کد خبر : 72351

ایربگ ماشین لوکس علی دایی هم باز نشد!

ایربگ ماشین لوکس علی دایی هم باز نشد!

«خودروی لاکچری علی دائی هم تصادف کرد و ایربگ آن باز نشد. آن خودرو که دیگر ایرانی نبود و تویوتای ژاپن بود!» این جملات را محمدرضا نجفی‌منش، رییس انجمن قطعه‌سازان همگن خودرو در واکنش به باز نشدن ایربگ خودروهای ایرانی در تصادف زنجیره‌ای بهبهان می‌گوید!

به گزارش خودروتک به نقل از اقتصاد آنلاین، تصادف زنجیره‌ای حدود ۶۰ خودرو در جاده بهبهان در حالی اتفاق افتاد که کمال هادیان‌فر، ییس پلیس راهنمایی و رانندگی در مصاحبه‌ای اعلام کرد که «در همین حادثه بهبهان ایربگ هیچ خودرویی باز نشد. این چه خودرویی است که ما داریم. چرا ارابه مرگ تولید می‌کنیم؟»

این افشاگری پلیس موجی از انتقادات را علیه خودروسازان راه انداخته و این جریان با گذشت بیشتر از ۱۰ روز از آن تصادف همچنان ادامه دارد. امروز سهیل معمارباشی، مدیر کل صنایع حمل و نقل وزارت صمت در مصاحبه‌ای با خبرگزاری صدا و سیما گفته است: ما قبول داریم که کیفیت خودرو‌های داخلی پایین است، اما وزارت صمت درباره ایمنی خودرو‌ها کوتاه نمی‌آید و اگر مشکلی در ایمنی باشد قابل اغماض نیست.

او توضیح داد: وضعیت کیفی خودرو‌های داخلی ما آن طور که باید نیست و باید خودرو سازان ما در حوزه کیفیت بیش از این کار کنند و به طور جدی به بحث کیفیت وارد شوند. دو شرکت بزرگ خودرو سازی ما تاکنون هزاران میلیارد تومان ضرر کرده‌اند و همچنان در زیان هستند، واحدی که در زیان باشد نمی‌تواند در حوزه کیفیت و توسعه محصولات عملکرد خوبی داشته باشد.

مدیر کل صنایع حمل و نقل وزارت صمت با اشاره به تصادف زنجیره‌ای حادثه بهبهان و باز نشدن کیسه هوا افزود: کیسه هوا دارای جعبه سیاه است و باید این جعبه‌های سیاه به دقت بررسی شود و چنانچه مشکلی در کیسه هوای خودرو‌ها باشد قابل اغماض نیست، ما سالانه گزارش‌هایی مبنی بر بازشدن کیسه هوا در تصادفات از خودرو سازان دریافت می‌کنیم که این نشان می‌دهد ایراد کلی وجود ندارد، اما درباره حادثه بهبهان نیاز به بررسی دقیق‌تری داریم و چنانچه قصوری از خودرو سازان سر زده باشد حتماً تبعات آن را می‌پذیرند.

ایربگ خودروی علی دایی هم باز نشد!

در همین زمینه محمدرضا نجفی‌منش، رئیس انجمن قطعه‌سازان همگن خودرو هم به اقتصاد آنلاین می‌گوید: خودروی لاکچری علی دائی هم تصادف کرد و ایربگ آن باز نشد. آن خودرو که دیگر ایرانی نبود و تویوتای ژاپن بود!

او در واکنش به اینکه آیا کیفیت پایین خودروهای داخلی را قبول ندارد، توضیح می‌دهد: باز نشدن ایربگ خودروهای ایرانی در تصادف زنجیره‌ای بهبهان می‌تواند عوامل متعدد داشته باشد و ماجرا باید به صورت فنی بررسی شود. بسیاری از ایرانی‌ها خودشان ایربگ خودرو را قفل می‌کنند. ضمن اینکه ایربگ خودرو در زوایای خاصی باز می‌شود و در تصادف زنجیره‌ای بهبهان تصادف خودروها از ناحیه عقب خودرو بوده است.

نجفی‌منش درباره نحوه تست ایمنی خودروهای داخلی هم توضیح می‌دهد: برخی از تست‌های تصادف در ایران وجود ندارد. به عنوان مثال تست ایمنی در جاده در ایران وجود ندارد و بارها به سازمان استاندارد و نهادهای متولی نامه‌نگاری شده که این تست‌ها ایجاد شوند اما این نامه‌نگاری‌ها بی‌پاسخ مانده است. 

توجیه خودروسازان قابل قبول نیست

فربد زاوه، کارشناس صنعت خودرو اما این ادعاها را قبول ندارد و به اقتصاد آنلاین می‌گوید: تست ایمنی خودرو تنها در چند کشور انجام می‌شود و نیازی نیست این تست‌ها در داخل کشور راه‌اندازی شود. به عنوان مثال امریکا دو مرکز تست ایمنی خودرو دارد، چین دو یا سه مرکز و آلمان هم دو مرکز تست ایمنی خودرو دارد و خودروهای سایر کشورها برای تست ایمنی به این مراکز ارسال می‌شوند. 

او ادامه می‌دهد: مسلما خودروهای با تکنولوژی ۵۰ سال پیش ایران در تست‌های به روز ایمنی نمره کافی نمی‌گیرد و خودروسازان نمی‌توانند و خسارت ادامه این وضعیت صنعت خودروسازی تنها از جان و جیب مصرف‌کنندگان می‌رود. 

این کارشناس صنعت خودرو پیش از این هم به اقتصاد آنلاین توضیح داده بود: تست باز شدن ایربگ خودرو ساده‌ترین تست ایمنی است اما حتی اگر ایربگ این خودروها باز می‌شد استحکام بدنه خودروهای ایران به حدی ضعیف است که باز شدن ایربگ نه تنها کمکی به زنده ماندن سرنشینان نمی‌کرد بلکه ممکن است موجب مرگ چند نفر دیگر می‌شد!

او ادامه داد: وقتی بر اثر استحکام ضعیف بدنه کل صندوق عقب و کاپوت جلوی خودرو جمع شده یا خودرو از نواحی جانبی کاملا له و مچاله شده است و قفسه سینه و صورت افراد به شدت آسیب دیده است، باز شدن ایربگ می‌توانست به کاهش تبادل اکسیژن و مرگ سرنشینان دامن بزند.

زاوه تاکید کرد: مساله استانداردهای تولید خودرو به این سادگی نیست و نکات فنی و بسیار دقیقی دارد که در جهان هر چهار سال یکبار بازنگری می‌شود و ارتقا پیدا می‌کند. مثلا امریکا زمانی متوجه شد که حجم بزرگ ایربگ‌ها باعث تشدید مرگ در تصادف‌ها شده است و همین مساله باعث بحران برای شرکت سازنده کیسه هوای تاکاتای ژاپن شد و بر اثر آن ۱۰۰ میلیون خودرو فراخوان شدند و از بازار جمع‌آوری شدند و یک میلیارد دلار خسارت برای خودروسازان به جا گذاشتند.

این کارشناس خودرو همچنین گفت: پس از این ماجرا حجم ایربگ خودروها به یک سوم رسید. بنابراین تست‌های ایمنی خودرو مدام به روزرسانی می‌شوند و در حال حاضر ممکن است بنز S۵۰۰ سال ۲۰۱۵ در تست ایمنی فعلی مردود شود اما خودروسازان ایران خودروی ۵۰ سال پیش را در ایران تولید می‌کنند و با اضافه کردن چند آپشن سطحی می‌خواهند آن را مدل جدید نشان بدهند.

گذشته از این مقایسه وضعیت ایربگ خودروی خارجی یک فوتبالیست با تصادف زنجیره‌ای بهبهان در شرایطی انجام می‌شود که در این حادثه ایربگ نزدیک به ۶۰ خودرو باز نشده است! اما خودروسازان احتمال قفل کردن ایربگ ۶۰ خودرو را مطرح می‌کنند اما گویا این ملاحظه را برای تصادف یک خودروی خارجی قائل نمی‌شوند!

 

ارسال نظر
نظرات کاربران
بیشتر
دیگر رسانه ها