کد خبر : 2986

ابهاماتی در مورد طرح معلم تمام وقت و اثر آن در فیش حقوقی معلمان

ابهاماتی در مورد طرح معلم تمام وقت و اثر آن در فیش حقوقی معلمان

صدای معلم نوشت: طرح و به عبارتی مصوبه معلم تمام وقت به حکایتی مساله دار و چند بعدی تبدیل شده است.

از آن چه « علی الهیار ترکمن » در ابتدا در مورد این طرح گفته است با آخرین گفت و گویی که با خبرگزاری تسنیم انجام داده است تفاوت معناداری مشاهده می شود .

در نخستین اظهار نظر معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش چنین عنوان کرده بود:

" ...رایزنی‌ها با سازمان امور اداری و استخدامی انجام‌ شده است و طرح نهایی به‌عنوان معلم تمام‌وقت در دو شورای حقوق و دستمزد و شورای توسعه مدیریت تصویب شد و کلیات آن این است که اگر یک فرهنگی 6 ساعت بیشتر از ساعت موظفی تدریس بکند به فوق‌العاده ویژه اش 25 درصد اضافه خواهد شد " .

اما امروز می گوید :

" در بررسی که ابتدا برای طرح معلم تمام وقت داشتیم، افزایش 25 درصدی حق شغل و شاغل مطرح شد که پس از آن تصمیم گرفتیم آن را به 18 درصد افزایش فوق‌العاده ویژه تبدیل کنیم که رقم بیشتری را شامل می‌شود و با مساعدت شورای توسعه مدیریت و شورای حقوق و دستمزد توانستیم آن را به فوق العاده ویژه تبدیل کنیم که مبلغ ریالی و امتیازات بیشتری را در مقایسه با حق شغل و شاغل دارد."

نخستین پرسش صدای معلم آن است که آیا آقای الهیار ترکمن نمی داند که در فیش حقوقی یک معلم مجموع " حق شغل و شاغل " بسیار بیشتر از فوق العاده شغل است .

به عنوان مثال ؛ معلمی با 29 سال سابقه کار و با مدرک فوق لیسانس حق شغل او مبلغ 12,842,060 ریال و حق شاغل  7,360,647  ریال است در حالی که فوق العاده شغل  2,824,500  ریال می باشد .

این عنوان " ویژه " مشخص نیست از کجا آمده است ؟

آقای الهیار این طرح را کارشناسی می داند .

« صدای معلم » از ایشان می خواهد پشتوانه و یا سند پژوهشی این طرح کارشناسی را منتشر کند .

این رسانه از ایشان و سایر مسئولان وزارت آموزش و پرورش می خواهد تا در کمال " صداقت " و با رویکرد " اعتماد سازی " با معلمان برخورد کرده و به این پرسش اساسی و مهم پاسخ دهند که جایگاه " معلم حرفه ای " در نگرش چنین مسئولانی دقیقا در کجا قرار دارد ؟

آیا تبدیل معلم به "  ماشین تدریس  " با اصول تعلیم و تربیت و هم با شعار مدرسه با نشاط و هم با شعار آموزش مهارت های زندگی در مدارس و هم با شعار رفاه معلم در تضاد نیست ؟

از نظر ما ؛ این یک طرح برای صرفه جویی در هزینه ها و نتیجه آن تبدیل معلم به ماشین تدریس و کاهش کیفیت آموزش در مدارس است.

آخرین اظهارات معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش و پرسش های صدای معلم

علی الهیار ترکمن در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره چرایی تغییر افزایش 25 درصدی فوق العاده شغل معلمان در طرح تمام وقت و کاهش آن به 18 درصد اظهار کرد:

در بررسی که ابتدا برای طرح معلم تمام وقت داشتیم، افزایش 25 درصدی حق شغل و شاغل مطرح شد که پس از آن تصمیم گرفتیم آن را به 18 درصد افزایش فوق‌العاده ویژه تبدیل کنیم که رقم بیشتری را شامل می‌شود و با مساعدت شورای توسعه مدیریت و شورای حقوق و دستمزد توانستیم آن را به فوق العاده ویژه تبدیل کنیم که مبلغ ریالی و امتیازات بیشتری را در مقایسه با حق شغل و شاغل دارد.

آخرین اظهارات معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش و پرسش های صدای معلم

وی درباره تضمین پرداخت این مبلغ گفت: طرح معلم تمام وقت کاملا اختیاری بوده و اجباری برای معلمان وجود ندارد یعنی هر فردی که تمایل داشته باشد می‌تواند از مزایای آن استفاده کند.

درباره ضمانت اجرای پرداخت این مبلغ هم باید بگویم که این رقم وارد حکم افراد شده و با حقوق آنها پرداخت می‌شود.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش‌ و پرورش طرح "معلم تمام وقت" را دارای چهار مزیت برای فرهنگیان دانست و عنوان کرد: این رقم وارد حکم حقوقی آنها می‌شود و به عنوان پرداخت مستمر و قانونی به جای 9 ماه سال تحصیلی در 12 ماه پرداخت همچنین در احتساب حقوق بازنشستگی و پاداش پایان خدمت لحاظ می‌شود.

الهیار تأکید کرد: طرح معلم تمام وقت کاملا مطالعه شده و کارشناسی بوده و قطعاً به نفع معلمان است.

با توجه به فضاسازی‌ها در فضای مجازی ابهاماتی درباره آن ایجاد شده است اما وقتی طرح به جریان افتاد و معلمان از مزایای آن استفاده کردند،‌ مشخص می‌شود که به نفع فرهنگیان است.

وی درباره ارتباط این طرح و معیشت معلمان گفت: هم‌اکنون معلمان ساعات حق‌التدریس دارند که می‌خواهیم آن را منظم کنیم. معلمی که 24 ساعت موظف خود را در هفته پر می‌کند و چند ساعت حق‌التدریس دارد یا ممکن است شغل دوم هم داشته باشد ما به شغل دوم او کاری نداریم بلکه می‌خواهیم ساعات موظف و ساعات حق‌التدریس او را مدیریت و منظم کنیم.

ارسال نظر
نظرات کاربران
بیشتر
دیگر رسانه ها