کد خبر : 34843

پشت پرده تکمیل ظرفیت سریع پیش فروش خودروها

پشت پرده تکمیل ظرفیت سریع پیش فروش خودروها

با آنکه روزهای پیش فروش و فروش فوری خودرو کم نیست اما بسیاری از متقاضیان همواره گلایه دارند که نمی توانند درخواست خود را در سایت ها ثبت کنند. مخصوصا در دوره های زمانی مثل این روزها که اختلاف قیمت خودرو در کارخانه و بازار زیاد است، متقاضی بیشتری هم به سایت های پیش فروش هجوم می آورد.

به گزارش خودروتک، احمد نعمت‌بخش، دبیر انجمن خودروسازان درباره دلیل تکمیل ظرفیت سریع پیش‌فروش‌ها اظهار کرد: علت تکمیل ظرفیت سریع در پیش‌فروش‌های خودروسازان به سرکوب‌های مالی بازمی‌گردد. در واقع اجازه فروش خودروها در حاشیه بازار داده نمی‌شود. پایین‌ترین قیمت خودرو صفر کیلومتر مربوط به پراید است که در بازار با قیمت ۵۰ میلیون تومانی به فروش می‌رسد اما گفته می‌شود که آن را ۳۷ میلیون تومان بفروشیم که همین منجر به ایجاد رانت می‌شود. البته شرایطی نیز برای جلوگیری از ورود دلالان گذاشته شده اما باز هم خودرو به دست مردم نمی‌رسد.

وی ادامه داد: باید از تجربه دهه ۷۰ استفاده کرد و اجازه داده شود تا خودروها در حاشیه بازار به فروش برسد. هم‌ اکنون در جامعه ۲ هزار میلیارد تومان نقدینگی سرگردان وجود دارد بنابراین زمانی که ثبت‌نام‌ها آغاز می‌شود افراد حجوم می‌آوردند. با فروش در حاشیه بازار ۸۰ درصد افراد و دلالان کنار می‌روند چرا که سودی گیر آن‌ها نمی‌آید. این نکته را باید گفت که چون تقاضا کم می‌شود قیمت بازار نیز پایین می‌آید.

نعمت‌بخش در مورد میزان خودروهایی که در این طرح‌ها به فروش می‌رسند گفت: خودروسازان مجوز کلی از کمیته خودرو گرفتند تا با توجه به تعهدات خود تعدادی را نیز فروش فوری کنند. مجموع تعهدات ایران‌خودرو و سایپا ۷۰۰ هزار دستگاه است. شرکت‌ها به عنوان مثال اگر در یک روز ۲هزار دستگاه تولید کنند ۲۰ درصد آن را می‌توانند به صورت فروش فوری انجام دهند. در مورد آمار خودروهای کف پارکینگ، تعداد به شدت کم شده و طبق صحبت‌های اخیر این تعداد برای سایپا به صفر رسیده و برای ایران‌خودرو نیز در حال تمام شدن است.

دبیر انجمن خودروسازان اظهار کرد: خودروسازان باید اطلاعات مرتبط با خودرو را به صورت دقیق در پیش‌فروش‌ها درج کنند. قاعدتا باید وقتی قراردادی امضا می‌شود باید تمام مشخصات را اعلام کنند. از لحاظ زمان تحویل و دیرکرد مردم حق اعتراض دارند و بر اساس قانون حمایت از مصرف‌کنندگان اگر سود مشارکت ۱۸ درصد باشد در صورت تاخیر، علاوه بر ۱۸ درصد سالی ۱۲ درصد نیز باید داده شود.

منبع: گسترش نیوز

ارسال نظر
نظرات کاربران
بیشتر
دیگر رسانه ها