کد خبر : 9267

مقایسه کیا اسپورتیج و میتسوبیشی ASX

مقایسه کیا اسپورتیج و میتسوبیشی ASX

در این مقایسه فنی شاهد رقابت کیا اسپورتیج و میتسوبیشی ASX هستیم که هر دو این روزها در بازار کشورمان حضوری فعال دارند.

به گزارش خودروتک، شاید ابعاد نه‌چندان بزرگ آن‌ها چندان جلب توجه نکند و در نگاه اول مواجه با یک SUV کامل را به بیننده یاد آور نشوند، اما این دو با دارا بودن آپشن‌های جذاب و توانایی‌های فنی قابل قبول، حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند و درست به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا ترجمه این مقاله استرالیایی را به رشته تحریر در آوریم.

شاید تا چند سال قبل هیچ کس تصورش را هم نمی‌کرد که یک روز، کره‌ای‌ها و به خصوص محصولات گروه کیا و هیوندای که در دهه ۹۰ خود وامدار میتسوبیشی بودند و از پلت‌فرم‌های قدیمی این خودروساز استفاده می‌کردند، به سطحی از پیشرفت دست یابند که بتوانند در برابر محصولات به روز و جدید ژاپنی و خود میتسوبیشی قد علم کنند، اما در سال‌های اخیر مناسبات اقتصاد جهانی به ضرر خودروسازان کوچک ژاپنی نظیر میتسوبیشی و مزدا رقم خورد و از سوی دیگر استراتژی فوق‌العاده گروه هیوندای و کیا نیز به نحوی پیش رفت که حالا می‌توانیم شاهد رقابت تنگاتنگ یکی از محصولات شناخته شده کیا در برابر میتسوبیشی‌های نه‌چندان پر فروش در بازار‌های جهانی باشیم. در ادامه این جدال شگفت انگیز با ما همراه باشید.

طراحی

 

ASX جذابیت بصری خود را وامدار مدل جاودانه لنسر و کانسپت اولیه آن است که پس از سال‌ها روحی تازه را بر کالبد خسته کننده محصولات میتسوبیشی دمید، اما با این وجود می‌توان گفت که طراحی ASX پختگی و جذابیت یک طرح برتر و همگن را ندارد و به غیر از جلوپنجره و چراغ‌های بزرگ جلو در سایر بخش‌ها معمولی، ساده و نسبتا کم هیجان می‌شود.

در عوض کیا اسپرتیج از طرحی فوق‌العاده تاثیر گذار و اتوکشیده سود می‌برد که به خصوص در ابتدای معرفی به بازار می‌توانست هر بیننده‌ای برای دقایقی میخ کوب کند، البته حالا چند سالی از عرضه این خودرو می‌گذرد و طبیعتا طرح اسپورتیج هم بخشی از جذابیت‌های روز‌های نخست خود را از دست داده است، اما شکی وجود ندارد که چه در مقام یک استاد طراحی صنعتی و چه در منظر مخاطبین عادی، اسپورتیج نمره بالاتری را از نظر زیبایی و هماهنگی چهره و طرح از آن خود می‌کند و ASX را همه جوره شکست می‌دهد.

 

شرکت مادر

هر دو خودرو توسط شرکت مادر به‌روزرسانی‌هایی شده‌اند. میتسوبیشی با یک سپر جلو جدید عرضه می‌شود و به همراه چراغ‌های دی لایت LED جدیدش چهره جذاب‌تری را به نمایش می‌گذارد. رینگ‌های ۱۷ اینچی تمام آلومینیومی، سنسور دنده عقب و دوربین عقب به صورت استاندارد برای این خودرو در نظر گرفته شده است. در اسپورتیج هم تغییراتی دیده می‌شود، از جمله طراحی جدید جلو پنجره، طرح جدید رینگ‌ها و چراغ راهنمای عقب با طرحی جدید.

در زمینه طراحی داخلی ماجرای تعیین طرح برتر کمی سلیقه‌ای می‌شود و به‌راحتی نمی‌توان ASX یا اسپرتیج را به یکدیگر برتری داد، اما به هرحال مشخص است که میتسوبیشی طرحی ساده‌تر با خط و خطوط کلاسیک را برا شکل دادن به کابین خودرو خود برگزیده است و در مقابل کیا با پیروی از سبک و سیاق اغراق شده همیشگی کره ای‌ها به طرحی شلوغ و پیچیده با کاراکتر‌های فضایی روی آورده است که شاید بر خلاف طرح ASX برای عموم خریداران دلچسب نباشد.

هر دو خودرو به صورت استاندارد به پوشش چرمی صندلی‌ها، رینگ‌های ۱۷ اینچی به همراه صفحه نمایش ۷ اینچی کار شده در کنسول، سیستم صوتی تصویری لمسی و سیستم رهیاب ماهواره‌ای و دوربین دید عقب مجهزند و با قیمتی در حدود ۱۵۰ میلیون تومان در بازار عرضه می‌شوند.

آپشن و امکانات رفاهی

از آپشن‌های نسبتا خاص در میتسوبیشی می‌توان به صندلی راننده تمام برقی، صندلی‌های جلویی مجهز به گرم کن، سیستم ورد بدون کلید، دکمه استارت موتور، ورودی کارت SD برای سیستم صوتی، سقف شیشه‌ای پانورما به همراه LED‌های رنگارنگ و مواردی از این قبیل اشاره کرد.

برای کیا هم چرخ زاپاس فول سایز و سنسور پارک در جلو و عقب ماشین در نظر گرفته شده و این در حالیست که میتسوبیشی تنها به سنسور پارک عقب مجهز است. گلاوباکس مجهز به سرد کن، دارای کنترل کننده هوای داخل اتاق دو منطقه‌ای و یک سیستم صوتی نسبتا مجلل اینفینیتی به همراه ساب بوفر هم از تجهیزات ویژه میتسوبیشی ASX به شمار می‌آیند.

ایمنی

هر دو اتومبیل در تست تصادف ۵ نمره را به صورت کامل دریافت کرده‌اند. کیا از ۶ کیسه هوا (جلو دوگانه، پرده ای، و ایربگ محافظ زانو) بهره می‌برد و برای ASX هم ۷ کیسه هوا از جمله کیسه هوای زانو برای راننده به کار رفته است.

مشخصات فنی

در زیر کاپوت اسپورتیج، یک موتور ۲٫۴ لیتری ۴ سیلندر به قدرت ۱۷۵ اسب بخار با گشتاوری معادل ۲۲۷ نیوتن متر دیده می‌شود که حداکثر قدرت خود را در دور ۶۰۰۰ rpm ارائه می‌دهد و حداکثر گشتاور هم در دور ۴۰۰۰RPM بدست می‌آید. در دور‌های پایین این میزان از موتور می‌تواند حتی دردرسر ساز شود و باعث هرزگردی چرخ‌ها شود، اما سیستم ترکشن وارد مدار می‌شود و از بروز این حالت جلوگیری می‌کند.

در اکثر اوقات، موتور به نرمی شتاب می‌گیرد، گرچه دریچه گاز در حین شتاب گیری‌های ناگهانی سرزنده نشان می‌دهد و بدون تعلل و مکث در مواقع سبقت گیری ظاهر می‌شود اما به هرحال ۱۷۵ اسب بخار چندان هم رقم بالایی نیست و محدودیت هایی را برای یک کراس اوور خانوادگی رقم می‌زند و به عبارت دیگر نمی‌توان اسپرتیج را با چنین پیشرانه‌ای یک خودرو اسپرت و جوان پسند قلمداد کرد.

  • جعبه دنده

جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک مجهز به تیپ ترونیک، یکی از موارد اصلاح شده توسط کیا در مدل‌های جدید است، اما در حین تست، متوجه وقفه و سکندری‌های ناگهانی می‌شویم. مثلا در حین صعود به یک تپه کوتاه، این وقفه هرچند به مدت کوتاه اتفاق می‌افتاد. جعبه دنده دائم در تلاش است که زودتر دنده معکوس دهد و همچنین در بعضی مواقع اشتباهاتی را در حین رانندگی مرتکب می‌شود.

در مقابل ASX از یک موتور ۲ لیتری به قدرت ۱۴۷ اسب بخار بهره می‌برد و گشتاوری معادل ۱۹۷ نیوتن متر را در اختیار گیربکس می‌گذارد. حداکثر قدرت آن در دور ۶۰۰۰ RPM بدست می‌آید، و گشتاور در دور ۴۲۰۰ RPM به اوج خود می‌رسد.

دورگیری نسبتا سریع است و بدون کوچک ترین لگ یا تاخیری دنده‌ها تعویض می‌شوند. البته وزن کمتر ASX(1530 کیلوگرم در مقابل ۱۵۸۰ کیلوگرم اسپورتیج) اوضاع بهتری برای شتاب گیری میتسوبیشی ایجاد می‌کند اما این اختلاف وزن ۵۰ کیلوگرمی در حدی نیست که اختلاف قدرت حدود ۳۰ اسب بخاری را جبران کند و در نهایت رقابت این دو خودرو شانه به شانه و با برتری کیا اسپورتیج پیش می‌رود.

  • نسبت گیربکس

پس از بررسی مستقیم کار گیربکس، به این نتیجه رسیدیم که به نسبت گیربکس کار شده در کیا، مدیریت گشتاور ASX بسیار بهتر است و دنده‌ها بدون هرگونه ضربه به نرمی و پیوستگی هرچه سریع‌تر تعویض می‌شوند. شاید پدال‌های شیفتر دنده در پشت فرمان تعجب برانگیز باشند، اما دقت و سودمند بودن عملکرد این پدال‌ها هم می‌تواند محل سوال باشد، البته بعید است که در دنیای واقعی و رانندگی روزمره این پدال‌ها مفید و کار آمد ظاهر شوند.

مصرف سوخت به صورت ترکیبی در میتسوبیشی عدد ۹٫۴ لیتر را نشان می‌دهد و در کیا عدد ۹٫۲ لیتر، بنابراین اختلاف در مصرف بنزین این دو خودرو ناچیز است اما عجیب است که چطور گیربکس CVT میتسوبیشی علی‌رغم حجم کمتر پیشرانه نتوانسته تاثیر پر رنگی را در کاهش مصرف سوخت ایجاد کند.

پشت فرمان

سرانجام نوبت به بررسی رفتار این SUV شهری در جاده رسیده است. در بزرگراه کیا می‌تواند به طور قابل توجهی در دست اندازها مایوس کننده ظاهر شود. اگر چرخ‌های عقب ناگهان با سرعتی معادل ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت در دست اندازها بیافتند، می توان بسیار نگران رفتارهای نامعقول کیا بود.

اوضاع در رانندگی اطراف شهری از این هم بدتر می‌شود. آشفتگی در حین گذر از دست انداز‌ها حتی با سرعت کم هم وجود دارد، اینطور به نظر می‌رسد که به جای جذب ضربات توسط سیستم تعلیق، این ضربه‌ها با شدت هرچه بیشتر به کابین منتقل می‌شوند. در هر صورت وجود چنین تعلیقی برای یک SUV خانوادگی ارزان قیمت، چندان مناسب نیست و نمی‌توان رفتار آن را راحت، اسپرت یا کارآمد توصیف کرد.

 

  • وجه تمایز

ASX چندان وجه مشترکی در حین سواری با اسپورتیج ندارد. این میتسوبیشی در مسیرهای شهری دچار بازی‌های عجیب غریبی در حین گذر از دست اندازها می‌شود و به دلیل بلند بودن ارتفاع فاق تایرها و کمک فنر‌ها بیشتر از کیا انعطاف نشان می‌دهد.

اما این مدل در حین رانندگی در بزرگراه به لطف وجود کروز کنترل، سواری آرامی را نصیب سرنشینان می‌کند. در راس پیچ کمی بادی رول و حرکات گهواره‌ای محسوس است و حداقل می‌توان گفت که این خصیصه نسبت به کیا بیشتر احساس می‌شود و حتی در سرعت‌های پایین هم این وضعیت وجود دارد که البته لزوما هم مورد آزار دهنده و مشکل سازی نیست و تنها باید به آن عادت کرد.

 

میتسوبیشی به اندازه کیا گوش به فرمان راننده نیست و در مانورهای ناگهانی و پیچ در پیچ، بیشتر از کیا راننده را به تحرک و تلاش وا می‌دارد. در نقطه مقابل فرمان کیا بسیار پاسخگو است و دقیق‌تر از میتسوبیشی عمل می‌کند. در لحظات خاص، رانندگی با این فرمان بسیار لذت بخش است. اما یک ضعف هم در فرمان کیا دیده می‌شود و آن سنگینی بیش از حد به خصوص در رفت و آمد‌های شهری است که می‌تواند برای برخی راننده‌ها خسته کننده باشد.

  • ناامید کننده

ناامید کننده ترین بخش رانندگی با میتسوبیشی، سر و صدا، لرزش و خشونت بی دلیل این خودرو است. شرکت مادر ادعا می‌کند که در بخش NVH به بهترین حد ممکن رسیده است. یعنی کمترین نفوذ سر و صدای اضافی به داخل کابین، اما ما چنین چیزی را به هیچ عنوان حس نمی‌کنیم و به طورقابل توجهی سروصدا‌های ناشی از باد، موتور و حرکت لاستیک بر روی زمین به کابین راه می‌یابند. هر دو خودرو مجهز به سیستم چهارچرخ متحرک هستند.

با این که تست ما در جاده‌های آسفالت و خشک بوده است. به طور کل، چسبندگی میتسوبیشی با تایرهای دانلوپ SP اسپرت به مراتب از تایرهای هنکوک اوپتیمو کیا بهتر به نظر می‌رسد.

توانایی‌های خارج جاده‌ای

ASX دارای سوئیچ تغییرحالت سیستم چهارچرخ متحرک، حتی در حین حرکت با سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت است. به این معنا که می‌تواند در سه حالت ۲ چرخ متحرک یا چهارچرخ متحرک و قفل شده بر روی چهارچرخ متحرک، تغییرحالت بدهد. در اسپرتیج این سیستم به طور خودکار تنظیم می‌شود.

همه چیز بستگی به شرایط رانندگی و جاده دارد. همچنین این اتومبیل دارای حالت رانندگی تپه نوردی است. میتسوبیشی هم مجهز به این سیستم است و کنترل کننده پایداری الترونیکی هم در هر دو خودرو لحاظ شده است.

ظرفیت بکسل کردن کیا معادل ۱۶۰۰ کیلوگرم و مجهز به یک کنترل کننده پایداری یدک است. این عدد در حدود ۲۰ کیلوگرم از میتسوبیشی بیشتر است که تفاوت بزرگی به شمار نمی‌آید.

ASX در همه جهات کوچکتر است. طول آن معادل ۴٫۳۰ متر، پهنای آن ۱٫۷۷ متر و ارتفاع آن معادل ۱٫۶۲ متر است. این در حالی است که طول کیا معادل ۴٫۴۴ متر، پهنا ۱٫۸۶ متر و ارتفاعش ۱٫۶۴ متر است. گرچه در میتسوبیشی فاصله بین دو محور کمی بیشتر است و همین نکته هم باعث فضای نسبتا خوب سرنشینان در ردیف پشتی شده است، اما می‌توان گفت که احتمال برخورد کف کیا اسپورتیج به موانع در مسیر‌های ناهموار کمتر از میتسوبیشی است.

فضای داخلی

در طراحی و ارگونومی داخلی اتاق، کیا بسیار می‌درخشد و برتری زیادی را حداقل در این بخش بدست می‌آورد. در مقابل ASX از کابینی با چهره‌ای ساده، رنگ بدی شفاف و تیر با استفاده از خطوط ساده و سیستم تهویه غیر اتوماتیک بهره می‌برد، که قدیمی بودن طرح آن نسبت به کیا کاملا ملموس است. کیا به تهویه مطبوع دیجیتالی دو منطقه‌ای مجهز است، اما در کمال تعجب برای سرنشینان عقب ASX، هیچ گونه دریچه تهویه‌ای وجود ندارد.

صندلی‌های عقبی ASX، شبیه صندلی‌های کلیسا مسطح است و همانند صندلی‌های کیا راحت شمرده نمی‌شود. با این حال، جابه جایی در این صندلی‌ها به دلیل همین صاف بودن بیش از حد، راحت است. همچنین برای قرار دادن صندلی‌های مخصوص بچه هم کاربردی‌تر به نظر می‌رسد.

  • خمش گردن

در هر دو خودرو حداقل دو آدم بزرگسال در صندلی‌های عقب جای می‌گیرند. اما به دلیل حالت سقف نه‌چندان جالب ممکن است افراد قد بلند ناچار شوند که کمی گردن خود را برای جای دادن سرشان در ASX خم کنند. فضای سر کیا بسیار خوب است. همینطور فضای مناسبی برای زانوهای خم شده فراهم می‌کند. اما فضا برای بازی پاها چندان زیاد نیست.

طراحان کیا فضای بسیار زیادی را در صندوق عقب فراهم کرده اند و مشابه این رویه حتی در داشبورد هم دیده می‌شود، کیا با دارا بودن کنسول بزرگ‌تر فضای بیشتری در گلاوباکس فراهم می‌کند. همچنین این گلاوباکس مجهز به سردکن است و برای تنقلاتی همچون شکلات بسیار مناسب است. هر دو مجهز به یک صفحه نمایش ۷ اینچی هستند، اما همچون گذشته برنده این بخش هم کیا است که سیستم بهتری را با عملکرد ساده‌تر در اختیار سرنشینان خود قرار می‌دهد.

علیرغم آپدیت شدن سیستم کامپیوتری میتسوبیشی، بازهم عملکرد این سامانه برتری خاصی در مقابل سیستم عامل استفاده شده در کیا ندارد. برای کنترل این صفحه نمایش دو کلید در کناره‌ها تعبیه شده است، اما عملکرد و کارایی این سامانه میتسوبیشی از لحاظ کیفیت صفحه نمایش و سیستم نرم افزاری به شکل قابل توجهی پایین‌تر از کیا قرار می‌گیرد. هر دو خودرو دارای تلفن بلوتوثی و سیستم هوشمند فعال سازی بلندگو‌ها هستند، اما باز هم کیا به مراتب راه اندازی این بخش را برای خریدار ساده کرده است.

گارانتی و خدمات پس از فروش

در بازار استرالیا ASX دارای پنج سال گارانتی یا ۱۰۰ هزار کیلومتر گارانتی است و ۴ سال هم تحت پوشش سرویس مخصوص میتسوبیشی قرار می‌گیرد که هزینه سالانه آن به طور متوسط ۴۵۵ دلار است.

کیا در این بخش بهتر عمل می‌کند و پنج سال گارانتی و وارنتی بدون مدت را به شما می‌دهد. به طور متوسط هم برآورد هزینه‌های آن معادل ۴۴۲ دلار است. با این حال، در بخش سرویس بین جاده‌ای کیا تنها یک سال خدمات رایگان می‌دهد که با توجه به نو بودن خودرو رقم چشمگیری محسوب نمی‌شود، اما این شرایط در بازار کشورمان متفاوت است و شاهد پوشش گارانتی و خدماتی مشابه (۵ سال یا ۱۵۰ هزار کیلومتر) برای هر نمونه‌های شرکتی ۲ خودرو هستیم.

بنابراین وضعیت خدمات پس از فروش این دو خودرو در هر ایران مشابه به نظر می‌رسد اما واقعیت این است که تعداد مراکز خدماتی و تعمیرگاهی گروه هیوندای و کیا در ایران بسیار بیشتر از میتسوبیشی است و این نکته باعث افزایش اطمینان خاطر مشتریان کیا اسپرتیج می‌شود.

پایان داستان

دو خودرو دارای نقاط مثبت بسیار و نقاط منفی مهم و دست و پا گیری هستند. اما باید به این نکته توجه کرد که هر دو طراحی ظاهری چشمگیری دارند و در بازار SUV‌های کوچک توجه بسیاری به خود جلب کرده‌اند. با نگاهی ساده به این تست می‌توان متوجه شد، که کیا یک محصول جدید و تازه‌تر به نظر می‌رسد و نسبت به میتسوبیشی برتری‌های کاملا واضحی دارد.

در پایان باید گفت که کیا با تمام سفتی تعلیق و خشکی فنربندی و مشکلات سواری که در جاده‌ها نسیب سرنشینان می‌کند، بازهم محصول بهتر و قابل توجه تری از میتسوبیشی است. همچنین کابین بسیار راحت‌تر و قابل استفاده تری نسبت به ASX دارد و حتی در فروش بازار دست دوم هم محصول جذاب تری برای خریداران است. اما همه چیز به همین جا ختم نمی‌شود و باید از کیا موتورز انتظار داشت که نقاط ضعف این مدل را در نسل بعدی رفع و رجوع کند.

بحث در مورد میتسوبیشی ASX هم که کاملا مشخص و مبرهن است، مهندسان میتسوبیشی نیازمند بررسی دقیق‌تر خودروهای رقیب هستند تا بتوانند دید بهتری را نسبت به شرایط بازار و نیاز مشتریان بدست آورند.


منبع: رگلاژ

ارسال نظر
نظرات کاربران
بیشتر
دیگر رسانه ها