کد خبر : 69892

بلندپروازی کنفرانس COP26 | حذف خودروهای بنزینی نه، حذف همه خودروها

بلندپروازی کنفرانس COP26 | حذف خودروهای بنزینی نه، حذف همه خودروها

توافق جدید در مورد خروج خودروها با سوخت های فسیلی از گردونه ی حمل و نقل بار و مسافر است اما فعالان محیط زیست یک گام فراتر می خواهند و تمرکز آنها ایجاد تحول در حمل و نقل عمومی، تشویق به پیاده روی و دوچرخه سواری است.

به گزارش خودروتک به نقل از سایپانیوز، خودروسازان و مسئولان حکومتی در گلاسکوی بریتانیا گرد هم آمدند و اهداف جدید عنوان کردند و خواستند که سرعت تولید خودروهای برقی افزایش یابد. اما فعالان محیط زیست پرسش های بنیادی تری مطرح کردند و حتی کار را به جایی رساندند که پرسیدند: اگر همه ی انواع خودرو را کنار بگذاریم چه اتفاقی خواهد افتاد؟

همین هدفی که می خواهد تولید خودروهای بنزینی و گازوئیلی را به حداقل برساند، خودش 20 سال وقت می خواهد.

عمر القبرا Omar Alghabra وزیر حمل و نقل کانادا، یکی از 24 کشوری که بیانیه این گردهمایی را امضا کرده می گوید: «این یک دگردیسی بزرگ است. ما این موضوع را فرصت عظیمی برای خلق مشاغل می دانیم.»

سینتیا ویلیامز Cynthia Williams مدیر سیاست های محیط زیستی فورد می گوید: «ما به اقدام هایی نیاز داریم که با بلندپروازی هایمان همخوانی داشته باشد. یکی از مسائل کلیدی برای شتاب گرفتن انقلاب برقی سازی خودروها، انگیزه ها و مشوق ها است طوری که هیچ کس از آن عقب نماند.»

واقعیت این است که حمل و نقل فقط مسئول یک پنجم از آلاینده های کربنی در جهان است و اگر قرار باشد آلاینده های کربنی کاهش یابند باید عمیق تر به این موضوع فکر کرد.

فعالان محیط زیست می گویند حتی اگر تمام خودروهای بنزینی و گازوئیلی از گردونه خارج شده و جای آن را خودروهای برقی بگیرند، باز معضل ترافیک و خطر برای پیاده ها و دوچرخه سواران به قوت خود باقی است. ضمن آن که آلایندگی ترمز و تایرها به قوت خود باقی خواهد ماند. لطمه به محیط زیست هم به خاطر استخراج لیتیم برای تولید باتری خودروهای برقی هم معضل دیگری است.

ایونا شپرد Iona Shepherd از گروه گوبایک اند پدال GoBike and Pedal [هواداران چرخ و پدال] که راهپیمایی اعتراض آمیز در شهر گلاسکو را مدیریت و راهبری کرده می گوید: «در کنفرانس [Cop26] خودروهای برقی در مرکز توجه ها قرار گرفت در حالی که شکل پایدار حمل و نقل –که ارزانترین و ساده ترین راه حل آلایندگی است- حتی فرصت مطرح شدن پیدا نکرد. اگر موضوع قرار داد پاریس و محدود کردن درجه حرارت کره زمین جدی بود سایر شیوه های پایدار حمل و نقل و اراده سیاسی برای سرمایه گذاری بهتر مطرح می شد.»

تعداد خودروهای برقی پلاک شده در مقایسه با کل خودروهای در حال تردد در دنیا، به قدرین ناچیز است که سالیان سال طول می کشد تا خودروهای فسیل سوز از گردونه خارج شوند. امسال تولید خودروهای برقی 80 درصد افزایش یافت و به 5 میلیون دستگاه در سال رسید.

پال توهی Paul Tuohy رئیس کمپین حمل و نقل بهتر می گوید: «ما اهمیت خودروهای برقی را به رسمیت می شماریم اما آلاینده ها باید همین حالا متوقف شوند.»

 

ارسال نظر
نظرات کاربران
بیشتر
دیگر رسانه ها