کد خبر : 19396

سنسور باران خودرو را چگونه فعال کنیم؟

سنسور باران خودرو را چگونه فعال کنیم؟

شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که هنگام رانندگی در فصل بارندگی، وقتی که با بارش نم نم باران روبرو می شوید و برف پاک کن را روشن می کنید، گاهی اوقات با قطع و وصل شدن ناگهانی باران، ناچار شوید برف پاک کن را مدام خاموش و روشن کنید.

به گزارش خودروتک ، امروزه بهترین راه حل برای حل این مشکل، استفاده از حسگر باران(Rain Sensor) در خودرو است. وقتی شیشه با بارش نم نم باران خیس می شود، حسگر باران به برف پاک کن سیگنال ارسال می کند تا به طور اتوماتیک برف پاک کن فعال شود و شیشه را پاک کند. در ادامه علاوه بر بیان شرح مختصری از تاریخچه برف پاک کن، به بررسی حسگر باران و چگونگی عملکرد آن خواهیم پرداخت.

در گذشته شرکت های خودروسازی در تلاش بوده اند تا برف پاک کن را از خودرو حذف کنند. به طور مثال برخی سعی کرده اند به جای برف پاک کن، با ایجاد لرزش های خفیف در شیشه جلو از شکل گیری قطره روی شیشه جلوگیری کنند. ولی این ایده ها هرگز رنگ واقعیت به خود نگرفتند؛ زیرا مشکلات زیادی داشتند و از همه مهم تر رانندگان از نمونه های آزمایشی ساخته شده رضایت خاطر نداشتند.

امروزه نوعی از برف پاک کن های پیشرفته در حال توسعه هستند که میزان بارندگی را می سنجند و برف پاک کن و سرعت آن را بر این اساس تنظیم می کنند. سیستم این برف پاک کن ها به گونه ای است که حس گرهای مادون قرمز که به سطح خارجی شیشه متصل هستند، پس از تعیین میزان و شدت رطوبت یک سیگنال به واحد کنترل مرکزی برف پاک کن ارسال می کنند و برف پاک کن ها با سرعت مشخصی توسط این واحد فعال می شوند.

زمانی که شیشه خشک است، حداکثر میزان امواج مادون قرمز به حسگرها می رسد و با زاویه ۴۵ درجه بازتاب می شود. اما زمانی که بارندگی شروع می شود، خیس بودن شیشه باعث می شود تا امواج مادون قرمز در مسیرهای متفاوتی با زاویه های کم تر یا بیش تر از ۴۵ درجه بازتاب شوند. در عمل باید گفت که هرچه میزان آب روی شیشه بیش تر باشد، اشعه کم تری توسط حسگرهای مادون قرمز بازتاب می شود. زمانی که میزان بازتاب امواج مادون قرمز به حداقل مقدار ممکن برسد، نرم افزار موجود در سیستم برف پاک کن روشن می شود، سرعت برف پاک کن نیز بسته به سرعت خیس شدن شیشه تعیین می شود، و در نهایت برف پاک کن فعال می گردد. این سیستم را می توان در فصل هایی که بارندگی نیست یا در هنگام شستشوی خودرو، غیرفعال کرد.

این سنسور قادر به تشخیص وجود قطره های آب بر روی شیشه و همینطور مقدار آنها می باشد. خودرو بر اساس اطلاعات دریافتی از سنسور، در صورت پاشیدن آب بر روی شیشه برف پاک کن را روشن کرده تا شیشه را برای راننده تمیز نماید.

تکنولوژی و نحوه کار این سنسور بدین صورت است که اشعه مادون قرمز با زاویه ۴۵ درجه توسط یک فرستنده نوری(LED) بر روی سطح شیشه تابانیده می شود. در حالت عادی نور تابانیده شده توسط سطح شیشه به همان زاویه برگردانده می شود که در مقابل آن یک گیرنده (فتودیود) قرار داده شده تا آنرا دریافت کند. وجود قطرات آب بر روی شیشه سبب انحراف اشعه مادون قرمز شده و مقدار کمی از نور تابانیده شده به گیرنده می رسد. بنابراین کم شدن دریافت اشعه بازتابی به منزله وجود آب بر روی شیشه است و سنسور در این لحظه وجود آب را به خودرو گزارش می کند. شکل زیر به خوبی طرز کار آنرا نشان می دهد.

تعداد ۴ عدد از این نوع فرستنده و گیرنده در مجموعه سنسور تعبیه شده تا با تشخیص قطرات آب توسط هر کدام از آنها، شدت بارش باران نیز بر روی شیشه قابل تشخیص باشد.

نحوه فعالسازی سنسور باران

با قراردادن اهرم برف پاک کن روی پله اول و حالت تایمر متناوب (I)، خودرو با یکبار حرکت دادن تیغه های برف پاک کن، فعال شدن سنسور باران را تایید خواهد کرد.(درصورت داشتن صفحه نمایش تایپ بی یا سی، پیغام Automatic Light Active بر روی صفحه نمایش داده می شود) سنسور به محض تشخیص قطرات آب بر روی شیشه با حرکت دادن برف پاک کن عکس العمل نشان داده و سرعت تیغه ها با توجه به مقدار باران و سرعت خودرو بصورت اتوماتیک تنظیم می شود.

در هنگام بارندگی شدید جهت ایمنی بیشتر، (حتی با وجود روشنایی کافی) چراغهای خودرو نیز بصورت اتوماتیک روشن خواهد شد.

عملکرد این سنسور مانند سنسور های دیگر در خودرو است.با این تفاوت که این سنسور به گونه ای عمل می‌کند که در زمان بارندگی یا خیس شدن شیشه ی جلوی خودرو , وجود مایعات روی شیشه را تشخیص می‌دهد و یا ارسال اطلاعات تعریف شده ECU را با خبر می‌کند.

این سنسور معمولا در قسمت بالای شیشه ی جلو و در قسمت وسط ( در محدوده جای گذاری آینه جلو ) نصب می‌شود.این سنسور بر اساس اولتراسونیک یا امواجی که انسان قادر به شنیدن آن نیست کار می‌کند.طرز کار این سنسور به گونه ای است که امواج از فرستنده سنسور ارسال می‌شود و در صورت خشک بودن شیشه این امواج از شیشه عبور می‌کند اما در صورتی که سطح شیشه ی جلو خیس باشد این امواج منعکس شده به گیرنده سنسور می‌رسند و پس از آن کنترل یونیت سنسور مقدار امواج ارسال شده با مقدار دریافت شده را مقایسه می‌کند. در صورتی که مقدار امواج دریافت شده کمتر از مقدار ارسال شده باشد سنسور به ECU دستور فعال شدن برف پاک کن ها را می‌دهد.

http://www.standrewsblantyre.com/images/stories/blog/rain-sensor.jpg

ECU نیز پس از دریافت اطلاعات کنترل یونیت سنسور پس از تجزیه و تحلیل مجدداً اطلاعات را برای فعال شدن برف پاک کن ها را صادر می‌کند.همچنین میزان سرعت کارکرد برف پاک کن نیز به تشخیص سنسور بستگی دارد.یعنی سنسور با مقایسه مقدار اطلاعات ارسال و دریافت شده سرعت و کارکرد برف پاک کن را تشخیص می‌دهد.

منبع: کارستان

ارسال نظر
نظرات کاربران
بیشتر
دیگر رسانه ها