کد خبر : 2817

نصب سیم کارت در خودروها اجباری می شود؟

نصب سیم کارت در خودروها اجباری می شود؟

تصادفات جاده ای در آنی روی میدهند اما علاوه بر تلفات جانی که به جای می گذارند تاثیراتش نیز مدتها خانواده‌ها را ترک نمی کند. گزارش سازمان جهانی بهداشت نشان می ‌دهد سالانه بیش از ۲۵ میلیون نفر در تصادفات رانندگی در سراسر جهان جان خود را از دست می‌ دهند. در این رده‌ بندی، کشورمان ایران در جایگاه اول دنیا قرار گرفته و اعلام شده است که در ایران حوادث رانندگی پس از آلودگی هوا بیشترین قربانیان را می‌ گیرد. حالا طرحی مطرح شده تا با نصب سیم کارت در خودرو این وضعیت بهبود یابد.

به گزارش خودروتک، آمار تصادفات در ایران به خصوص در خودروهای سنگین، صد برابر دنیا است و از نظر مرگ و میر به ازای هر ده هزار خودرو وضعیت ایران تقریبا دو برابر متوسط دنیا و اروپا است.

اگرچه برنامه‌ ها و دستورالعمل‌ های متعددی برای کاهش تعداد تصادفات رانندگی و تلفات رانندگی تدوین و اجرا شده است، اما با وجود افزایش ایمنی و روند رو به کاهش آمار تلفات رانندگی در ایران، تصادفات همچنان مهم‌ ترین عامل مرگ و میر در کشور به‌ حساب می‌ آیند. به‌ گونه‌ ای که فرمانده پلیس راهور ناجا در یکی از سخنرانی‌ های خود در  همایش یادبود قربانیان حوادث رانندگی، از کشته شدن روزانه ۴۳ نفر در تصادفات رانندگی در ایران صحبت کرده و با اشاره به آمار رسمی که در این زمینه به ثبت رسیده اعلام کرده بود: تا پایان سال ۹۵، ۴ میلیون و ۵۹۱ هزار و ۳۰۷ نفر بر اثر حوادث رانندگی مجروح، مصدوم و معلول شده ‌اند در همین بازه زمانی، ۱۶هزار نفر جان خود را در این حوادث از دست داده‌اند.

از نظر کارشناسان پس از آموزش رانندگان و فرهنگ سازی در زمینه رعایت مقررات رانندگی، باید کیفیت ایمنی جاده ها و خودروها را بالا برد تا هر تصادفات رانندگی ساده ‌ای منجر به کشته شدن سرنشینان خودرو نشود.

به‌ تازگی ابوالفضل ابوترابی، نماینده مجلس در مصاحبه‌ ای درباره استفاده نقطه‌ یاب‌ های بومی در خودروها به‌ عنوان طرحی برای جلوگیری از تصادفات رانندگی بیشتر و تلفات رانندگی خبر داده است؛ طرحی که برمبنای استفاده از سیم‌ کارت در سیستم خودرو طراحی و اجرا می ‌شود و می‌ تواند هر نوع تخلف رانندگی را در کسری از زمان به اطلاع سامانه پلیس راهنمایی و رانندگی رسانده و برای راننده متخلف جریمه‌ ای را لحاظ کند.

طرحی که اگرچه برمبنای اعمال جریمه به‌ عنوان عامل بازدارنده در فرهنگ رانندگی استفاده خواهد شد؛ اما طبق گفته طراحان آن می‌ تواند به سیستمی آنلاین برای اطلاع‌ رسانی از وضعیت خودرو در جاده‌ ها مبدل شود و علاوه بر اینکه می‌ تواند تخلفات رانندگی را به‌ صورت آنلاین گزارش دهد، نیاز به کمک، وقوع تصادف یا مشکل را هم می‌ تواند اطلاع‌ رسانی کرده و امدادرسان‌ ها را به محل خودرو راهنمایی کند.

این سیستم اگرچه نمونه‌ های مشابهی در سایر نقاط دنیا دارد اما به‌ تازگی در قالب طرح پیشگیری از جرائم مجرمانه در دستور کار مجلس قرار گرفته و با تصویب آن روال اجرایی شدنش آغاز خواهد شد. بر همین اساس با ابوالفضل ترابی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس و نماینده مردم نجف‌آباد در گفت و گویى در مورد این پروژه اعلام کرده است: طی سال‌ های گذشته، آمارهای جهانی که از میزان کشته‌ های تصادفات رانندگی در ایران به ثبت رسیده بود؛ نشان می‌ داد که هر سال بیش از 1۷ هزار نفر از هم‌ وطنانمان بر اثر تصادفات رانندگی در کشور جان خود را از دست می‌ دهند.

این آمار اگرچه با اقدامات فرهنگی انجام شده از سوی سازمان ‌های مختلف هم چون وزارت راه‌ و شهرسازی، راهداری، نیروی انتظامی و... کاهش یافته اما آمارهای جدید نشان می‌ دهد سالانه ١٦هزار نفر در جاده‌ های کشور بر اثر تصادفات رانندگی و با عاملیت‌ های مختلف جان خود را از دست می‌ دهند که باز هم این آمار بالا بود و نیازمند فرهنگ‌ سازی در جهت  کاهش این تلفات بودیم.

برخی آمارها نشان می‌ داد تعداد کشته‌ های تصادفات رانندگی با تعداد کشته‌ های یک سال جنگ تحمیلی برابری می‌ کند.

وى در پاسخ به سوال"آیا استفاده از سیستم سیم‌ کارت و اطلاع‌ رسانی آنلاین به‌ عنوان آخرین راهکار مورد توجه قرار گرفته است؟"اعلام کرد:خیر، با در نظر گرفتن اینکه بهترین و مؤثرترین راه، آموزش است، نخستین راهکار ما از دل آموزش در مهدکودک‌ ها بود و معتقد بودیم که باید باب پیشگیری از وقوع تخلف را از مهدکودک‌ ها آغاز کرده و به کودکان آموزش داده شود.

تصادفات رانندگی

تمامی خودروها به وسیله سیم کارت رصد خواهند شد

راهکار دیگر پلیس تجهیز خودروها به نقطه ‌یاب بومی است که از طریق نصب یک سیم‌ کارت در سیستم خودرو انجام می‌ شود و  شرایطی را ایجاد می‌ کند که تمام اطلاعات مربوط به خودرو در اختیار نیروی انتظامی قرار خواهد گرفت.  از این طریق سرعت خودرو، مکان تردد، لایی ‌کشی‌ های خودرو‬ و....همه در اختیار پلیس راهنمایی و رانندگی قرار خواهد گرفت و براساس آن جرایم لازم هم برای راننده خودرو لحاظ می‌ شود. از این طریق بحث‌ های مربوط که رانندگان متخلف برای فرار از دست پلیس انجام می‌ دادند نیز امکان ‌پذیر نیست. یعنی راننده در تمام مسیر مجبور به رعایت حق تقدم، سرعت مجاز و... خواهد بود.

او همچنین در ادامه گفت:سامانه اصلی در مرکز پلیس مستقر خواهد شد و در حقیقت گویا سرنشینان همیشه پلیس را در خودروی خود حمل می‌ کنند. این سامانه هرگونه حرکت خلاف خودرو را در سامانه‌ های پلیس ثبت می‌ کند که می‌ تواند شامل سرعت غیرمجاز، لایی کشیدن‌ های متعدد و...باشد و درعین‌ حال این مزیت را دارد که با توجه به این، محل تردد خودرو را نشان می‌ دهد در شرایط وقوع حادثه، پلیس فورا مطلع شده و حضور یابد.

ابوترابى در رابطه با زمان اجرایى شدن این طرح اظهار کرد:این طرح در قالب طرح پیشگیری از جرائم مجرمانه است که به ‌زودی آیین ‌نامه این طرح تدوین خواهد شد و با همکاری وزارت راه‌ و شهرسازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و نیروی انتظامی اجرایی می‌ شود. نهایتا تا دو سه ماه آینده اجرایی خواهد شد. بستگی به تصویب در مجلس دارد ولی زمان‌ بر نخواهد بود.

همچنین از این تکنولوژی می‌ توانیم در یافتن خودروهای سرقتی استفاده کنیم؛ زمانی که خودرویی به سرقت می‌ رود یا تصادفی در یکی از جاده‌ های کشور روی می‌ دهد که به دلیل حجم خسارت خود راننده‌ ها امکان تماس ندارند از این طریق و اطلاع‌ رسانی که به مراکز پلیس می‌ شود می‌ توان سریع‌ تر امدادرسانی کرد.

در زندگی اجتماعی فعلی معنای حریم خصوصی تغییر کرده است و مردم وقتی در اجتماع زندگی می‌ کنند باید از الزامات اجتماعی بهره ‌مند شوند. زندگی اجتماعی محدودیت ‌های خاص خود را دارد و اشخاص باید این موضوع را در نظر بگیرند.

در رابطه با میزان استقبال مردم ابوترابى گفت: موضوع انتخاب نیست، الزام و اجبار است. اگر آئین‌ نامه‌ های این طرح تدوین و تصویب شود به‌ صورت اجباری در سراسر کشور اجرا خواهد شد و همه خودروها باید از این سیستم استفاده کنند. حتی خودروها از همان ابتدا به این سیستم مجهز می‌ شوند و اجرا توسط اپراتورها و شرکت‌ های دانش‌ بنیان وزارت دفاع طراحی و انجام می‌ شود.

این سیستم بر بستر پیام‌ رسان‌ ها فعالیت می‌ کند و هزینه‌ ای را به خودروسواران تحمیل نمی‌ کند. برمبنای همان هزینه‌ های معمول پیام‌ های داخلی است و بستر آن اینترنت است. این سیستم به‌ گونه‌ ای است که اطلاعات مربوط به خودرو زمانی که ارتباط با سیستم برقرار شود ارسال می‌ گردد یعنی هر زمان که آنتن باشد اطلاعات قبلی که در زمان عدم آنتن‌ دهی ثبت شده ارسال می‌ شود.

منبع: دیجیاتو

ارسال نظر
نظرات کاربران
بیشتر
دیگر رسانه ها