کد خبر : 77642

پرداخت یارانه 300 و 400 هزار تومانی رئیسی ادامه پیدا می کند؟ / آخرین وضعیت کالابرگ الکترونیک به جای یارانه نقدی

پرداخت یارانه 300 و 400 هزار تومانی رئیسی ادامه پیدا می کند؟ / آخرین وضعیت کالابرگ الکترونیک به جای یارانه نقدی

یکی از سوالات اساسی در خصوص یارانه 300 و 400 هزار تومانی این است که پرداخت این یارانه ادامه پیدا می کند یا جای خود را به کالابرگ الکترونیک می دهد.

زمانی که سید ابراهیم رئیسی،رئیس جمهوری، مبلغ جدید و پرداخت یارانه نقدی 300 و 400 هزار تومانی را اعلام کرد پس از آن محسن رضایی، معاون اقتصادی دولت سیزدهم گفت که این یارانه نقدی دو ماه پرداخت شده و پس از آن جای خود را به کالابرگ الکترونیک خواهد داد. اکنون دوره 2 ماهه پرداخت یارانه انجام شده و باید دید دولت برای ادامه کار چه تصمیم می گیرد.

پرداخت یارانه نقدی ادامه می یابد؟

البته اکنون به نظر می رسد که دولت قصد اقدامات شتابزده در این خصوص را ندارد و ممکن است پرداخت یارانه تیر ماه هم با همین منوال 300 و 400 هزار تومان و به صورت یارانه نقدی انجام شود.

در این خصوص احسان خاندوزی وزیر اقتصاد گفت: دولت برای پرداخت یارانه کالایی منتظر گزارش نهایی دوره آزمایشی سامانه‌های کالابرگ است. خاندوزی روز سه شنبه در حاشیه جلسه هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار درباره نحوه تخصیص یارانه نقدی یا کالایی (کالابرگ الکترونیک) در ماه‌های آینده گفت: تا زمانی که گزارش نهایی دوره آزمایشی سامانه‌های کالابرگ آماده نشود دولت تصمیم جدیدی اتخاذ نمی‌کند.

وی افزود: امیدواریم در تیرماه گزارش دوره آزمایشی به دولت ارسال شود سپس دولت تصمیم می‌گیرد برای ماه‌های بعد به چه ترتیبی اقدام کند.

جزئیاتی از کالابرگ الکترونیک

کالابرگ الکترونیک راهکار دولت برای حمایت از مردم در برابر نوسانات قیمت کالاهای اساسی است. با کالابرگ الکترونیک کالاهای اساسی با قیمت های پایین تر به دست مصرف کنندگان خواهد رسید. کالابرگ الکترونیک قرار است جایگزین یارانه مستقیم شود. دولت در حال حاضر در حال ایجاد زیرساخت های لازم برای کالابرگ الکترونیک است. کالابرگ الکترونیک در سال 1401 به مشمولان اختصاص پیدا خواهد کرد.

کالابرگ الکترونیک حلقه تکمیلی پرداخت یارانه

همچنین پیش از این معاون وزیر صمت در خصوص کالابرگ الکترونیک توضیحاتی ارائه کرده بود. به گزارش ایسنا، محمدصادق مفتح در یک گفت‌وگوی رادیویی با بیان اینکه تعبیر نادرستی از کالابرگ الکترونیکی شده، اظهار کرد: یکی از طرح‌های دولت این است که به جای پول نقد، یارانه را در قالب کالای ارزان عرضه کند تا مطمئن شویم میزان گوشت، شیر و غیره که بر اساس استانداردهای بهداشتی، یک خانواده باید دریافت کند، دریافت کرده است. این یک حلقه تکمیلی پرداخت یارانه‌ها است. اما بعد از اینکه امکانات زیرساختی فراهم شد، به افراد اختیار داده می‌شود که هم بتوانند به صورت ریال و هم به صورت کالا این یارانه را دریافت کنند.

وی افزاد: یعنی افراد می‌توانند به جای اینکه پول را دریافت کنند و مرغ با قیمت بالاتر بخرند، در یک کیلوگرم مشخص به ازای هر نفر کالاهای اساسی را ارزان تر بخرند. این امکان به مرور زمان فراهم خواهد شد. بر این اساس دهک فرد و یارانه تخصیص داده شده به او با کد ملی مشخص می‌شود. اما چیزی به اسم کوپن بانکی وجود نخواهد داشت. بلکه نظام سبد کالا مبتنی بر کارت‌های بانکی که در اختیار مردم هست، اجرا می‌شود. با این روش بعد از تکمیل سامانه، افراد مایل به دریافت کالای ارزان، می‌توانند به مکان‌های مشخص مراجعه کنند. این طرح در حال تکمیل است اما فعلا صرفا پرداخت پول مستقیم انجام می‌شود.

وی همچنین از تشکیل ستادی در وزارتخانه برای برنامه ریزی مراحل تولید شامل تأمین و حمل مواد اولیه به کارخانه‌ها و آمادگی کارخانه‌ها برای تولید ۲۴ ساعته خبر داد و اظهار کرد: این موضوع به‌ویژه در خصوص روغن نباتی انجام‌شده اشت. اکنون روغن به‌طور گسترده در فروشگاه‌ها موجود است و هر مقدار هم که تقاضای خرید افزایش یابد، آمادگی برای تولید و جایگزینی وجود دارد.

قائم‌مقام وزیر صمت در امور بازرگانی با بیان اینکه هیچ کمبودی در مواد اولیه نیست و به‌تبع آن نیز مشکلی در تولید و عرضه وجود نخواهد داشت، تصریح کرد: نظام حمل‌ونقل کشور نیز آمادگی حمل این کالاها را دارد. البته خریدهای هیجانی در روزهای نخست اجرای طرح، قابل پیش‌بینی بود، اما ضرورتی ندارد، زیرا هیچ اختلالی در تولید پیش نخواهد آمد و روند تولید و توزیع استمرار خواهد داشت.

قائم‌مقام وزیر صمت نگرانی‌ها در زمان نوسان قیمت‌ها را طبیعی توصیف کرد و گفت: البته در فاصله خیلی کمی، کسانی که کالا ذخیره‌سازی کرده‌اند با اطمینان از شرایط بازار، تا مدتی در بازار نخواهند بود و از ذخیره خود استفاده خواهند کرد و این موضوع باعث می‌شود که پس‌ از این استقبال زیاد از خرید، در بازار رکود داشته باشیم و فراوانی کالا بیشتر شود.

ارسال نظر
نظرات کاربران
بیشتر
دیگر رسانه ها