کد خبر : 34

خودروتک بررسی می‌کند؛

سپید و سیاه ممنوعیت خریدوفروش یک‌ساله خودروها

سپید و سیاه ممنوعیت خریدوفروش یک‌ساله خودروها

در آستانه تزریق نزدیک به 40 هزار دستگاه انواع خودروی پرفروش به بازار، تب‌وتاب مدیریتی برای کنترل بازار دوباره فراگیر شده است. داغ‌ترین ایده‌ای که در این زمینه مطرح می‌شود این است که صاحبان خودروهای جدید تا یک سال قادر به فروش آن نخواهند بود؛ اما هنوز ابهاماتی درباره موفقیت یا شکست این ایده وجود دارد.

به گزارش خودروتک، خبر عرضه 40 هزار دستگاه خودرو به بازار به‌تنهایی آن‌قدر تاثیرگذار بود که موج سهمگین افزایش روزانه قیمت‌ها در بازار آزار ناگهان متوقف شد و امروز (11 شهریور 97) شاهد روند تثبیت قیمت‌ها هستیم. روی خوش بازار به خبری که حتی هنوز لباس واقعیت به آن پوشانده نشده حکایت از جو انتظاری دارد که می‌تواند به‌لطف یک مدیریت فروش آگاهانه به‌سرعت دستخوش تغییر شود. اگر آن‌طور که مسئولین اظهار می‌کردند قیمت‌ها در بازار دارای حباب باشند، در نخستین روزهای باز شدن سایت فروش ایران‌خودرو و سایپا کوچک‌ترین تلنگری کافی است تا این حباب ترسناک فروبریزد.

در چنین فضایی است که بازار نیازمند مدیریت بالادستی است. درست در همین رابطه به گفته عضو کمیسیون صنایع مجلس صاحبان خودروهای جدید تا یک سال قادر به فروش آن نخواهند بود. سعید باستانی درباره فروش و عرضه ۴۰ هزار خودرو به بازار می‌گوید: در نشست اخیر اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت آخرین وضعیت بازار خودرو مورد بررسی قرار گرفت و براساس تدابیر انجام شده و در راستای حذف دلالی کاذب در بازار خودرو، خریداران خودرو تا یک سال حق صلح یا به عبارتی فروش را به شخص دیگری ندارند.

پرحاشیه و تنش‌زا

مطرح‌شدن ایده ممنوعیت خریدوفروش خودروهای جدید از سوی مجلس در ظاهر امر می‌تواند به اهرمی قدرتمند برای کنترل دلالی‌ها تعبیر شود؛ اما ورود دولتی‌ها و مجلسی‌ها به بازاری که خریدوفروش در آن تخصصی منحصربه‌فرد طلب می‌کند، اغلب با گرفتاری‌هایی همراه بوده است.

باید در نظر داشت که بخشی از گردش مالی خودرو در بازار مربوط به سرمایه‌گذاری خریداران جزء و یا نمایشگاه‌داران است. ممنوعیت خریدوفروش از سوی خریداران آن‌هم به مدت یک سال می‌تواند فضای رکود فعلی را با تغییر چهره به فضایی ساکن تبدیل کند. این تصمیم در صورت اجرایی شد به معنای آن است که تمام خودروها باید توسط خریدار مصرف شوند. درحالی‌که یکی از دلایل پیش‌خرید کردن خودرو، سودآوری آن در زمان تحویل است.

گفته می‌شود طرح جدید با قیمت قطعی نخواهد بود. حتی زمان تحویل نیز مشخص نیست. این محدودیت‌ها به‌تنهایی برای بستن دست‌های فعالان بازار کفایت می‌کند. ناظران بر این باورند که راه‌های بهتری نسبت به این ممنوعیت برای کنترل بالادستی قیمت‌ها و حذف دلالان وجود دارد. درصورتی‌که بازار با این پدیده دوستانه برخورد نکند آن زمان است که تمام نقشه‌ها نقش بر آب می‌شود.

ارسال نظر
نظرات کاربران
بیشتر
دیگر رسانه ها