کد خبر : 32397

بازار و قیمت خودرو به کدام سمت می رود؟

بازار و قیمت خودرو به کدام سمت می رود؟

بازار خودرو هفته گذشته را نیز با نوسان قیمتی پشت سر گذاشت، چه آنکه منحنی قیمت در روزهای ابتدایی و به تبعیت از هفته‌های قبل، رو به صعود رفت و در انتهای هفته کمی نزولی شد. آن طور که فعالان بازار می‌گویند، طی چند روز گذشته روند فاکتور کردن خودروهای داخلی برای عرضه به مشتریان بهبود یافته و این موضوع در صورت تداوم می‌تواند به نزولی شدن قیمت‌ها کمک کند.

به گزارش خودروتک، فعالان بازار البته تاکید می‌کنند قیمت خودروهای داخلی همچنان در مقایسه با چند هفته پیش که بازار آرام بود، بالاست و در هفته گذشته نیز منهای یکی دو روز آخر، روند صعودی بوده است. به گفته آنها، با توجه به بهبود نسبی عرضه، قیمت‌ها اندکی و آن هم در مورد برخی خودروها، کاهش یافته‌اند، اما همچنان جا برای افت بیشتر وجود دارد.

در باب اینکه چرا قیمت خودروهای داخلی طی چند هفته گذشته روندی صعودی به خود گرفت، دلایل مختلفی عنوان می‌شود که اصلی ترین آن، کمبود عرضه بوده است. گفته می‌شود خودروسازان طی این چند هفته عرضه را کاهش داده‌اند که البته بخشی از این ماجرا به تعطیلات انتهای ماه صفر و ابتدای ربیع الاول مربوط می‌شود.

در این مورد، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی نیز اواسط هفته اعلام کرد که خودروسازان نقش خود را (در متعادل کردن بازار خودرو و کنترل قیمت ها) به خوبی ایفا نکردند. ناصر رایگانی این را هم گفت که عدم عرضه مناسب محصولات از سوی خودروسازان سبب ایجاد خلل در روند کاهشی قیمت‌ها در چند هفته پیش شد. ظاهرا در واکنش به این اظهارات و همچنین دیگر مطالب عنوان شده مبنی بر نقش خودروسازان در افزایش قیمت، ایران خودرو و سایپا بیانیه‌ مشترکی صادر و خود را از اتهام کم فروشی مبرا دانستند. خودروسازان در این بیانیه تاکید کردند که کاهش عرضه‌ای در کار نبوده و آنها نفعی از ما‌به‌التفاوت قیمت کارخانه و بازار محصولاتشان نمی‌برند که بخواهند زمینه‌ساز افزایش قیمت (در بازار) شوند.

اما جدا از بحث ضعف عرضه خودرو به بازار، انتشار اخبار مربوط به حذف برخی محصولات از خطوط تولید نیز بر صعودی شدن قیمت‌ها اثرگذار بود. در این بین، قیمت پراید دوباره اوج گرفت و از مرز ۵۰ میلیون تومان نیز رد شد و به تبع آن، پژو ۴۰۵ نیز که خبر توقف تولیدش در بازار پیچید، راه گرانی در پیش گرفت. در کنار اینها، خبرهایی مبنی بر توقف تولید چند خودرو مونتاژی به دلیل نبود قطعات منتشر شد تا قیمت آنها نیز بالا برود، از جمله سراتو و ساندرو. همچنین پژو ۲۰۰۸ نیز ازآنجاکه به پایان مونتاژ خود در ایران نزدیک می‌شود و احتمال توقف تولید آن در صورتی که ایران خودرو نتواند قطعاتش را تامین کند، وجود دارد، با افزایش قیمت مواجه شد. قیمت سایر خودروها نیز با توجه روند کلی بازار، رو به افزایش رفت، تا جایی که با وجود آرامش نسبی در بازار ارز و سکه، «خودرو» در مسیر گرانی قرار گرفت.

در حال حاضر اما فعالان بازار از کاهش جزئی قیمت‌ها می‌گویند، اما مطمئن نیستند که این روند ادامه دار باشد، زیرا به تداوم عرضه از سوی خودروسازان اطمینانی ندارند. بدون شک اگر روند عرضه رو به بهبود بیشتری رفته و پایدار باشد، با توجه به آرامش نسبی این روزهای اقتصاد کشور، می‌توان به کاهش قیمت خودرو در بازار امیدوار بود، در غیر این صورت بعید نیست قیمت‌ها مرزهای جدیدی را جا به جا کنند.

منبع: دنیای اقتصاد

ارسال نظر
نظرات کاربران
دیگر رسانه ها