کد خبر : 11369

دوربین دنده عقب 8 برابر بهتر از سنسور دنده عقب است

دوربین دنده عقب 8 برابر بهتر از سنسور دنده عقب است

سازمان ایمنی IIHS آمریکا در یکی از مطالعات خود به کارایی سامانه‌های ایمنی دوربین دید عقب و حسگر پارک (صوتی) پرداخته است و به منظور انجام این آزمایش از یک SUV شورولت EQUINOX LTZو یک آدمک سایز کوچک به منظور شبیه سازی کودکان بهره گرفته است.

به گزارش خودروتک، بر اساس نتایج این مطالعه، افرادی که از دوربین دید عقب استفاده می‌کردند، برخوردهای کمتری را با آدمک پشت خودرو ثبت کرده‌اند، با این وجود ۵۶ درصد از این افراد نیز در نهایت با آدمک برخورد کرده‌اند که رقم بالایی است، اما در مقام مقایسه، سنسورهای صوتی کمک چندانی به جلوگیری از برخورد نمی‌کردند.

آنچنان که تنها یک نفر از هر ۱۶ راننده موفق به جلوگیری از تصادف با آدمک می‌شد و این به معنای تنها ۶٫۲۵ درصد موفقیت این سامانه است که بی هیچ شک و تردیدی نسبت به میزان موفقیت ۴۶ درصدی دوربین دید عقب، نا کار آمد ظاهر می‌شود.

البته به گفته محققان IIHS در صورت افزایش محدوده اسکن حسگرهای دنده عقب، کارایی این سامانه نیز افزایش می‌یابد، چرا که رانندگان سریعتر از خطر آگاه شده و فرصت بیشتری برای انجام واکنش مناسب دارند.

جالب است که محققان IIHS این آزمایش را در شرایط محیطی مختلف تکرار کرده‌اند، بر این اساس مشخص شده  که در زمان قرار گرفتن آدمک در سایه، رانندگانی که از صفحه نمایشگر (دوربین دید عقب) استفاده می‌کردند نیز نمی‌توانستند به درستی وجود آدمک را تشخیص داده و با آن برخورد می‌کردند.

بنابراین می‌توان گفت که میزان کارایی دوربین‌های دید عقب فعلی، ارتباط مستقیمی به میزان نور محیط و شرایط جوی دارد و شاید هنوز برگرداندن سر به سوی عقب (روش سنتی) کم‌خطر‌ترین راه برای حرکت دنده عقب باشد.

قانون جدید

سازمان ایمنی بزرگ راه های آمریکا قانون تازه‌ای برای اجباری شدن استفاده از دوربین دید عقب از سال ۲۰۱۸ وضع کرده است. بر اساس آمار و ارقام این سازمان، سالانه ۲۱۰ نفر به دلیل برخورد با خودرویی که در حال حرکت به سمت عقب است کشته و ۱۵۰۰ نفر نیز زخمی شده و راهی بیمارستان‌ها می‌شوند.

البته چنین آمار تکان دهنده‌ای تنها مربوط به آمریکاست و طبیعتا در سرتاسر جهان، این رقم بسیار فراتر می‌رود. با توجه به کارایی نسبتا مناسب دوربین های دید عقب، مسئولین NHSTA  تصمیم به اجباری کردن استفاده از این سامانه برای سال ۲۰۱۸ گرفتند.بر اساس پیش بینی‌ها چنین تغییر ساده‌ای احتمالا از مرگ ۵۸ الی ۶۹ نفر در طول یکسال جلوگیری می کند و این نجات بخشی جان انسان‌ها قطعا در سرتاسر کره خالی بسیار فراتر از این تعداد خواهد بود.

بر اساس برآورد ها، افزودن دوربین دید عقب برای خودروهایی که به صورت استاندارد مجهز به صفحه نمایشگر هستند، تنها ۴۵ دلار هزینه دارد و این در حالی است که هزینه اضافه شدن مجموعه دوربین و نمایشگر برای خودروهای ساده‌تر که از هر دو ابزار بی بهره‌اند به ۱۴۲ دلار می‌رسد، رقمی که قطعا برای جلوگیری از حادثه‌ای مرگبار ناچیز است.


منبع: رگلاژ

ارسال نظر
نظرات کاربران
دیگر رسانه ها