصول مونتاژی شرکت، شاسی بلندی به اسم ix5 باشد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    در ادامه تصاویری از مدل های تیونینگ تندر 90 را مشاهده خواهید کرد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    به باور برخی از کارشناسان هنوز هم یک فیس‌لیفت درست و حسابی از آب درنیامده است. می‌گویند تغییرات رانا پلاس همان چیزهای است که می‌توان از لوازم یدکی‌ها و اسپرت‌فروشان تهیه کرد. نسخه جدید همزاد پژو 206 در نبود برادر فرانسوی‌اش فرصت بهتری برای عرض‌اندام دارد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    انتشار تصاویر گرافیکی تندر 90 ایرانی که سایپا قول ساخت آن را داده بود، حرف‌ و حدیث‌های بسیاری را در رسانه‌های خودرویی ایجاد کرد. نارنجی‌های جاده مخصوص فعلاً این خودرو را P90 معرفی کرده‌اند. محصولی که حداقل از روی تصاویر نمی‌توان شباهت خاصی با برادر فرانسوی‌اش کشف کرد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    پاییز سال 97 وقتی برای چندمین بار حرف و حدیث توقف تولید پراید به گوش رسید، گزینه‌های جانشینی این خودرو هم مطرح شدند. آن روزها بخت و اقبال محصولات ارزان قیمت سوزوکی بیش از هر محصول دیگری به نظر می‌آمد. در این میان به نظر می‌رسید که سوئیفت بهترین گزینه ممکن است. در ادامه پراید حدود یک سال و نیم دیگر هم تولید شد ولی خبری از سوزوکی نشد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    به تازگی یک خودروی جدید چینی با پلاک گذر موقت در تهران دیده شده است. این خودرو شاسی‌بلند نوظهور شرکت دانگ فنگ با نام Glory 580 است.

  • اختصاصی خودروتک؛

    شاید عجیب به نظر بیاید ولی خودروسازان بزرگ و کوچک ایرانی از اواخر دهه 60 میلادی تا همین دو سه سال پیش چندین و چند کانسپت را تولید کرده بودند. خودروهایی که هریک بنا به دلایلی موفق به حضور در بازار نشدند. در این میان داستان پردیس متفاوت‌تر است.

  • ایران خودرو با انتشار طرح جدید فروش خودروهای خود به صورت مشارکت در تولید 10 خودرو را معرفی کرد. نکته جالب اینجاست که برای نخستین‌بار دو مدل دستی و اتوماتیک سدان جدید شرکت موسوم به K132 نیز در این لیست قرار گرفته‌اند. اما آنچه موجب تعجب مشتریان این خودرو شده میزان مبلغ مربوط به پیش پرداخت آن است.

  • اواخر هفته گذشته سایپا از نسخه جدید کوییک رونمایی کرد. خودرویی که حالا با نام کوییک R+ (آر پلاس) شناخته می‌شود. فیس‌لیفت R این خودرو هنوز جای خود را در بازار باز نکرده است و حالا مشتریان با نسخه جدیدی روبرو هستند که فارغ از تغییرات ظاهری، قیمتی بیشتری را نیز به همراه خواهد داشت.

  • به‌ زودی دو محصول کاملاً جدید سایپا و ایران خودرو راهی بازار می‌شوند. شاهین و پروژه K132 پرچم‌داران نوظهور دو خودروساز بزرگ کشور هستند. محصولاتی با طراحی بدیع و فناوری که به گفته سازندگان نسبت به مدل‌های قبلی یک سر و گردن بالاتر هستند. این دو خودرو به‌زودی رقابتی نفس گیر را با یکدیگر تجربه خواهند کرد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    شاید باورکردنی نباشد ولی قدرت این خودرو 222 اسب‌بخار ثبت شده است.

  • اختصاصی خودروتک؛

    یکی از پرحاشیه ترین هاچ بک های بازار ایران پژو 207 است. خودرویی که البته تفاوت هایی با نمونه اصلی آن در بازارهای جهانی دارد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    سرانجام روز گذشته بعد از سه جلسه ناموفق، کارگروه شورای رقابت، ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت فرمول جدید قیمت گذاری خودرو را اعلام کردند. بر این اساس محصولات ایران خودرو تا سقف 10 درصد و محصولات سایپا تا سقف 23 درصد اجازه افزایش قیمت دارند. در ادامه با قیمت جدید خودروهای پردخواست داخلی و مقایسه آنها با قیمت قبلی آشنا خواهید شد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    در حالی که شرکت‌های بزرگ دنیا به وضوح به سمت خودروهای برقی و هیبریدی گرایش پیدا کرده‌اند، در ایران هنوز استاندارد خودروهای بنزینی هم با چالش‌هایی روبروست. هر از گاهی تلاش‌های جسته و گریخته‌ای برای ورود به دنیای محصولات الکتریکی در کشور انجام می‌شود که البته راهی به تجاری‌سازی و مصرف‌گرایی پیدا نمی‌کنند.

  • اختصاصی خودروتک؛

    موج تورمی افزایش قیمت بنزین تاثیر خود را بر بازار خودرو گذاشت. تاثیری روانی و متاثر از حضور گسترده دلالان و بازگشت واسطه‌های مجازی در سایت‌های خرید و فروش اینترنتی خودرو. اما در ادامه شاهد آن بودیم که اگرچه کمی از تیزی برنده این افزایش قیمت‌ها کاسته شد ولی به مرور فنر فشرده قیمت‌ها باز هم از جای خود جهید و باز هم کلیدواژه آشنای قیمت‌های کنترل نشده تبدیل به تیتر رسانه‌ها شد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    چندی پیش شرکتی به اسم خودروسازی فردا در رویدادی اینستاگرامی شاسی‌بلند جدیدی به اسم SX6 را رونمایی کرد خودرویی که شنیده می شود قرار است با قیمتی در حدود 350 میلیون تومان به متقاضیان عرضه شود.

  • اختصاصی خودروتک؛

    در روزهایی مشتریان داخلی مدت‌هاست با خودروی جدید روبرو نشده‌اند، خودروسازان وعده عرضه مدل‌های تغییر شکل یافته را می‌دهند. مدل‌هایی که بر اساس آنچه سال‌هاست در بازار ایران حضور دارند طراحی و مهندسی شده‌اند. البته تا اینجای کار برخلاف تمام حرف و حدیث‌ها هنوز خبری از عرضه این محصولات به اصطلاح جدید نیست و عرضه آنها اغلب به پایان سال موکول شده است.

  • اختصاصی خودروتک؛

    شهریور سال 91 بود که مزدا 3 برای اولین بار به حدود 100 میلیون تومان رسید و جنجال فراوانی تولید کرد. این روزها قیمت فعلی این خودرو محبوب ژاپنی در حال رسیدن به 400 میلیون تومان است!

  • اختصاصی خودروتک؛

    چندی پیش معاون آماد و پشتیبانی نیروی انتظامی اعلام کرد که این معاونت با هماهنگی ستادکل نیروهای مسلح اقدام به خرید 120 دستگاه تویوتا راو4 برای ناوگان پلیس راهنمایی و رانندگی کرده است. جالب است بدانید این خودروی محبوب از سوی پلیس کشورهای دیگر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    روز گذشته ایران خودرو به صورت رسمی برنامه خود برای معرفی مدل‌های جانشین پژو 405 جی‌ال‌ایکس را اعلام کرد. بر این اساس تیپ گازسوز این خودرو جایگزین مدل‌های تاکسی خواهند شد و البته برای پر کردن جای خالی مدل محبوب بنزینی سمند، پارس و رانا در نظر گرفته شده است. حالا نکته مهم اینجاست که این 3 خودرو در فاز قیمت دیگری قرار دارند.

  • اختصاصی خودروتک؛

    پراید فارغ از حواشی مربوط به ایمنی و کیفت همواره به عنوان پرفروش‌ترین محصول صنعت خودرو ایران، از نظر قیمتی مورد توجه بوده است. ارزان‌ترین خودرو بازار این روزها در حالی خود را بار دیگر به آستانه 50 میلیون تومانی نزدیک می‌کند که سال گذشته در چنین روزهایی کمتر از 38 میلیون تومان در بازار آزاد خرید و فروش می‌شد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    شش سال پیش در چنین روزی بازار خودرو کشور با حضور متنوع خودروهای داخلی و خارجی بسیار رنگارنگ بود. خودروهایی که با نگاهی به قیمتشان به نکات جالبی می رسیم.

  • اختصاصی خودروتک؛

    با توجه به مشکلات تحویل برخی از خودروها هنوز هم در برخی نمایندگی‌ها مدل صفر کیلومتر سال قبل دیده می‌شود. این خودروها می‌توانند گزینه مناسب‌تری برای خرید باشند. اما باید این نکته را در نظر گرفته که قیمت پایین‌تر این خودروها به دلیل یک سال قدیمی‌تر بودن می‌تواند در زمان فروش مجدد آن‌ها در بازار دست‌دوم هم موثر باشد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    سرانجام لامبورگینی نیز به جرگه سوپراسپرت‌ سازان هیبریدی پیوست. محصول جدید این شرکت Sian نام دارد که هم به‌عنوان اولین هیبریدی شرکت شناخته می‌شود و هم به‌عنوان قوی‌ترین محصول آن‌ها. به نظر می‌رسد لامبورگینی با معرفی سیان قصد رقابت با محصول جدید رقیب دیرین خود یعنی فراری SF90 را داشته باشد. باید دید در دنیای واقعی رقابت این دو به کجا می‌رسد؟

  • اختصاصی خودروتک؛

    حال‌وروز فعلی بازار خودرو ایران تعریف چندانی ندارد. ممنوعیت واردات خودرو کاری کرد تا رنگ و لعاب از این بازار گرفته شود. از سوی دیگر بحران در خطوط تولید خودروسازان نیز عرضه همان محصولات قدیمی را با مشکل روبه‌رو کرد. با این حال به نظر می‌رسد با تثبیت اوضاع حالا زمان حضور خودروهایی که پیش‌تر وعده داده شده بودند.

  • اختصاصی خودروتک؛

    به نظر می‌رسد با تسریع در روند تکمیل خودروهای ناقص از سوی دو خودروساز بزرگ کشور، کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند قیمت خودروها به زودی با کاهشی محسوس روبه‌رو خواهد شد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    در دنیای رودسترها یا همان خودروهای 2 درب روباز، این ب‌ام‌و Z4 و پورشه باکستر هستند که حرف‌هایی برای گفتن دارند. اسپرت‌هایی تمام عیار که نباید فریب ظاهر کوچک‌اندامشان را خورد چرا که به لطف وجود یک پیشرانه قدرتمند و البته وزنی بسیار پایین، عملکردی خیره‌کننده در خیابان‌ها دارند.

  • اختصاصی خودروتک؛

    بعد از اعلام برکناری هاشم یکه زارع مدیرعامل ایران خودرو، گفته می‌شود که عباس علی آبادی به عنوان مدیرعامل جدید این شرکت خودروسازی انتخاب شده است.

  • اختصاصی خودروتک؛

    با اعلام توقف شماره‌گذاری پراید توسط پلیس از ابتدای سال 99، بار دیگر پرونده این خودروی جنجالی باز شد. خودرویی که همواره از نظر امنیت و کیفیت بحث‌برانگیز بوده است. داستان پراید ، داستان یکی از مشهورترین خودروهای ایران است. خودرویی همیشه بحث‌برانگیز با موافقان و مخالفانی دائمی ؛ پراید که اکنون پرتیراژترین و اقتصادی ترین خودروی بازار ایران محسوب می‌شود ، پیشینه‌ای بسیار عجیب دارد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    سهم خودروهای فوق لوکسی که بالاتر از یک میلیون دلار قیمت دارند در تولید سالانه صنعت خودرو بسیار بسیار ناچیز است. این خودروها در تیراژهای محدود تولید می‌شوند و مثلا بوگاتی ویرون در طول ۱۰ سال تنها ۴۵۰ دستگاه تولید شد. با این حال حجم سر و صدا و اخبار پیرامون آنها بسیار زیاد است. قابلیت‌های فنی و طراحی این خودروها آنها را در کانون اخبار قرار می‌دهد. با این همه اغلب شرکت‌هایی که این خودروها را تولید می‌کنند از محل فروش آنها سودی کسب نکرده و روی وجه اعتباری آنها متمرکز می‌شوند.

  • اختصاصی خودروتک؛

    پلیس راهنمایی و رانندگی می‌گوید از ابتدای سال 99 دیگر پراید را شماره‌گذاری نخواهد کرد. این جدی‌ترین خط و نشان برای موفق‌ترین خودرو بازار ایران از نظر میزان فروش بوده است. با اینکه قیمت فعلی این خودرو از نظر اقتصادی بالا به حساب می‌آید ولی پراید هم‌چنان ارزان‌ترین خودروی کشور است و حذف آن بدون در نظر گرفتن جایگزین می‌تواند مخاطراتی داشته باشد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    ساندرو در ایران خودرویی پرفروش و پرطرفدار بود. اما بخت و اقبال این خودرو چندان طولی نکشید و معضلات صنعت خودرو ناشی از تحریم‌ها پای این فرانسوی را از بازار کوتاه کرد. البته در آن سوی آب‌ها ساندرو هم‌چنان می‌تازد و با مدل‌های جدیدش بازار خودروهای مقرون به صرفه را توسعه می‌دهد. با یک مقایسه بین مدل موجود در ایران و نسخه اروپایی به اطلاعات جالبی برمی‌خوریم.

  • اختصاصی خودروتک؛

    چهل سال است که دارند با هم می‌جنگند. جدالی نه از جنس اسپرت‌های جوان‌پسند ریزاندام یا شاسی‌بلندهای غول‌آسای پرمدعا. جدالی که هیچ کس نه می‌تواند وارد آن شود و نه جراتش را دارد. درباره جنگ اشرا‌ف‌زاده‌ها صحبت می‌کنیم. جنگی بین مرسدس‌بنز S کلاس و بی‌ام‌و سری۷. چهل سال است که یک بار اشتوتگارتی‌ها تاج لوکس‌ترین خودروی دنیا را بر سر می‌گذارند و یک بار هم باواریایی‌ها بر این تخت پادشاهی تکیه می‌زنند. سابقه ندارد که خودروی دیگر یارای مقابله با آنها را داشته باشد. گهگاه پیش آمده که آئودی اس۸ برای این دو رجزخوانی کرده باشد ولی مشتریان سرسخت این آلمانی‌ها سر آن هموطن را زیر آب کرده‌اند.

  • اختصاصی خودروتک؛

    باید اعتراف کرد که حتی خود فراری کالیفرنیا T و پورشه 911 تارگا هم می‌دانند که از این به بعد یک کابوس ترسناک در روز روشن به سراغشان می‌آید. این آلمانی و آن ایتالیایی دیگر باید خود را آماده رویارویی با یک انگلیسی خشمگین کنند. جدی‌ترین رقیب دنیای ابرخودروهای روباز؛ آستون‌مارتین ونتیج اِس رودستر. خودرویی که لقب قوی‌ترین محصول روباز شرکت را به خود اختصاص داده است.

  • اختصاصی خودروتک؛

    یکی از اصلی‌ترین رقبای پژو 301 در آن‌ سوی آب‌ها خودرویی از شرکت دوست و همکار است. هر دو خودرو از نظر ماهیتی شباهتی بسیار به هم دارند. از آنجا که پژو و سیتروئن در یک اتحاد حضور دارند، استفاده از پلت‌فرم مشترک امری عادی است. به همین دلیل رقابت پژو 301 با سیتروئن C-Elysee منطقی به نظر می‌رسد.برر

  • اختصاصی خودروتک؛

    باید اعتراف کرد که در دنیای پیکاپ‌های کاربردی با قابلیت‌های آفرود، تویوتا هایلوکس شهره خاص و عام است. یکی از قدیمی‌ترین وانت‌بارهای دنیا که عمده محبوبیتش به‌خاطر کیفیت بالای ساخت و سخت‌جان بودنش است. هایلوکس به‌تنهایی توانست خیلی‌ از شاسی‌بلندسواران را نیز به سوی خودش جذب کند. نیسان ناوارای هم‌وطن با آن قد و بالای خوبش هم نتوانست حریفش شود.

  • اختصاصی خودروتک؛

    افزایش نرخ ارز و ممنوعیت واردات خودرو تاثیری عمیق بر قیمت خودروهای خارجی بازار ایران گذاشت. به طوری که بررسی‌ها نشان می‌دهد برخی مدل‌ها حتی تا 100 درصد نیز افزایش قیمت داشته‌اند. این رشد قیمت در ادامه باعث شکل‌گیری قیمت‌هایی عجیب و غریب شد. خودروهایی که تلاش می‌کردند وارد باشگاه میلیاردی‌ها شوند حالا به راحتی چند میلیاردی شده‌اند.

  • اختصاصی خودروتک؛

    هفته گذشته قیمت خودرو در بازار به طرز چشم‌گیری کاهش پیدا کرد. به طوری‌ که ناظران بازار بر این باور بودند که پس از ماه‌ها قیمت‌ها در حال رسیدن به کف و به عبارتی دیگر در حال تعادل است. اما درست با آغاز هفته جاری بود که بازار آن روی واقعی خود را نشان داد و روند نزولی قیمت‌ها به یک‌باره معکوس شد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    احتمالاً تا حالا دیگر باید قبول کرده باشید که هیوندای یک خودروساز درجه دو آسیایی نیست. بزرگ‌ترین برند صنعت اتومبیل کره‌جنوبی اکنون آن‌قدر برای خودش اسم و رسم به هم زده که اهداف کلانش را خریداران ثروتمند خاورمیانه، اروپا و آمریکای شمالی معرفی کرده است. بعد از ورود هیوندای به دنیای سدان‌های خانوادگی و سپس تجربه بازار اسپرت‌های کوپه، سراغ شاسی‌بلندهای فول‌سایز رفت و دست آخر نمونه‌های نیمه‌لوکسی را روانه بازار کرد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    بعضی‌ از خودروها اساساً شکل و قیافه‌اشان به اسپرت‌گرایی نمی‌خورد. بعضی‌های دیگر فقط بلدند ادای اسپرت‌گرایی را دربیاورند. گروهی هم هستند که واقعاً پتانسیل اسپرت‌شدن را دارند ولی طراحی ضعیفشان این فرصت را از آنها می‌گیرد. درست برعکسشان را هم داریم که برخلاف چهره جذابشان، باطنی کاملاً محافظه‌کار و غیراسپرت دارند.

  • اختصاصی خودروتک؛

    در حالی که دپو شدن خودروهای خارجی در گمرک به دومین سال خود نزدیک می‌شود، بسیاری بر این باورند که تزریق این 13 هزار دستگاه می‌تواند موجب ریزش قیمت‌ها شود. این در حالی است که خلا خودروهای وارداتی در این مدت تاثیر خود را گذاشته و قیمت‌ها به نقطه اوج رسیده‌اند. از سوی دیگر هیچ تضمینی برای عرضه خودروهای مزبور با قیمت قبلی نیست.

  • اختصاصی خودروتک؛

    چین در حال حاضر بزرگ‌ترین تولیدکننده و درعین‌حال بزرگ‌ترین مصرف‌کننده خودرو در دنیا به‌حساب می‌آید. بازاری وسوسه‌برانگیز برای خودروسازان تراز اول و هم‌چنین استارت‌آپ‌های مدرن‌گرا. چیزی که کمتر به آن پرداخته می‌شود، سهم حداقلی خود چینی‌ها در ثبت این رکورد باورنکردنی است. درواقع، شرایط مساعد تولید در این کشور، راه را برای سرمایه‌گذاری‌های خارجی و حضور شرکت‌های دیگر هموار کرده است.

  • اختصاصی خودروتک؛

    بررسی‌های میدانی حاکی از آن است که هاوال H9 با قیمتی بیش از 950 میلیون تومان خود را برای ورود به باشگاه خودروهای میلیارد تومانی ایران آمده می‌کند. این یعنی احتمالا تا چندی دیگ خودروی فوق نه‌تنها گران‌ترین محصول چینی بازار خواهد بود بلکه اولین چینی میلیاردی نیز نام خواهد گرفت.

  • خودروتک بررسی می‌کند؛

    مجلس روز گذشته (29 اردیبهشت 1398) طرح نهایی ساماندهی صنعت خودرو را تصویب کرد. طرحی که کلیات آن بهمن‌ ماه سال گذشته به تصویب نمایندگان مردم رسیده بود. یکی از مهم‌ترین ماده‌های این طرح معافیت خودروهای هیبریدی از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی بوده است. این بخش به‌روشنی به آزادسازی واردات خودروهای هیبریدی اشاره دارد. اقدامی که در ظاهر می‌تواند به تعادل بازار خودروهای خارجی کمک کند ولی در صورتی ‌که زیرساخت‌های آن فراهم باشد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    با اینکه بازارهای جهانی اقبال ویژه‌ای به سواری‌های سایز کوچک، شاسی‌بلندهای فول‌سایز، سوپر اسپرت‌های پر سر و صدا و حتی لوکس‌های کهکشانی از خود نشان داده است ولی باز هم مشتریان کراس‌اوورها را نمی‌توان به راحتی از قلم انداخت. خودروهایی با قد و قواره آفرودها که محبوبیت فوق‌العاده‌ای در بین خانواده‌ها و هم‌چنین افراد خاص‌پسند دارند. هنوز هم حرکت با یکی از این غول‌های تنومند در خیابان‌های شهری، سرها و چشم‌های بسیاری را به سمت خود جلب می‌کنند.

  • اختصاصی خودروتک؛

    این روزها در اغلب محافل خودرویی بحث رسوب خودروهای وارداتی در گمرکات کشور هم‌چنان داغ است. خودروهایی که مابین اختلاف بین وزارت صنعت، گمرک و بانک مرکزی گرفتار شده‌اند. اما نکته‌ای که در این میان مغفول مانده، نقش شرکت‌های واردکننده و تاثیر پیدا و پنهان آن‌ها بر ادامه روند افزایش سهمگین قیمت‌ها است. سوال اینجاست که واقعا در صورت ترخیص خودروها قیمت‌ها ریزش می‌کند؟

  • اختصاصی خودروتک؛

    سیگنال‌های روشنی که تزریق قطره‌چکانی و عدم تحویل برخی از مدل‌های پردرخواست داخلی به واسطه‌ها ارسال می‌کنند، سرانجام تاثیر ثانویه خود را به شکل افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها گذاشت. این روزها بعد از تلاطم در بازار خودروهای وارداتی شاهد تنش در بازار محصولات خودروسازان داخلی نیز هستیم. اتفاقی که هنوز هیچ مسئولی توضیحی برای آن ارائه نداده است. در با ادامه شرایط فعلی پیش‌بینی افزایش مجدد قیمت‌ها نیز چندان دشوار نیست.

  • اختصاصی خودروتک؛

    به نظر می‌رسد بازار خودرو بار دیگر درگیر آن تلاطم تکراری مهر ماه 97 شده است. آشوبی که خودروهای داخلی و خارجی را با هم از میدان خارج کرد. در این میان سهم تنش در وارداتی‌ها به‌واسطه رابطه نزدیک‌تری که با دلار نامتعادل داشتند، بیشتر بود. از سوی دیگر سیگنال‌هایی که از گمرک به دلالان می‌رسد به‌روشنی حکایت رسوب بیشتر خودروهای دپوشده دارد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    در حالی که تمام نگاه‌ها به تنش‌ اخیر در بازار خودروهای داخلی است، وارداتی‌ها با سرعتی کهکشانی در حال گران شدن هستند. بررسی‌های میدانی حاکی از آن است که امروز برای اولین‌بار در بازار خودروهای خارجی، سه محصول از شرکت‌های هیوندای، کیا و تویوتا وارد کانال میلیارد تومانی‌ها شدند. البته با روند فعلی این امکان وجود دارد که طی روزهای آینده چند مدل دیگر نیز به این گروه اضافه شوند.

  • اختصاصی خودروتک؛

    تلاطم اخیر در بازار خودرو باعث آن شد که برخی از محصولات پرتقاضای تولید داخل اخیرا از مرز 100 میلیون تومان هم گذشته‌اند. این اتفاق نمی‌تواند چندان جای تعجب باشد. چراکه علیرغم تمام تمهیدات خودرویی مانند پراید دوباره به 50 میلیون تومان رسید. بنا بر این می‌توان پیش‌بینی می‌کرد در روزهای آتی باز هم تعداد بیشتری از خودروها به مدار 100 میلیون تومانی برسند.

  • اختصاصی خودروتک؛

    آنهایی که ادعای آفرودسازی دارند، تنها فکر و ذکرشان این است که چهار چرخ متحرکی بسازند که بتوانند زوایای بیشتر از 45 درجه را مانند خرچنگ، چنگ بیندازند و بالا بروند. اما واقعیت این است که استفاده از این مدل خودروها تنها در قامت حرفه‌ای‌ها و راننده‌های «هیل کلایمب» است. شاید ساختن این سبک از خودروها کار سختی باشد ولی در حقیقت کار سخت‌تر و هنرمندانه‌تر آن است که شما کاری کنید که خودروی آفرودتان را هر راننده ساده‌ای بتواند کنترل کند.

  • اختصاصی خودروتک؛

    افزایش هزینه تولید خودرو در ایران و به تبع گرانی محصولات داخلی که اغلب آن را تابعی از تلاطم ارزی، کاهش مونتاژ، تقاضای کاذب،‌ قیمت‌گذاری دستوری و رشد شاخص تورم تلقی می‌کنند، تبدیل به جریان نامتعادل شده است. این روزها برخی از مشتریان ایرانی ترجیح می‌دهند با قیمت خودروهای داخلی سراغ محصولات دست‌دوم خارجی بروند که حداقل از نظر اعتبار اجتماعی وضعیت بهتری دارد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    خیلی ساده بود؛ مردم نیز با نصب این اپلیکیشن کم‌حجم روی تلفن همراه می‌توانستند، نزدیک‌ترین خودروی مسافربر را پیدا کنند، با راننده آن قرار بگذارند و در زمانی کوتاه به مقصد موردنظر برسند. یافتن نزدیک‌ترین خودروی مسافربر با کمک تلفن‌های همراه، نقشه‌خوان‌ها و جهت‌یاب‌ها نه‌تنها با این روش آسان می‌شود بلکه باعث صرفه‌جویی در وقت و هزینه راننده و مسافر نیز می‌شد.

  • اختصاصی خودروتک؛

    بعد از رونمایی جدیدترین نسخه از «کوروت گرنداسپرت» و 911 «کررا اس» این‌طور تصور می‌شد که این آمریکایی و آلمانی جدال خود را به یکی دو ماه دیگر یعنی سال جدید میلادی موکول کنند. اما چشم و هم‌چشمی این دو سوپراسپرت محبوب، سرانجام کار خودش را کرد و دعوای زودهنگام شورولت و پورشه شکل گرفت. خواه‌ناخواه، این برخورد اتفاق می‌افتاد و دیر یا زود نسخه‌های جدید این دو خودرو با یکدیگر روبه‌رو می‌شدند.

  • اختصاصی خودروتک؛

    قیمت حداقلی هر جفت لاستیک پراید با سایز 165.65 و قطر 13 اینچ معادل 284 هزار تومان اعلام شده است. در حالی که قیمت پایه هر جفت لاستیک سمند 373 هزار تومان است.

  • اختصاصی خودروتک؛

    به نظر می‌رسد سال جدید، سال پرباری برای بازار خودرو باشد. این در صورتی خواهد بود که خودروسازان دولتی و خصوصی به وعده‌های خود عمل کنند و محصولات جدیدی را که از پیش قول عرضه داده بودند را به دست مشتری برسانند. اما نکته مهم اینجاست که شرکت‌های خودروسازی تا این لحظه هنوز نتوانسته‌اند از پس تعهدات پیشین خود بربیایند.

  • اختصاصی خودروتک؛

    خودروسازان ژاپنی‌ در چند حوزه تخصص دارند. شاسی‌بلندهای آفرود، کراس‌اوور، سدان‌های خانوادگی و کوپه‌های اسپرت مخصوص دریفت و رالی. تویوتا، سوزوکی، سوبارو، هوندا و میتسوبیشی، از جمله سازندگان مطرح این حوزه‌ها هستند. محصولاتی که اغلب به خاطر کیفیت بالای قطعات و طراحی زیبا از سوی مشتریان با استقبال خوبی روبه‌رو می‌شوند. اما تجربه نشان داده که ژاپنی‌ها توانایی چندانی در ساخت سوپراسپرت‌ها یا همان ابرخودروها ندارند.

  • اختصاصی خودروتک؛

    میلیاردها دلار هزینه‌ای که بابت تحقیق و توسعه خودروهای برقی و هیبریدی مصرف شد، نه‌تنها آورده‌ای در بر نداشته، بلکه با پس‌رفت‌هایی نیز روبه‌رو شده است. گزارش فوق پس از مدت‌ها دوباره پرونده خاک‌خورده خودروهای هیدروژنی را از بایگانی بیرون کشیده است. تکنولوژی نه‌چندان قدیمی که حدود یک دهه پیش قرار بود دنیا را فتح کند ولی به‌دلیل هزینه‌های سرسام‌آور تولید و نگهداری، از خاطره‌ها پاک شد.

  • خودروتک بررسی می‌کند؛

    سرانجام قیمت خودرو با تمام مخالفت‌ها و انتقادات افزایش پیدا کرد. افزایشی که کاملا باب میل خودروسازان بود. مجلس شورای اسلامی که اصلی‌ترین و قوی‌ترین بازوی نظارتی و قانون‌گذاری در کشور تلقی می‌شود همواره نسبت به افزایش قیمت خودرو مواضع صریحی داشته ولی به نظر می‌رسد که این اظهارنظرها چندان هم موثر واقع نشده‌اند.

  • خودروتک بررسی می‌کند؛

    درحالی‌که دولت به‌شدت در پی آن است که بازار را به آرامش برساند ولی نظرات گاه‌وبیگاه مقامات مسئول ازجمله وزیر صمت، بارها باعث تحمیل تنش‌های منفی به آن شده است. به نظر می‌رسد تا این لحظه هنوز اظهارنظر مسئولین در جهت آرامش بازار با هم هم‌سو نشده است. افزایش قیمت خودرو با اینکه قطعی است ولی هم‌چنان با تردیدهایی درباره آن اظهارنظر می‌شود.

  • خودروتک بررسی می‌کند؛

    سیاست‌های مربوط به حوزه خودرو نه‌تنها طی دهه‌های اخیر جواب نداده و منجر به تولید یک محصول تماماً ایرانی، باکیفیت و دارای توان صادراتی نشده، بلکه وضعیت تولید خودرو در کشور را هرروز نابسامان‌تر کرده و آن را برای مردم به یک موضوع سرمایه‌ای تبدیل کرده که تنها خروجی آن رواج دلالی، کاهش ارزش پول ملی، به هم ریختن بازار بوده است.

  • خودروتک بررسی می‌کند؛

    از پاییز سال 96 که بار دیگر بحث افزایش قیمت حامل‌های انرژی به‌ویژه بنزین مطرح شد، دولت مدام این موضوع را رد می‌کند و مجلس هم مکررا نسبت به آن مخالفت می‌ورزد. اما نکته اینجاست که روند کار به‌گونه‌ای پیش می‌رود که گویی ماجرا جدی‌تر از آن است که تصور می‌شد. گمانه‌زنی‌ها حکایت از قطعی شدن افزایش قیمت سوخت برای سال جدید دارد.

  • خودروتک بررسی می‌کند؛

    چندی پیش حسن روحانی طی نامه‌ای استعفای شریعتمداری سکان‌دار وزارت صمت را پذیرفت و طی همان نامه رضا رحمانی را به‌عنوان سرپرست این وزارتخانه انتخاب کرد. نماینده پیشین مجلس و قائم‌مقام وزارت صمت، اغلب رابطه خوبی با خودروسازان دارد. برخی او را علاقه‌مند به ادامه روند فعلی خودروسازی می‌دانند و برخی دیگر او را مشتاق به سیاست درب‌های باز و بازار آزاد.

  • خودروتک بررسی می‌کند؛

    سرانجام تلاطم و تنش‌های بازار خودرو پای مجلسی‌ها را به این میدان باز کرد تا با تصویب طرح تحقیق و تفحص از صنعت خودرو علل این جریان نامتعارف را بررسی کنند.