کد خبر : 3620

نگاهی به کوئیک، خودرویی که دلش می خواهد کراس اوور باشد

نگاهی به کوئیک، خودرویی که دلش می خواهد کراس اوور باشد

این که خودروسازی سایپا مرکز تحقیقات نسبتا فعالی دارد را باید به فال نیک گرفت. برنامه این شرکت معرفی سالانه یک محصول جدید است. البته این استاندارد برای یک خودروساز با سن و سال سایپا چندان امیدوارکننده نیست، اما برای صنعت خودرویی که هر روز بیمارتر از گذشته می‌شود قابل قبول است.

به گزارش خودروتک، آخرین محصول سایپا که پای آن به خیابان‌ها باز شده کوییک است. هاچ‌بک کراس کوچکی که بر پایه پلت‌فرم X200 طراحی شده و به هر قیمتی بوده، سایپایی‌ها تلاش کرده‌اند همگام با سبک روز دنیا حرکت کنند. احتمالا پروژه طراحی سایپا کوییک، تنها جایی در تاریخ خودروسازی ایران بوده که واحدهای بازاریابی و تحقیق و توسعه با هم در ارتباط بوده‌اند.

این خودرو روی کاغذ درست همان‌ چیزی است که بازار به آن نیاز دارد. یک اتومبیل شهریِ کوچک که استایل جذابی دارد، آپشن‌های به روز و جذاب برای آن در نظر گرفته شده، به جعبه دنده اتوماتیک مجهز است و البته ارزان قیمت است. با تمام این تفسیرها آیا سایپا کوییک در عمل هم به همین اندازه خواستنی و جذاب است؟

طراحی سایپا کوییک

سایپا کوییک در حقیقت نسخه‌ای به‌روز و مجهز از تیبا2 است. خودرویی که خود بر پایه پروژه سال 81 سایپا یعنی تیبا شکل گرفته است. با این حال طراحان این خودرو به خوبی توانسته‌اند در نمای جلو و عقب طرحی جذاب و زیبا ایجاد کنند. به گفته یکی از مدیران پروژه کوییک، طراحی چراغ‌های عقب این خودرو یکی از چالش‌هایی بوده که پیش رو داشته‌اند. در حقیقت طرح دو تکه چراغ‌ها با سلیقه مشتری‌ها بیش‌تر هم‌سو بوده، اما اجرا و قالب‌گیری آن به گونه‌ای که با ضعف مونتاژی همراه نباشد، کاری دشوار بوده و تیم طراحی ترجیح می‌داده چراغ‌های عقب مانند تیبا2 یک تکه باشد. با این حال اجرای آن چندان با ضعف همراه نیست.

در نمای جلو نیز تفاوت چندانی با ساینا دیده نمی‌شود. طرح سپر در این بخش تغییر کرده و روزتاب‌های LED درون سپر جانمایی شده است. چراغ‌ها با گرافیک تیره همراه شده، اما ضعف قالب‌گیری و مونتاژ به سادگی در آن دیده می‌شود، این موضوع می‌تواند ناشی از زاویه‌های زیاد چراغ باشد. بخش از فلاپ سیاه رنگ دور چرخ‌ها با سپر جلو به صورت یک تکه قالب‌گیری شده، اما تصمیم برای بی‌رنگ ماندن این بخش موجب شده رنگ‌ آمیزی مرز این قسمت با خطای قابل مشاهده‌ای همراه باشد.

نمای کناری به ظاهر تغییر چندانی نداشته است، اما بخش قابل‌توجه‌ای از پِرِس‌ها تغییر کرده است. طراحان سایپا کوییک هیچ تلاشی برای تغییر نسبت شیشه‌ها به بدنه انجام نداده‌اند یا دست کم دستشان برای انجام این کار بسته بوده است، اما با اندکی تغییر در این نسبت و فرم تخم‌مرغی پنجره‌های عقب می‌توانستند چهره سایپا کوییک را در این قسمت به کلی دگرگون کنند. افزون بر تغییر پرس‌ها و استفاده از دستگیره‌های آسان بازشو که عملکرد آن‌ها با نام‌شان همخوانی چندانی ندارد، یک استیکر سیاه رنگ فاصله بین دو شیشه و روی ستونB را پوشانده است که توجیه این کار کشیده‌تر به نظر رسیدن نمای کناری است. البته هیچ جای امیدواری وجود ندارد که سایپا پس از مدتی برای کاهش هزینه‌ها این استیکر را حذف نکند. یک برچسب نیز روی درهای جلو زیر آینه‌ها چسبانده شده که بر کراس بودن سایپا کوییک تاکید دارد، اما بسیار بی‌کیفیت است؛ به گونه‌ای با کارکرد کم‌تر از 6000 کیلومتر خودروی مورد آزمایش سیاه شده و چسب آن از محدوده برچسب بیرون زده است.

فضای داخلی سایپا کوییک

حتی اگر بتوانید تمام ایرادهایی که در نمای بیرونی این خودرو وجود دارد را نادیده بگیرید، ضعف کیفی موجود در کابین سایپا کوییک شما را کلافه خواهد خواهد کرد. گذشته از این که مواد مورد استفاده برای داشبورد بسیار بی‌کیفیت است، سایپا در استفاده از پوشش‌هایی از همین جنس برای بخش‌هایی از کابین کوییک نیز خساست به خرج داده است. این موضوع به ویژه زیر داشبورد، در محلی که پدال‌ها جانمایی شده‌اند بیش‌تر دیده می‌شود که عکس‌های موجود به خوبی عمق این ماجرا را نشان می‌دهد. طراحان سایپا برای اسپرت‌تر شدن نمای کابین کوییک، بخش هایی از داشبورد و تودری‌ها را قرمز طراحی کرده‌اند، اما برای اجرای آن هیچ ذوق و سلیقه‌ای استفاده نشده است. در واقع قطعه‌های تزیینی قرمز رنگ، پلاستیک‌هایی هستند که پس از قالب‌گیری بدون این که رنگ آمیزی شوند(مشابه آن‌چه در ام‌وی‌ام X33S دیده می‌شود) در جای خود قرار گرفته‌اند.

نشان‌گر‌های سفید رنگ، و فرمان ته صاف (D Cut) نیز دیگر المان‌هایی هستند که نشان می‌دهد تیم طراحی کوییک به خوبی می‌دانستند چه چیزهایی می‌تواند خواسته مشتری‌ها را برآورده سازد، اما زمان اجرای ایده‌ها که فرا رسیده، همه چیز فدای اقتصادی‌تر شدن کوییک شده است. شاید بزرگ‌ترین خرده‌ای ‌می‌توان به تیم طراحی کوییک گرفت را بتوان شیوه جانمایی و زاویه نمایش‌گر آن دانست؛ بدون هیچ تمایلی به سمت راننده و یا هر تغییر زاویه‌ای که کار کردن با آن را آسان‌تر کند، این نمایش‌گر در نقطه‌ای جانمایی شده که دسترسی به آن چندان آسان نیست.

منبع: اتومبیل فارسی

ارسال نظر
نظرات کاربران
بیشتر
دیگر رسانه ها