کد خبر : 26818

چرا استقلال در پرونده بلبلی مانند پرسپولیس در پرونده ریزه اسپور محروم نشد؟

چرا استقلال در پرونده بلبلی مانند پرسپولیس در پرونده ریزه اسپور محروم نشد؟

مساله ای که حتی صدای هواداران پرسپولیس را درآورده این است که در دو پرونده طارمی و پرسپولیس با ریزه اسپور و بلبلی و استقلال با فولاد ، برخورد کمیته تعیین وضعیت با برخورد فیفا با پرسپولیس متفاوت است چون حداقل مجازات را در نظر گرفته و به استثناء‌ها و موضوعات داخلی رجوع کرده اما فیفا در چنین مواردی مصلحت را کنار می‌گذارد و برای تنبیه خاطیان، سنگین‌ترین مجازات را در نظر می‌گیرد.

به گزارش خبر آنلاین ، پرونده انتقال بلبلی به استقلال با وجود عقد قرارداد با فولاد، از جهاتی مشابه انتقال ترابی به پرسپولیس با وجود داشتن قرارداد با تراکتور و البته پرونده مهدی طارمی با ریزه اسپور است اما آرای صادره از سوی کمیته تعیین وضعیت مشابه نیست.

* قرارداد ترابی با تراکتور و انتقال مجدد از سایپا به پرسپولیس

پارسال و قبل از جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه و قبل از شروع فصل نقل و انتقالات، مهدی ترابی بدون اطلاع باشگاهش (سایپا) برگه اعزام به خدمت گرفت و در اردیبهشت ماه با مصطفی آجرلو توافق کرد که در لیگ هجدهم برای تراکتورسازی بازی کند.

شرایط اما برای ترابی تغییر کرد و او علی‌رغم اینکه در حال آماده شدن برای رفتن به سربازی بود، از تصمیمش منصرف شد و تصمیم گرفت به علت قانون جدید سربازی برای فوتبالیست‌های ملی‌پوش، از رفتن به سربازی خودداری کند.

در نتیجه او بعد از مذاکره پرسپولیس با سایپا و پرداخت مبلغ رضایت‌نامه از سوی سرخپوشان، به پرسپولیس ملحق شد تا داد تراکتوری‌ها بلند شود که پرسپولیس بازیکن این تیم را جذب کرده است. در حالی که اساسا ترابی قبل از رفتن به تراکتور، بازیکن سایپا بوده و بدون اطلاع باشگاه، قرارداد بسته بود و قطعا تراکتور و ترابی تخلف انجام داده بودند.

* قرارداد بلبلی با فولاد و انتقال مجدد از سپیدرود به استقلال

در سوی دیگر، بلبلی همانند ترابی، ابتدا بدون اطلاع سپیدرود راهی فولاد شد و سپس با مذاکره استقلال و سپیدرود راهی تیم آبی پایتخت شده است.

* چرا آرای صادر شده متفاوت است؟

در نگاه اول هر دو پرونده یک پروسه مشابه را طی کردند که در بخشی از آن تخلف صورت گرفته اما ترابی و تراکتورسازی محروم یا جریمه نشدند اما بلبلی محروم و فولاد جریمه شد.

* پرسپولیس و استقلال تخلف نکردند

پرونده ترابی ارتباطی به پرسپولیس ندارد چرا که پرسپولیس به طور مستقیم با سایپا مذاکره کرده و اطلاعی هم از قرارداد ترابی با تراکتور نداشته است.

استقلال هم در وضعیت مشابهی، با سپیدرود برای جذب بلبلی مذاکره کرده و او را با دریافت رضایت نامه جذب کرده است. البته قبل از اینکه استقلال بلبلی را جذب کند، مسئولان فولاد بارها اعلام کردند که بلبلی را جذب کرده‌اند اما در رای صادر شده از سوی کمیته تعیین وضعیت، استقلال مدعی شده که اطلاعی از قرارداد بلبلی با فولاد نداشته و بازیکن مورد نظر هم تایید کرده که استقلال را در جریان این اتفاق قرار نداده است تا شاید آبی‌ها متضرر نشوند.

* چرا فولاد و بلبلی جریمه شدند اما تراکتور و ترابی نه

بدون شک تراکتورسازی حق عقد قرارداد با ترابی را نداشت چون ترابی قانونا تحت قرارداد با سایپا بود و طرفین مرتکب جرم شدند. تنها ابهام این انتقال، وضعیت سربازی ترابی بوده که باز هم او نمی‌توانست با تراکتورسازی قرارداد ببندد، بلکه باید عازم دوره خدمت سربازی می‌شد و سپس برای محل خدمت، باشگاه تراکتورسازی را معرفی می‌کرد که اینطور نشد.

در پرونده بلبلی هم، این بازیکن با وجود داشتن قرارداد با سپیدرود، با فولاد قرارداد بسته و هر دو طرف تخلف کردند.

فیفا چند سال قبل در پرونده انتقال طارمی از ریزه‌اسپور به پرسپولیس، جرایم سنگینی را صادر کرد. فیفا پرسپولیس را دو پنجره نقل و انتقالات و طارمی را چهار ماه محروم کرد.

با این حال آرای هر سه پرونده متفاوت است که به مرور آن‌ها می‌پردازیم.

ترابی – تراکتور – پرسپولیس

روزبه وثوق احمدی درباره پرونده شکایت باشگاه تراکتور از مهدی ترابی گفت:

در رسیدگی به پرونده مذکور، به این نتیجه رسیدیم که تراکتور با ترابی در اواخر فصل ۹۷-۹۶ و خارج از پنجره نقل‌وانتقالات قراردادی برای فصول ۹۸-۹۷ و ۹۹-۹۸ بسته که در آن علاوه بر قید نشدن تاریخ، مبلغ قرارداد هم ذکر نشده است. ما از طرفین پرونده و حتی واسطه این قرارداد تحقیق کردیم و به این نتیجه رسیدیم که قراردادی امضا شده اما تاریخ و مبلغ قرارداد ذکر نشده است.تنها یک بند به عنوان پاداش قید شده که سال اول حضورش در تراکتورسازی مبلغی خواهد گرفت و برای فصل بعد و در صورتی که سربازی‌ ترابی ادامه پیدا کند، این پاداش بالاتر رفته و مبلغ دیگری به عنوان پاداش داده می‌شود. همچنین در قرارداد، مهر باشگاه تراکتورسازی دیده نمی‌شود، در صورتی که در قرارداد قید شده که اعتبار این قرارداد منوط به مهر باشگاه است.

رئیس سابق کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد:

زمانی که ترابی با باشگاه تراکتورسازی قرارداد امضا کرد، دفترچه اعزام به خدمت داشت اما سربازی یک نفر زمانی آغاز می‌شود که به خدمت اعزام شده باشد که ترابی اعزام نشده بود. ترابی پیش از منعقد کردن قراردادش با تراکتورسازی، از سربازی رفتن انصراف داد و از قانون نظام وظیفه استفاده کرد و مجدداً معافیت تحصیلی گرفت. ترابی از معافیت تحصیلی‌اش استفاده کرد تا سربازی رفتنش منتفی شود، در صورتی که از نظر کمیته وضعیت، قرارداد او با تراکتورسازی منوط به سربازی رفتن او بود.

وثوق احمدی گفت:

نکته مهم، قرارداد چهار فصله ترابی با سایپاست، او در حالی قرارداد داشت که با باشگاه تراکتورسازی قرارداد دوم را امضا کرد. قانون سربازی یک استثناء در قوانین کشور است و اگر ترابی سرباز می‌شد، نمی‌توانست بدون مجوز، برای یک تیم بازی کند به همین خاطر با وجود اینکه ترابی همزمان دو قرارداد بسته، او را متوجه محرومیت ندانستیم. تراکتورسازی هم با شخصی قرارداد بسته بوده که دفترچه آماده به خدمت داشته، اما اعزام نشده است، به همین دلیل این تیم هم با محرومیت روبه‌رو نمی‌شود. درخواست تراکتورسازی را نیز، مبنی بر اینکه ترابی بازیکن آنها بوده مردود اعلام کردیم.

طبق گفته وثوق احمدی، ترابی با وجود داشتن قرارداد با سایپا، اگر عازم خدمت سربازی شده بود، می‌توانست به علت وجود استثناء، برای تراکتور بازی کند اما او منصرف شد و بنابراین هر دو طرف تخلفی انجام ندادند.

نورشرق، رئیس کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال در واکنش به پرونده انتقال بلبلی به فولاد تاکید کرد:

می‌توانستیم فولاد را دو بار مجازات کنیم. واقعا قادر به اعمال محرومیت از دو پنجره نقل و انتقالات برای این باشگاه بودیم اما به این نتیجه رسیدیم که فولاد را یک بار جریمه کنیم و فقط بازیکن را از این باشگاه بگیریم.

نورشرق خاطرنشان کرد:

این رای می‌تواند غلط و اشتباه باشد و طرفین می‌توانند اعتراض کنند. شاید پرونده فولاد در کمیته استیناف به محرومیت از دو پنجره نقل و انتقالات افزایش یابد یا حتی تبرئه شود. استقلال و بلبلی هم به همین منوال هستند.

کمیته تعیین وضعیت تصمیم گرفته پرونده پیچیده انتقال بلبلی از سپیدرود به فولاد و سپس استقلال تهران را به گونه‌ای صادر کند که ضمن مجازات محدود هر یک از متخلفان، هیچ‌کدام از طرفین شامل جریمه سنگینی نشوند.

اما مساله ای که حتی صدای هواداران پرسپولیس را درآورده این است که در هر دو پرونده، برخورد کمیته تعیین وضعیت با برخورد فیفا با پرسپولیس متفاوت است چون حداقل مجازات را در نظر گرفته و به استثناء‌ها و موضوعات داخلی رجوع کرده اما فیفا در چنین مواردی مصلحت را کنار می‌گذارد و برای تنبیه خاطیان، سنگین‌ترین مجازات را در نظر می‌گیرد.

باید منتظر ماند و دید عاقبت پرونده در کمیته استیناف چه می شود و آیا این کمیته راهبردی فدراسیون فوتبال همانطور که وثوق احمدی گفته ، خیال دارد ، همچنان به مصلحت عمل کند و یا اینکه برای متنبه کردن خاطیان در داخل ، طوری عمل می کند که ماجرای افتضاح و بی آبرویی بین المللی در پرونده طارمی و ریزه اسپورت دیگر تکرار نشود !

ارسال نظر
نظرات کاربران
بیشتر
دیگر رسانه ها