کد خبر : 76785

گواهی اسقاط خودرو چند است؟

گواهی اسقاط خودرو چند است؟

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی مراکز اسقاط خودروهای فرسوده با تشریح دلایل افزایش قیمت گواهی اسقاط خودروهای فرسوده، گفت: طرح گواهی صرفه جویی انرژی با هدف بهبود شرایط نوسازی خودروهای فرسوده در نوبت طرح در هیأت دولت است.

به گزارش خودروتک به نقل از تسنیم،  محمود مشهدی شریف در مورد دلیل افزایش قیمت گواهی اسقاط خودروهای فرسوده، اظهار داشت: قیمت گواهی اسقاط در سال 93 و 94 حدود 4 میلیون تومان بود اما از تیر 96 با توقف واردات خودرو، صدور گواهی اسقاط خودروهای فرسوده عملاً مصرفی نداشت و این مسئله باعث کاهش تقاضا برای خرید گواهی شد به طوری که فقط برای خودروهای موجود در گمرک گواهی اسقاط مصرف می شد.

وی ادامه داد: این اتفاق، کاهش قیمت گواهی اسقاط خودروهای فرسوده را به همراه داشت و مراکز اسقاط از روی ناچاری و به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی، نسبت به فروش پایین تر از قیمت تمام شده گواهی اسقاط اقدام می‌کردند که باعث شد قیمت گواهی به یک میلیون و 300 هزار تومان کاهش یابد.

مشهدی شریف با بیان اینکه از 27 بهمن 98 دوباره محلی برای صدور گواهی اسقاط خودروهای فرسوده بابت تولید موتورسیکلت پیدا شد، افزود: شرکت های سازنده کامیون نیز از آن زمان متقاضی دریافت گواهی اسقاط شدند. با توجه به اینکه به طور متوسط سالانه 200 تا 300 هزار دستگاه موتور در کشور تولید می شود و با توجه به اینکه اسقاط هر سواری معادل 7 موتور سیکلت است، بین 30 تا 40 هزار فقره گواهی اسقاط مورد نیاز بود.

وی ادامه داد: در این شرایط انباشت گواهی اسقاط در مراکز اسقاط 80 تا 100 هزار فقره بود به عبارتی تولیدکنندگان موتورسیکلت طی دو سال تمام گواهی اسقاط موجود در مراکز اسقاط را مصرف کردند.

رشد قیمت گواهی اسقاط در پی گرانی خودرو

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی مراکز اسقاط خودروهای فرسوده تصریح کرد: در این شرایط باید گواهی اسقاط جدید تولید می شد اما طبیعی بود که قیمت گواهی جدید بر اساس قیمت جدید خودروهای فرسوده تعییین می‌شد، نه مطابق با نرخ های سال 96 و قبل از آن. به عبارتی وقتی قیمت پراید از 20 میلیون تومان به 200 میلیون تومان رسیده به تبع قیمت خودروی فرسوده نیز افزایش یافته و دیگر کسی حاضر نیست آن را با قیمت 5 یا 6 میلیون تومان به مراکز اسقاط تحویل دهد.

وی افزود: در پی افزایش قیمت خودرو، قیمت خودروهای فرسوده نیز به شدت افزایش یافت اما قیمت گواهی اسقاط افزایش چندانی نداشته به طوری که قیمت هر گواهی در بهمن 1400 حدود 4 میلیون و 500 هزار تومان بود.

مشهدی شریف ادامه داد: در اسفند 1400 که سازندگان موتور سیکلت تقاضای زیادی برای دریافت گواهی اسقاط داشتند مراکز اسقاط باید خودروهای فرسوده را با قیمت روز تحویل می‌گرفتند و گواهی جدید صادر می کردند به طوری که قیمت خودروهای فرسوده به بیش از 15 میلیون تومان رسید.

وی با بیان اینکه در حال حاضر قیمت خودروهای فرسوده باز هم بالاتر رفته است، گفت، ممکن است نرخ خرید این خودروها توسط مراکز اسقاط بالاتر هم برود زیرا قیمت خودرو افزایش داشته است.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی مراکز اسقاط خودروهای فرسوده ادامه داد: مطابق آیین نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، خودروسازان و واردکنندگان خودرو به عنوان مسئول اسقاط معرفی می شوند و این به معنی آن است که آنها باید نسبت به خرید خودروهای فرسوده از مالکان و تحویل به مراکز اسقاط اقدام کنند. حال آنکه مراکز اسقاط جهت تسهیل فرآیند اسقاط خودرو و در راستای تعامل بیشتر با تولیدکنندگان خودرو و موتورسیکلت اقدام به جمع آوری خودرو به نیابت از آنها می کنند تا مدت زمان اسقاط به نفع آنها کاهش یابد.

 

ارسال نظر
نظرات کاربران
بیشتر
دیگر رسانه ها