کد خبر : 30520

موانع کاهش قیمت خودرو در بازار

موانع کاهش قیمت خودرو در بازار

بازار خودرو این روزها بسیاری از مشتریان را از خود ناامید کرده است. قیمت‌ها از دو هفته پیش در شرایطی روند صعودی به خود گرفت که پیش از آن قیمت‌ها در بازار پس از مدت‌های مدید به ثبات نسبی رسیده بود. جدای از افزایش قیمت خودرو در سال گذشته که همراه با افت تیراژ در شرکت‌های خودروساز به وقوع پیوست، در سال جدید بازار با نوسانات جدی روبه‌رو بود به‌طوری‌که در اردیبهشت امسال به ناگهان قیمت‌ها رشد زیادی را تجربه کرد.

به گزارش خودروتک به نقل از دنیای اقتصاد،  یکی از دلایل افزایش قیمت‌ها در دومین ماه بهار سال جاری مربوط به ورود سرمایه‌های سرگردان به این بازار بود به‌طوری‌که برخی دلالان به‌طور هماهنگ و سازمان یافته قیمت برخی از خودروها را به میل خود افزایش ‌دادند.

اما  نقش خودروسازان در واگذاری محصولات تولیدی به چند نمایندگی منتخب نیز در رشد قیمت‌ها بسیار تاثیر‌گذار بود. این تخلف هم‌اکنون منجر به بازداشت برخی از مدیران شرکت‌های خودروساز و همچنین نمایندگی‌ها شده، حال آنکه همین امر بازار خودرو را در بهار امسال با آشفتگی‌هایی همراه کرد.

اما تولید خودروهای ناقص و عدم عرضه آن به بازار نیز در روند صعودی قیمت‌ها بسیار تاثیر‌گذار بود. هر چند آمار تولید خودروسازان در بهار امسال از رشد تیراژ محصولات حکایت داشت اما این محصولات به دلیل تولید ناقص امکان عرضه به بازار را نداشتند که همین امر بازار را با کمبود خودرو و متعاقب آن افزایش قیمت‌ها همراه کرده بود. اما رشد قیمت‌ها در بازار با تکمیل محصولات ناقص و عرضه آنها به بازار از اواخر مردادماه متوقف ماند.

همین امر منجر به کم شدن فاصله قیمتی کارخانه با بازار شد و سوداگران خودرو را از بازار راند. با خروج سرمایه‌های سرگردان از بازار و همراه آن افزایش عرضه، روند کاهشی قیمت‌ها حدودا از اواخر شهریورماه آغاز شد. با وجود افت قیمت‌ها اما بازار خالی از مشتری شد و متقاضیان در انتظار کاهش بیشتر قیمت از حضور در بازار امتناع کردند. این روند همچنان ادامه پیدا کرد تا اینکه طی دو هفته پیش از بازار خبر رسید که قیمت‌ها روند صعودی به خود گرفته‌اند.

دلایل افزایش قیمت‌ها چندان مشخص نبود و برخی ازکارشناسان در این زمینه اظهار بی‌اطلاعی می‌کردند و برخی دیگر نیز بر دخالت خودروسازان تاکید داشتند. یک فعال بازار خودرو در گفت وگو با خبرنگار جمعه‌بازار با اشاره به اینکه در یک هفته گذشته روند کند فاکتور کردن خودروها و کاهش عرضه عاملی شده تا بازار شاهد افزایش قیمت خودروها در انواع محصولات باشد تاکید کرد که بازار باز هم در رکود است و معامله‌ای انجام نمی‌شود و خریداران تمایلی به خرید خودرو ندارند. وی همچنین اظهار کرد که روند کاهشی قیمت خودرو در طول ماه‌های گذشته نقش زیادی در تردید خریداران برای خرید خودرو داشته است. از آن طرف گویا خودروسازان تمایلی به روند کاهشی قیمت‌ها ندارند و به نوعی با کاهش عرضه مانع ارزانی خودرو در بازار شده‌اند. در همین زمینه اما یکی دیگر از فعالان بازار به خبرنگار ما می‌گوید که دو تولید‌کننده بزرگ کشور خودروهای جایگزین برای محصولاتی که امکان تولید ندارند را معرفی و مشتریان خود را تشویق به جایگزینی کرده‌اند این در شرایطی است که متقاضیان خیلی از این طرح استقبال نکرده‌اند. وی ادامه می‌دهد که خودروسازان با دستکاری در عرضه خودرو موجبات افزایش قیمت محصولات جایگزین را فراهم کرده‌اند تا مشتریان را ترغیب به جابه‌جایی این خودروها کنند.

اما همان‌طور که عنوان شد در یک هفته اخیر نمودار قیمت خودرو مسیر افزایشی را طی کرده به نحوی که سمند ال ایکس به ۷۸ میلیون تومان رسید. این در حالی است که قیمت این خودرو پیش از این ۷۲میلیون تومان بود.علاوه بر این پراید نیز ۴۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شده در حالی که این خودرو ۴۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود.

ارسال نظر
نظرات کاربران
بیشتر
دیگر رسانه ها