کد خبر : 585

خودروتک بررسی می‌کند؛

نگاهی به آینده بازار خودرو

نگاهی به آینده بازار خودرو

با آرام شدن جریان تند قیمت‌ها در بازار خودروهای داخلی و وارداتی، حالا دغدغه مشتریان آینده این بازار است. آینده‌ای که چندان نسبت به پایداری آن امیدوار نیستند ولی تقریباً ایمان دارند که دیگر نباید منتظر کاهش قیمت‌ها باشند. بازیگران اصلی بازار خودرو در ایام پیش رو، خودروسازان، سفته‌بازان و به طرزی عجیب خود مردم هستند.

به گزارش خودروتک، دولت با اجرای پیش‌فروش گسترده از سوی خودروسازان داخلی اگرچه دیرهنگام ولی به صورت نسبی و سنتی توانست بخشی از نیاز بازار را جوابگو باشد و تسکینی موقتی بر التهاب شدید بازار تزریق کند. تقاضای کاذب، شیطنت‌های دلالان و کم‌کاری خودروساز و قطعه‌ساز موجی از تنش و رشد لجام‌گسیخته قیمت‌ها را به همراه داشت که البته با اتخاذ برخی سیاست‌ها اندکی به ثبات گرایید.

اکنون بخش اعظمی از فکر و ذکر مشتریان را روزهای آتی این بازار به خود مشغول کرده است. ابهام درباره بروز مجدد تنش‌ها و یا ظهور دوباره سفته‌بازی‌ها. رشد دوباره قیمت ها و یا ریزش دست کم بخش حباب نرخ ها.

قیمت‌هایی که به سقف می‌رسند

روند سرسام‌آور افزایش قیمت‌ها سرانجام در نقطه‌ای به پایان می‌رسد. اوج‌گیری بی‌برنامه قیمت‌ها با استراتژی‌های دستوری به ایستگاه آخر می‌رسد و نقطه پایان قیمت‌ها مشخص می‌شود. البته تعیین این مرز برای تمام خودروها مشخص نیست ولی می‌توان امیدوار بود که نرخ فعلی در بازار از آن چیزی که هست پایین‌تر می‌آید و حداقل برای چند ماهی در آن قله جای خوش می‌کند.

سفته‌بازان وارد بازی می‌شوند

منطقی به نظر نمی‌رسد که روند سفته‌بازی و دلالی‌گری در بازار ادامه‌دار باشد. هرچه هست اخلال‌گران بازار و برخی از نمایشگاه‌داران که خودرو احتکار کرده‌اند با مشاهده روند کاهشی قیمت‌ها سرانجام ناچار می‌شوند تا دست به عرضه بزنند تا ارزش آنچه را که اندوخته‌اند را بیش از این از بین نبرند. همین عرضه به دنبال خود بهبود اوضاع خرید و فروش و فروکش کردن تب داغ قیمت‌ها را در پی دارد.

فرارسیدن موعد تحویل‌ها

مهر ماه سال جاری زمان موعود برای تحویل خودروهای پیش‌فروش شده در خرداد و تیر است. پیش‌فروش‌هایی که پیش از بحبوحه شدید قیمت‌ها انجام شد و اغلب خریداران آن واقعی بود و تقاضای کاذب چندانی در آن دیده نمی‌شود. بازار در آستانه تزریق خودروها نمی‌تواند هم‌چنان روند انبساطی خود را حفظ کند و همان‌طور که گفته شد در نقطه‌ای فرو می‌ریزد. با تحویل مرحله مرحله خودروهای داخلی‌ساز که برخی از آن‌ها نیز چینی هستند، قیمت‌ها در حاشیه بازار با کوچک شدن حباب مواجه می‌شوند.

امید به بهبود بازار وارداتی‌ها

گمرک آب پاکی را روی دست مشتریان خودروهای خارجی ریخت و اعلام کرد که برنامه‌ای برای آزادسازی واردات ندارد؛ اما آنچه در این میان امیدوارکننده نشان می‌دهد رایزنی دولت و مجلس برای ترخیص چند ده هزار خودروی گیر کرده در گمرکات کشور است که هرکدام بنا به دلایل مختلفی در یک قدمی بازار از تحرک وامانده‌اند.

مسئولین در تلاش‌اند تا حداقل بتوانند مشکل آن دسته از شرکت‌ها را که زیر دین و تعهد مشتریان خود دچار چالش‌هایی شده‌اند را حل کنند. پیش‌بینی می‌شود سرانجام با ثبات در بازار ارز نیز دولت دست آخر راهکاری برای برون‌رفت از این معضل پیدا کند. تغییرات گسترده در سازمان توسعه تجارت و گمرک نوید آزادسازی محدود واردات و یا به عبارتی ترخیص خودروهای موجود در گمرک را می‌دهد.

ارسال نظر
نظرات کاربران
بیشتر
دیگر رسانه ها