کد خبر : 34731

توضیحات وزارت صنعت درباره واردات قطعات خودرو با نشان ایرانی

توضیحات وزارت صنعت درباره واردات قطعات خودرو با نشان ایرانی

مدیرکل دفتر حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: قطعه ای که در خارج از کشور ساخته شده است باید مندرج بر نشان سازنده خود باشد و حتی اگر قطعه وارداتی به سفارش شرکتی در داخل کشور ساخته می‌شود، باید علائم شرکت سازنده را داشته باشد و اشاره بشود که این قطعه برای مصرف کدام شرکت داخلی تهیه و ارسال می شود.

به گزارش خودروتک به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «سیدرضا مفیدی»، مدیرکل دفتر حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص انتشار برخی اخبار منتشره درباره ورود یک محموله از قطعات خارجی با نشان ایرانی در گمرک، بیان کرد: چند هفته پیش گمرک جمهوری اسلامی متوجه موضوعی در خصوص برخی قطعات وارد شده توسط شرکت‌های سازنده ایرانی یا تأمین کننده‌های شرکت‌های خودروساز شد، مبنی بر اینکه برخی از قطعاتی که به عنوان قطعات مورد نیاز خط تولید شرکت‌های خودروساز از خارج از کشور وارد شده بود و در گمرک بازرسی می‌شد، دارای علائم و نشان شرکت‌های ایرانی بود و گمرک جمهوری اسلامی ایران این محموله را کشف کرد.

وی با اشاره به دو قانون مرتبط با واردات کالا (قانون امور گمرکی و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز)، اضافه کرد: در این دو قانون به صراحت تصریح شده است که نباید علائم و نشان های تجاری بر روی کالا به نحوی باشد که کارشناس گمرک دچار اغفال شود یا با عدم واقعیت روبرو گردد.

قطعه ای که در خارج از کشور ساخته می‌شود باید مندرج به نشان سازنده باشد

مدیرکل دفتر حمل و نقل وزارت صمت با بیان اینکه قطعه ای که در خارج از کشور ساخته شده است، باید مندرج بر نشان سازنده خود باشد، تصریح کرد: حتی اگر قطعه وارداتی به سفارش شرکتی در داخل کشور ساخته می‌شود، باید علائم شرکت سازنده را داشته باشد و اشاره بشود که این قطعه برای مصرف کدام شرکت داخلی تهیه و ارسال می شود.

درج استانداردهای بین المللی بر روی قطعات وارداتی صنعت خودرو الزامی است

مفیدی همچنین گفت: درج استانداردهای بین المللی نیز بر روی قطعات و مجموعه های وارداتی به خصوص قطعات صنعت خودرو که باید در سطح نسبتاً بالای استانداردی باشد، الزامی است.

وی در ادامه بیان کرد: در برخی از اقلام این امکان وجود دارد که تمامی مشخصات سازنده و گیرنده و حتی کدهای رهگیری برای تضمین کیفیت کالا درج بشود.

مدیرکل دفتر حمل و نقل وزارت صمت در خصوص موضوع مطرح شده در رسانه ها، نیز گفت: برخی اقلام مانند بوردهای الکترونیک و عدسی شیشه پروژکتور جلوی برخی خودروها با این تفاسیر وارد گمرک شده بود که توسط شناسایی شد و دستگاه های نظارتی ورود کردند، پرونده ای تشکیل شد و از طریق بازپرس در حال رسیدگی است.

تذاکرات لازم را به شرکت‎‌های وارد کننده دادیم

مفیدی با تأکید بر ضرورت دقت و بررسی این پرونده، تصریح کرد: رعایت قانون اولویت اول ماست و در دفتر خودرو و نیرو محرکه وزارت صمت به شرکت‌های وارد کننده این اقلام تذکر داده شد.

وی با اشاره به اینکه امکان اصلاح موضوع برای برخی اقلام وارد شده در محل انبارهای گمرک وجود دارد، اضافه کرد: در خصوص این کالاها، شست و شو با مواد خاص یا هک و تراشیدن علائم باعث امحای علامت شرکتهای داخلی می شود و این مشکل برطرف می‌شود و گمرک مجوز ترخیص را صادر می کند.

مدیرکل دفتر حمل و نقل وزارت صمت ادامه داد: اما برخی اقلام دیگر مانند همین عدسی شیشه پروژکتور جلوی برخی خودروها، قابلیت امحا را نداشت، پس به تامین کننده و قطعه ساز تذکر جدی داده شد.

ارسال نظر
نظرات کاربران
بیشتر
دیگر رسانه ها