کد خبر : 13912

سال 98 منتظر لادا باشیم؟

سال 98 منتظر لادا باشیم؟

در حالی که در دور جدید تحریم‌ها، رنو و پژو بار دیگر بازار خودروی کشور را ترک کردند، از پرداخت غرامت توسط این دو خودروساز نیز خبری نیست.

به گزارش خودروتک ، در حالی که در دور جدید تحریم‌ها، رنو و پژو بار دیگر بازار خودروی کشور را ترک کردند، از پرداخت غرامت توسط این دو خودروساز نیز خبری نیست. خطوط تولیدی برخی از مونتاژ کاران داخلی به حالت نیمه تعطیل در آمده اند و احتمال خروج خودروسازان چینی نیز دور از ذهن نیست. در چنین شرایطی اخبار ضد و نقیضی مبنی بر حضور یکی از خودروسازان روس و تولید خودروی لادای روسی در ایران به گوش می رسد.

آوتوواز ( AvtoVAZ ) یک شرکت تولید کننده خودروی روسی است که با ساخت سری خودروهای برند لادا به شهرت رسید. آوتوواز سالیانه بیش از ۴۰۰ هزار دستگاه خودرو طور تولید می کند. کارخانه لادا بزرگترین کارخانه خودروسازی در روسیه و یکی از بزرگترین کارخانه های خودروسازی در سراسر جهان محسوب می شود.

احمد نعمت بخش، دبیر انجمن خودروسازان ایران در این باره می گوید: با توجه به شرایط فعلی، دولت به هیچ وجه اجازه واردات خودروی خارجی را نخواهد داد و بنابراین واردات خودرو لادا بدون داشتن خط تولید در کشور نیز نمی تواند اجرایی باشد.

وی تصریح کرد:‌ مگر اینکه با یک شرکت داخلی قرارداد ببندند و در واقع به صورتی که ترکیبی از ساخت داخل، تولید محصولات لادای روسی را در دستور کار قرار دهند.

خبرهای رسیده اما حکایت از دستیابی به چنین توافقی دارد . هر چند در این سو شرکت سایپا و پارس خودرو، در برابر انتشار خبر توافق با شرکت خودروسازی آوتوواز (لادا) سکوت اختیار کرده‌اند اما منابع روسی اخباری را در این خصوص انتشار می دهند .

نعمت بخش با اعلام اینکه از جزییات موضوع اطلاعات دقیق و جزئی ندارد و هنوز خبری در این زمینه به صورت رسمی انتشار نیافته ، می گوید: آنچه مسلم است اینکه مطمئنا دولت اجازه واردات خودروی ساخته شده را نمی دهد و همکاری ایران و روسیه در این حوزه باید منجر به انعقاد قرارداد تولید خودرو در داخل شود.

 
نعمت بخش بیان کرد: در شرایطی که اروپایی از بازار ما خارج شده‌اند و چینی‌ها هم در واقع همکاری نمی کنند؛ ممکن است لادای روسی با شرکت های ایرانی قرارداد مشترک بسته باشند زیرا بنده اطلاعات جزیی ندارم و مشخص نیست چه شرکتی قرار است با لادای روسی همکاری کنند اما احتمال اینکه با یکی از تولیدکنندگان خودروی داخلی قرارداد منعقد کنند، وجود دارد. باید جزییات این قرارداد مشخص شود زیرا سهم داخل حداقل باید ۳۰درصد به بالا از تولیدات را به خود اختصاص دهد تا وزارت صمت اجازه تولید دهد.

این نکته از سوی مقامات شرکت روسی نیز مورد تاکید قرار گرفته و در رسانه های خارجی بازتاب یافته است، مدیر سیاست‌گذاری منطقه‌ای و بین‌المللی روسیه اعلام کرد که این شرکت برای تولید و مونتاژ خودروهای خود با ایران مذاکراتی را انجام داده است.

ویکتور کلادوف، مدیر سیاست‌گذاری منطقه‌ای و بین‌المللی سازمان فناوری‌های پیشرفته روسیه «روستک» اعلام کرد که این شرکت برای تولید و مونتاژ خودروهای خود در بازار برخی از کشورها نظیر ایران آماده بوده و بدین منظور مذاکراتی را نیز با مقامات ایرانی مربوطه در این زمینه داشته است.

لادای روسی
 

 

احتمال جدی خروج خودروسازان چینی از ایران

بر اساس آخرین آمار های منتشر شده از میزان تولید خودروهای سواری در داخل کشور شرکت های چینی در حال کاهش تیراژ تولید بوده و با این شرایط دور از انتظار نیست که شاهد خروج این شرکت‌ها از کشورمان باشیم.

نعمت بخش درباره احتمال خروج چینی‌ها از بازار خودروی ایران توضیح داد: شرکت‌هایی که خودروی چینی تولید می کنند از قبل نسبت به تدارک قطعات اقدام کرده‌اند؛ اما به یقین نمی‌توان گفت ایران را ترک خواهند کرد. اکنون از طریق چین قطعات یدکی به راحتی وارد کشور میشود. برای ما نیز قطع همکاری چینی‌ها مسجل نشده است ضمن اینکه بر اساس آمار تولیدات سهم شرکت های چینی در تولید خودرو به ویژه در بخش خودروهای سواری در ایران حداکثر برابر با ۱۲ درصد از کل بازار یعنی در حدود 108 هزار دستگاه خودرو است. آنچنان جای نگرانی ندارد اما حتم داشته باشید چینی‌ها هم به دنبال این هستند که ارتباط برقرار باشد و همکاری‌ها قطع نشود. شرکت مدیران خودرو که از خودروسازان موفق انجمن هست، شریک چینی دارد که سرمایه به کشور واردات کرده و متعهد است که تولیدات آن ادامه داشته باشد.

اما مسئله مهم در شرایط فعلی کشور، دشواری در برقراری ارتباطات بانکی است.

منبع: دیجیاتو

ارسال نظر
نظرات کاربران
دیگر رسانه ها