امتیازات ویژه برای رتبه بندی برخی معلمان / نحوه محاسبه شاخصها در رتبه بندی معلمان

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش با تشریح جزئیات و نحوه رتبه بندی معلمان گفت: امیدواریم بتوانیم هرچه زودتر احکام معلمان را با واژه فوقالعاده "رتبه بندی" معلمان داشته باشیم.
قاسم احمدیلاشکی در نشست خبری که در مرکز آموزشی رودکی اهواز برگزار شد، ضمن تشریح برنامههای سفر دو روزه خود به خوزستان، اظهار کرد: ۴۶ هیات رسیدگی به تخلفات اداری در وزارت آموزش و پرورش وجود دارد که ۴۳ هیات بدوی و سه هیات تجدیدنظر هستند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: بخشی از ایرادات وارده در حوزه تخلفات اداری، به دلیل ناآگاهی نسبت به قانون است بنابراین آموزش را در دستور کار خود قرار دادهایم و در این خصوص، آموزش و پرورش در سطح کشور قطببندی شده که یکی از قطبها با محوریت استان خوزستان و امروز میزبان شش استان است و کارگاههای آموزشی در حال برگزاری است.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش گفت: در این سفر دو روزه، نشستی نیز با استاندار خوزستان داشتیم و درخواست کردیم که سهم آموزش و پرورش در کمیته برنامهریزی بیشتر شود.
جزئیات رتبه بندی معلمان
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش در خصوص جزئیات رتبه بندی معلمان ، گفت: مقداری از لذت رتبه بندی معلمان کم شد به این دلیل که این طرح طول کشید. اما بالاخره اکنون این مژده توسط مجلس و دولت داده شد و شورای نگهبان نیز آن را تائید کرد و به زودی از سوی رئیس مجلس به دولت و بعد به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ خواهد شد.
وی بیان کرد: تمام هم و غم ما ارتقای جایگاه معلم است؛ برای کیفیتبخشی به آموزش، باید این رتبه را بدهیم و آموزشهای لازم ارائه شود تا در طول سال جایگاه معلمان مشخص شود.
احمدیلاشکی افزود: در این رتبه بندی، معلمان به پنج رتبه آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم تقسیم خواهند شد.
وی افزود: در حال تشکیل هیات ممیزه هستیم و آییننامه رتبه بندی معلمان را با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه، سازمان امور اداری و نمایندگان مجلس تنظیم خواهیم کرد و پس از تصویب، توسط دولت ابلاغ خواهد شد و در نهایت بر اساس رتبهها، معلمان بر اساس امتیازات رتبهبندی خواهند شد.
امتیازات ویژه برای برخی معلمان
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش در خصوص اینکه آیا در رتبه بندی معلمان برای برخی معلمان امتیازات ویژه در نظر گرفته شده است؟ گفت: برای برخی از جاهای خاص در طرح رتبه بندی معلمان استثناءهایی در نظر گرفتهایم. در حالت عادی بر اساس قانون با تعیین رتبه، یک معلم پنج سال بعد میتواند به رتبه بالاتر ارتقا پیدا کند اما معلمان شاغل در مناطق عشایری، مناطق مرزی، مدارس استثنایی، مدارس ابتدایی، یک سال جلوتر از بقیه معلمان از امتیاز ارتقای رتبه برخوردار خواهند شد.
وی بیان کرد: امیدواریم بتوانیم هرچه زودتر احکام معلمان را با واژه فوقالعاده "رتبهبندی" معلمان داشته باشیم.
احمدیلاشکی افزود: ما بر اساس قانون عمل میکنیم و به محض اینکه قانون رتبه بندی معلمان ابلاغ شود سریعا آییننامه را تدوین میکنیم. بعد از آمادهسازی آییننامه، سه ماه فرصت اجرا داریم و در این مدت ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار معلم را در طبقات پنجگانه جانمایی میکنیم.
نحوه محاسبه شاخصها در رتبه بندی معلمان
وی در خصوص نحوه محاسبه شاخصها در رتبهبندی معلمان یادآور شد: اینکه چقدر اضافه خواهد شد اصلا نمیتوان اکنون قضاوت کرد. سه شاخص شامل حق شغل، حق شاغل و فوقالعاده محاسبه خواهد شد و اگر فرد در رتبه یک قرار گیرد حداقل ۴۵ درصد به شاخصها اضافه خواهد شد.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش گفت: اگر فرد در رتبه دوم قرار گیرد حداقل ۵۵ درصد به سه شاخص قبلی اضافه خواهد شد، در رتبه سوم ۶۵ درصد، در رتبه چهارم ۷۵ و رتبه پنجم نیز ۹۰ درصد به شاخص قبلی اضافه خواهد شد. بنابراین آمارهایی که بیرون میگویند را قبول ندارم تا نهایی شود.