کد خبر : 45472

15 خودروی موفق حاصل همکاری مشترک شرکت های بزرگ

15 خودروی موفق حاصل همکاری مشترک شرکت های بزرگ

دنیای صنعت خودرو فقط رقابت نیست، گاهی سرسخت ترین رقبا هم کنار هم می نشینند و دم از همکاری و پروژه مشترک می زنند. در این جا 15 مورد از همکاری های موفق رقبا در صنعت خودرو به صورت خلاصه برشمرده شده اند.

به گزارش خودروتک به نقل از سایپانیوز، با این که برای به دست آوردن قلب مشتری، خودروسازان به هم چنگ و دندان نشان می دهند، اما گاهی همین رقبا در هم خصلت هایی می بینند که در خود ندارند و با خود فکر می کنند که اگر این خصلت های متنوع و زیبا یک جا  جمع شود، چه از آب در خواهد آمد. در صنعت خودرو برای این همکاری بین رقبا، یک اصطلاح خاص ایجاد شده که به جوینت ونچر معروف است که ترجمه آن در متن های فارسی «سرمایه گذاری مشترک» بوده اما همه ماجرا را نمی رساند.

جوینت ونچر در حقیقت یک فرایند راهبردی است که فقط جنبه اقتصادی ندارد، بلکه نوعی فعالیت هوشمندانه است که منافع دو شرکت رقیب در اجرای مشترک یک فعالیت را تأمین می کند. جوینت ونچر می تواند در حد طراحی، تولید، مونتاژ، تحقیق و توسعه یا همه اینها باشد. با این کار نه تنها هزینه ها کاهش می یابد، یادگیری هم اتفاق می افتد و از همه مهمتر، بین اعضای تیم ها یک همکاری یا کار تیمی شکل می گیرد که در آن هم افزایی استعدادها نیز اتفاق می افتد. در این جا 15 مورد از همکاری مشترک خودروسازان بزرگ نامبرده شده که نتیجه خیره کننده و بسیار موفق داشته است:

15 ای سی کبرا: حاصل همکاری شلبی با اتو کریرز. کارول شلبی این توانایی را دارد که یک خودروی خوب را از یک کمپانی خوب بگیرد و عملکرد (سرعت-قدرت-شتاب) آن را به بهترین وضعیت ممکن برساند. در این جا هم ای سی کبرا با موتور 8 سیلندر شکل گرفت و از آن 60 هزار دستگاه تولید شد و هنوز هم از اسطوره های تاریخ صنعت خودرو است.

14 مرسدس اس ال آر مک لارن: حاصل همکاری مرسدس بنز و مک لارن. مرسدس مک لارن گراند تورر، در حقیقت جوینت ونچر یک خودروساز آلمانی با یک خودروساز انگلیسی است. در آن زمان مرسدس بنز 40 درصد سهام مک لارن را در اختیار داشت در طول 10 سال هم 2000 دستگاه از این خودرو تولید شد.

13 زاگاتوی ونکویش: حاصل همکاری آستون مارتین و زاگاتو. آستون مارتین می خواست که DB4 GT آن از فراری سریع تر باشد و در مسابقات لومانز قدرت رقابت کافی داشته باشد. زاگاتو به آستون مارتین برای تحقق این هدف کمک کرد. کار به همین محصول ختم نشد و در اثر همکاری این دو محصولات دیگری مثل DB7، زاگاتوی 89 V8، زاگاتوی V12 و غیره هم به دست آمد.

12 مک لارن F1: حاصل همکاری مک لارن با ب ام و. آن چه این دو به صورت مشترک خلق کردند به عنوان سریع تری خودروی تولید در گینس به ثبت رسید. مک لارن به جای هوندا از ب ام و خواست که قوای محرکه برای رساندن صفر تا 100 خودرو به 3.2 ثانیه تأمین کند و سرعت آن به 240 مایل (385 کیلومتر در ساعت) برسد که تا مدت طولانی این رکورد شکسته نشد.

11 مرسدس 500E: حاصل همکاری مرسدس بنز و پورشه. از خاص ترین خودروهای صنعت خودرو حاصل همکاری دو غول آلمانی. پورشه طراحی، مونتاژ و نصب موتور را برعهده گرفت در حالی که مرسدس بنز، مسائل مالی، تأمین قطعه و بخش رنگ خودرو را برعهده گرفت. انجام این کار مشترک برای این دو غول 18 روز بیشتر طول نکشید!

10 ام ایکس 5: حاصل همکاری فیات و مزدا. شاید ام ایکس 5 احیای دوباره اسپایدر 124 فیات باشد اما در حقیقت زندگی دوباره خودروهای اسپورت در اروپا بود.

9 فیات 2000: حاصل فیات و پینانفارینا. در 1966 فیات خودروی اسپایدر 124 که یک خودروی اسپورت سقف تاشو بود با کمک این استودیوی طراحی ساخت و در سال 2015 هم در نمایشگاه لس انجلس به عنوان میراث فیات به نمایش در آمد.

8 ب ام و M1: حاصل همکاری ب ام و و لامبورگینی. هر دو از خودروسازانی هستند که بخش لاکچری و پولدار بازار خودرو را هدف قرار داده اند. ب ام و ام یک از همکاری این دو لاکچری ساز به دست آمده است.

7 تویوتا سوپرا: حاصل همکاری ب ام و و تویوتا. ب ام و به این خودرو لحنی لاکچری داده و تویوتا هم از آن خودروی مقرون به صرفه و با کیفیت از آب در آورده است. این خودرو هم نشان داده است که یک خودروساز آلمانی می تواند با یک خودروساز ژاپنی یک کار تیمی شیک و قابل تحسین ارائه دهد. خودرویی که شبیه به تویوتا است اما قدرت ب ام و را در خود دارد.

6 راوفور برقی: حاصل همکاری تسلا با تویوتا. در سال 2010 تسلا و تویوتا به هم به توافق رسیدند که یک خودروی برقی را با هم بسازند. حاصل این کار تیمی 4 سال طول کشید اما راوفور تویوتا را برقی کرد. یک خودروی برقی در تویوتا که عملکرد تسلا را دارد. در حقیقت یک خودروی شاسی بلند برقی به روز. همکاری تسلا و تویوتا فقط تا سال 2017 دوام آورد.

5 آر اس ایی تران: حاصل همکاری آئودی با ریماک. آئودی و ریماک نیروهای خود را به هم جمع کردند تا یک خودروی هایپرکار برقی بسازند که صفر تا صد ان 2.5 ثانیه است و به یک باتری زود شارژ 95 کیلووات ساعت مجهز است و پیمایش به ازای هر بار شارژ 300 مایل (480 کیلومتر) است. در این همکاری مشترک ریماک باتری و آئودی خودرو را به اشتراک گذاشته اند.

4 آستون مارتین سیگنت: حاصل همکاری تویوتا با آستون مارتین. این خودرو ابتدا سایون تویوتا بود که آستون مارتین به آن روحی دوباره بخشید. طبیعی است که برند انگلیسی آستون مارتین این خودروی شهری جوان پسند را برای خیابان های بریتانیا در نظر گرفته بود. اما به زودی سر از بقیه خیابان های اروپا هم درآورد.

3 آستون مارتین والکری: حاصل همکاری آستون مارتین با سایر خودروسازان. برای تولید والکری چند خودروساز همکاری کردند از جمله سیستم باتری هیبریدی را ریماک تأمین کرد، قوای محرکه 12 سیلندر آن را کاسورث، قطعات سیستم ترکشن آن را بوش، مونسل را مالتیماک تأمین کرد، سیستم انتقال قدرت را ریکاردو و بقیه اجرا را شرکت های آلکون، میشیلن، ویلپاک و غیره تأمین کردند. این خودرو در حقیقت وصله پینه ای از چندین خودروساز و قطعه ساز است. برای همین قیمت آن 3 میلیون دلار است.

2 سوبارو بی آر زی: حاصل همکاری تویوتا با سوبارو. ابتدا این خودرو تویوتای 86 بود، اما وقتی تویوتا 16.5 درصد از سهام سوبارو را خرید، تأمین قوای محرکه برعهده سوبارو شد و حاصل این همکاری تویوتای 86 و سوباروی بی آر زی بود.

1 پریلیاتور: حاصل همکاری اسپایکر و کوئنینگزگ. در این همکاری مشترک، قوای محرکه را کوئنینگزک تأمین می کند که 600 اسب بخار توان و 442 پوند-فوت گشتاور ایجاد می کند.

 

ارسال نظر
نظرات کاربران
بیشتر
دیگر رسانه ها