کد خبر : 386

اختصاصی خودروتک؛

فولکس قورباغه‌ای بعد از 80 سال بازنشسته می‌شود

فولکس قورباغه‌ای بعد از 80 سال بازنشسته می‌شود

فولکس‌واگن در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد سال 2019 میلادی با معرفی ویرایش جدیدی از Beetle خاطره‌انگیز پرونده این محصول فوق محبوب را خواهد بست. این یعنی یک خداحافظی تلخ بعد از 8 دهه فعالیت بی‌وقفه.

به گزارش خودروتک، کاهش فروش بیتل در بازار آمریکای شمالی سرانجام کار دست فولکس داد و بزرگ‌ترین خودروساز دنیا را بر آن داشت که برای جلوگیری از آسیب بیشتر به اعتبار به محبوبیت این خودرو، تولید و فروش آن را متوقف کند. البته این اتفاق زودتر از سال 2019 رخ نمی‌دهد. سال گذشته میلادی این خودرو در بهترین بازار خودش توانست تنها 15 هزار دستگاه خودرو به فروش برساند.

گفته می‌شود به‌عنوان حسن ختام این اتفاق، فولکس ویرایش نهایی Final Edition را روانه بازار خواهد کرد. پیش‌بینی می‌شود فروش این خودرو به‌دلیل جو روانی و احساسی آن فوق‌العاده باشد. نسخه نهایی در تیپ‌های SE و SEL تولید خواهد شد که قیمتش بین 24 تا 31 هزار دلار است.

البته پیش‌تر نیز خبرهایی درباره جانشین فولکس‌واگن بیتل که یک خودروی تمام برقی خواهد بود، شنیده بودیم.

بیتل؛ 80 سال افتخار

اواسط دهه 30 میلادی دکتر فردیناند پورشه به دستور رایش سوم یعنی آدولف هیتلر رهبر نازی‌ها موظف به ساخت اتومبیلی به اسم «خودروی مردم» شد. پورشه در راستای پیشنهاد هیتلر مدل‌های مختلفی را طراحی کرد ولی هیچ‌یک از سوی رایش سوم مورد تأیید قرار نگرفت. سرانجام

 در سال 1938 مدلی به اسم Käfer (به معنی سوسک) تأیید نهایی را گرفت و تبدیل به خودروی مردم در آلمان نازی شد. این خودرو استانداردهایی که از سوی هیلتر اجباری شده بود را داشت. به دستور رایش سوم خودروی مردم می‌بایست خودرویی باشد که قابلیت حمل دو آدم بزرگ و سه کودک را داشته باشد. سرعت آن باید حداقل 100 کیلومتر در ساعت و مصرف میانگین سوخت زیر 7 لیتر در 100 کیلومتر باشد.

تولید هنوز روند کندی داشت که ناگهان آتش جنگ جهانی دوم شعله‌ور شد. به همین سبب تمام توان کارخانه به سمت تولید انواع مناسب میادین جنگ متمرکز شد. در طی جنگ کارخانه فولکس‌واگن چندین بار بمباران شد اما هر بار مجدداً تولید از سر گرفته می‌شد. یکی از علل محبوبیت این خودرو نیز این بود که در بمباران‌ها، به دلیل عقب بودن موتور آسیب جدی نمی‌دید. پس از اشغال آلمان، سران انگلیس قصد داشتند کارخانه را به این کشور منتقل کنند، اما هیچ شرکت انگلیسی حاضر به پذیرش این کارخانه نشد و فولکس‌واگن در آلمان باقی ماند و روند تولید روال عادی خود را از سر گرفت.

در طی این مدت موتورهای ۱٫۱ لیتری و ۱٫۲ لیتری روی این خودرو نصب می‌شد. مدل‌های پیش از دهه ۵۰ را می‌توان از شیشه دوتکه عقب شناخت. در دهه ۶۰ موتورهای ۱٫۳ لیتری جایگزین انواع قبلی شدند. قیمت مناسب، دوام بالا و کاربری آسان سبب شد تولید این خودرو با سرعت ادامه پیدا کند و در فوریه سال ۷۲، رکورد فورد مدل T را با بیش از ۱۵ میلیون دستگاه بشکند.

در اواخر دهه ۶۰ با ورود رقبای ارزان‌قیمت ژاپنی که امکانات مناسب و طرح به‌روزتری داشتند، مسئولان فولکس ناچار شدند تغییراتی در بیتل اعمال کنند که حاصل آن یک موتور ۱۵۰۰ سی‌سی ۵۴ اسبی، قفل داخلی درها، چراغ دنده‌عقب و... بود. این مدل را می‌توان از چراغ عقب بزرگ و شبکه‌های روی در موتور شناخت. در دهه ۱۹۷۰ با تولید گلف عده‌ای معتقد بودند دوران بیتل‌ها به سر آمده اما این اتفاق رخ نداد و تنها تولید بیتل از آلمان خارج و به کشورهای برزیل و مکزیک منتقل شد.

تولید نخستین فولکس واگن های قورباغه‌ای‌

فردیناند پورشه در سال ۱۹۳۴ مسئولیت تهیه خودرویی کم‌قیمت و کم‌هزینه را دریافت کرد و در تاریخ سوم ژوئیه سال ۱۹۳۵ میلادى اولین اتوموبیل فولکس واگن طرح او با قدرت ۲۲ اسب بخار به بازار آمد.

گفته می‌شود نام این خودرو که ابتدا آن را خودروی "KdF" می‌نامیدند در سال ۱۹۳۸ از مقاله‌ای در روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" به کِفِر (Käfer) یا سوسک تبدیل شد. این خودرو اما در ایران به نام قورباغه‌ای مشهور است.

بزرگ‌ترین فعالیت فردیناند پورشه توسعه فولکس واکن قورباغه‌ای در دوران قدرت فاشیسم در آلمان بود، اما با پایان جنگ جهانی دوم مرکز تولید فولکس واگن‌های مدل قورباغه‌ای‌ برای فروش به خریداران خصوصی شروع به کار کرد.

پرفروش‌ترین خودروی جهان

فولکس واگن‌های قورباغه‌ای‌ تا ماه ژوئن سال ۲۰۰۲ میلادی با فروشی برابر ۵/ ۲۱ میلیون دستگاه پرفروش‌ترین خودروی جهان به حساب می‌آمدند. در این ماه "گلف" خودروی دیگر شرکت خودروسازی فولکس واگن، رکورد فروش فولکس واگن‌های قورباغه‌ای‌ را شکست.

تا سال ۲۰۰۳ میلادی همچنان مدل فولکس واگن قورباغه‌ای‌ تولید می‌شد. آخرین خودروی تولیدشده ۲۱ میلیون و ۵۲۹ هزار و ۴۶۴ مین خودرو از این نوع بود که هم‌اکنون در مرکز شرکت خودروسازی فولکس واگن در شهر وولفسبورگ آلمان نگهداری می‌شود. البته این خودرو در سال‌های پایانی تنها در مکزیک و برزیل تولید می‌شد.

از سال ۱۹۹۸ کارخانه فولکس واگن مدل جدیدی را با طراحی مدرن به نام "بیتل جدید" (New Beetle) روانه بازار کرد. این خودرو از نظر ظاهری همچنان شباهت زیادی به نسخه اصلی فولکس واگن قورباغه‌ای داشت که فردیناند پورشه طراحی کرده بود، اما قیمت و میزان اسب بخار آن بسیار فراتر از نسخه اصلی بود.

اکنون تولید همین نسخه جدید فولکس واگن قورباغه‌ای "بیتل جدید" نیز قرار است در ماه ژوئیه سال ۲۰۱۹ در شهر پوئبلاسیتی در مکزیک پایان یابد.

 

بیتل

عکسی از روز ۲۶ مه ۱۹۳۸. آدولف هیتلر در حال نظاره نمونه اولیه "فولکس واگن" در جریان پروژه راه‌اندازی کارخانه تولید "فولکس واگن" در نزدیکی فالرزلبن، منطقه‌ای از شهر ولفسبورگ در ایالت نیدرزاکسن. فردیناند پورشه (ایستاده در کنار هیتلر) در حال ارائه توضیحاتی در مورد خودرویی است که توسط او و با استناد به دستورات هیتلر ساخته شده است.

بیتلدر راستای لشکرکشی‌های هیتلر مهندسان با ایجاد تغییراتی در طراحی فولکس واگن آن را به یک خودروی جنگی تغییر کاربری دادند. این خودرو که وزن آن به ۹۵۰ کیلوگرم می‌رسید، به وسیله نقلیه خط مقدم جبهه‌های جنگ بدل شد. در تصویر ژنرال هاسو فن منتویفل (اول از چپ) دیده می‌شود که در جریان عملیات نظامی ارتش در روسیه به همراه سربازانش در حال بیرون کشیدن فولکس واگن از گل و لای هستند.

بیتلتنها ده سال پس از پایان جنگ جهانی دوم در روز ۵ اوت ۱۹۵۵ در کارخانه تولید فولکس‌ واگن در ولفسبورگ تولید یک میلیون دستگاه از این مدل خودرو جشن گرفته شد. فولکس واگن که در ایران بیشتر به اسم "فولکس قورباغه‌ای" شناخته می‌شود، به نماد معجزه اقتصادی آلمان بدل شد.

بیتل

اما توانایی‌های فولکس واگن به همینجا ختم نشد. این خودرو به مدد داشتن محور عقب به وسیله‌ای کارآمد در زمین‌های کشاورزی هم بدل شد. در دهه ۱۹۵۰ میلادی کشاورزان با وصل کردن گاو آهن (خیش) به عقب ماشین و راندن آن در زمین‌‌های مزروعی سختی کار خود را تا حد زیادی کم کردند.

ارسال نظر
نظرات کاربران
دیگر رسانه ها