کد خبر : 7193

چانگان CS35 بخریم یا ام وی ام X22؟

چانگان CS35 بخریم یا ام وی ام X22؟

این روزها در بازار ایران، کراس اورهای ساب‌کامپکت محبوبیت بسیاری پیدا کرده‌اند و در خیابان به‌وضوح می‌توان این موضوع را دید. در شرایطی که اوایل سال جاری با بودجه‌ای در حدود 50 تا 60 میلیون تومان می‌توانستید به برخی کراس اورهای ساب‌کامپکت چینی فکر کنید، ولی این روزها خودروهای این سگمنت افزایش قیمت حداقل دو برابری داشته‌اند.

به گزارش خودروتک، قیمت ساب‌کامپکت‌های ژاپنی، کره‌ای و اروپایی مانند نیسان جوک، سانگ یانگ تیوولی، رنو کپچر و پژو 2008 که سر به فلک گذاشته‌اند و حداقل بخش اعظمی از مردم ایران، نمی‌توانند به چنین مدل‌هایی حتی فکر کنند. در مطلب مقایسه‌ای امروز قصد داریم دو خودروی چینی‌ ام وی ام X22 مدیران خودرو و چانگان CS35 سایپا را در چهار بخش مختلف بررسی کرده و ببینیم در بازار فعلی ایران، کدام یک ارزش خرید بیشتری دارد. در ادامه مطلب لطفاً «باما» همراه بمانید.

طراحی بدنه و کابین

  • ام وی ام X22

زمانی که خودروسازهای چینی تازه‌ وارد بازار ایران شده بودند، یکی از روش‌هایی که می‌توانستند نظر مردم و خریداران را به خود جلب کنند، ارائه طراحی‌های زیبا و جوان‌پسند روی خودروها بود. ام وی ام X22 را می‌توان یکی از بهترین نمونه‌های با این طرز تفکر مطرح کرد. شاید بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین نقطه قوت ام وی ام X22 را بتوان طراحی بدنه آن دانست. در بخش جلو طراحی عضلانی کاپوت در کنار جلوپنجره مشکی شش ضلعی و چراغ‌هایی که به جلوپنجره متصل شده‌اند ظاهری زیبا به خودرو داده است. از دیگر موارد قابل‌توجه این بخش می‌توان به مه‌شکن‌های دو سمت سپر که کنار دریچه‌های ورودی هوا قرار گرفته و توسط یک قاب کرومی C شکل احاطه شده‌اند اشاره کرد. در بخش کناری رینگ‌های 16 اینچی خودرو اندکی کوچک به نظر می‌رسند، ولی طراحی اسپرت آن‌ها بسیار زیباست. فلپ‌های مشکی روی گلگیرها و بخش‌های پایینی بدنه در کنار باربند روی سقف ظاهر خودرو را کراس‌ اورتر کرده است. در بخش عقب گرچه اوضاع به‌خوبی جلو نیست، ولی به‌طورکلی‌ ام وی ام X22 در این قسمت هم طراحی خوب و هماهنگی با سایر بخش‌ها دارد. از موارد قابل‌توجه این بخش می‌توانیم به نواری کرومی که چراغ‌ها را به هم متصل می‌کند اشاره کنیم.

داخل کابین، ام وی ام X22 شباهت زیادی به برادر بزرگ‌ترش، X33 S دارد. به‌طورکلی با یک طراحی زیبا و مدرن روبه‌رو هستیم که در اولین نگاه، صفحه‌نمایش لمسی بزرگ روی داشبورد و صفحه کیلومتر و آمپرهای خاص خودرو به چشم می‌زنند. البته این خاص بودن صفحه کیلومتر و آمپرها خیلی خوب نیست و به دلیل طراحی متفاوتی که دارد، ممکن است راننده را کمی گیج کند. صفحه سرعت‌سنج و دورسنج به‌صورت قرینه قرار گرفته‌اند و در شرایطی که عقربه سرعت‌سنج به‌صورت ساعت‌گرد می‌چرخد، عقربه دورسنج حرکتی پادساعت‌گرد دارد و این موضوع تا زمانی که به آن عادت کنید برای شما کمی عجیب خواهد بود. روی‌هم‌رفته طراحی بخش‌های مختلف کابین زیبا بوده و هماهنگی خوبی با هم دارند. کیفیت مواد اولیه داخل کابین گرچه خوب نیست و از پلاستیک خشک استفاده شده، ولی در مقایسه با خودرویی مانند ساندرو استپ وی اوضاع بسیار بهتری دارد. فضای سرنشین برای 4 نفر مناسب و کافی به نظر می‌رسد، ولی ردیف عقب خیلی راحت نیست و البته به‌عنوان یک کراس اور جمع‌وجور، نمی‌توان ایراد بزرگی به آن گرفت.

  • چانگان CS35

یکی از مواردی که در طراحی بدنه خودروهای چینی بسیار دیده می‌شود، کپی‌برداری از مدل‌های اروپایی و آمریکایی است. در این میان، البته خودروهایی هم مانند چانگان CS35 هستند که این شیوه را پیش نگرفته و طراحی اصیل و با هویتی دارند. جالب است بدانید در طراحی بدنه CS35 ایتالیایی‌ها نیز دست داشته‌اند و اثرات آن را در ظاهر پخته و خوب این خودرو می‌توان دید. برخلاف ام وی ام X22 که طراحی جلوی زیبایی دارد و طراحی بخش عقبش خیلی چنگی به دل نمی‌زند، طراحی چانگان CS35 به‌عنوان یک پکیج کلی بسیار زیبا و دوست داشتنی است. جلوپنجره بزرگ خودرو با سه اسلات افقی کرومی در کنار چراغ‌های نسبتاً بزرگ ظاهر این بخش را بسیار زیبا کرده‌اند. خطوط طراحی نرم و روان روی بخش‌های مختلف بدنه به سبک ایتالیایی‌ها ظاهری متین و پخته به چانگان CS35 داده است. به‌طورکلی طراحی بدنه این خودرو زیبا بوده و نمی‌توان ایراد خاصی را به آن گرفت.

وارد کابین چانگان CS35 که می‌شوید، برخلاف ام وی ام X22 خیلی احساس نشستن در فضایی متفاوت نسبت به دیگر کراس اورهای بازار نخواهید داشت. هرچقدر در طراحی بدنه، چانگان خوب عمل کرده است، داخل کابین اوضاع خیلی خوب نیست و حتی می‌توان نشانه‌هایی از کپی‌برداری طراحان چانگان از کابین برخی مدل‌های فورد را مشاهده کرد. صفحه‌نمایش کوچک‌تر آن در قیاس با X22 را می‌توان یکی از ایرادهای این خودرو دانست. از سویی دیگر طراحی سنتی‌تر صفحه کیلومتر و آمپرها در قیاس با ام وی ام X22 می‌تواند از نظر برخی افراد بهتر باشد. کیفیت مواد اولیه و استفاده از پلاستیک خشک نیز در چانگان CS35 وجود دارد و حداقل در این مورد، هیچ خودرویی برتری ندارد. به مانند ام وی ام X22 و فضای سرنشین چانگان CS35 برای 4 نفر کافی به نظر می‌رسد و البته فضای پای ردیف عقب تعریف چندانی ندارد.

  • انتخاب باخبر: ام وی ام X22

عملکرد فنی

  • ام وی ام X22

شرکت مدیران خودرو در ایران، خودروی ام وی ام X22 را در تریم اتوماتیک ساده با یک پیشرانه 4 سیلندر 1.5 لیتری به قدرت 105 اسب‌بخار و گشتاور 135 نیوتن‌متر عرضه می‌کند. این پیشرانه در کنار یک جعبه‌دنده 4 سرعته اتومات خروجی‌های خود را به چرخ‌های جلو ارسال کرده و صفر تا صدی برابر با 12.7 ثانیه برای خودرو به ارمغان می‌آورد. حداکثر سرعت این خودرو طبق کاتالوگ برابر با 170 کیلومتر بوده و مصرف سوخت آن در حالت ترکیبی 6.1 لیتر به ازای هر صد کیلومتر است. همان طور که احتمالاً خودتان متوجه شده‌اید بزرگ‌ترین ایراد فنی ‌ام وی ام X22 شتاب نه چندان خوب آن است و با خودرویی خیلی قوی طرف نیستیم. این موضوع مخصوصاً در سربالایی‌ها بیشتر خود را نشان داده و اگر به رانندگی اسپرت و پرشتاب علاقه دارید شما را اذیت خواهد کرد.

کیفیت سواری این کراس اور کوچک چینی در کل بد نیست، ولی ایرادهای بزرگی به آن وارد است. ام وی ام X22 از تعلیق نسبتاً خوبی برخوردار بوده و سیستم مک‌فرسون با فنر پیچشی در جلو و سیستم کشنده چندگانه با فنر پیچشی در عقب در کل به‌خوبی می‌توانند ناهمواری‌های جاده را جذب کنند. در کل ام وی ام X22 سواری نرمی دارد. نکته‌ای که باید این جا ذکر کنیم این که به دلیل ارتفاع سواری بالای خودرو و عدم وجود سیستم کنترل پایداری و کشش روی آن، سر پیچ‌ها چنان که باید عملکرد خوبی از ام وی ام X22 نمی‌بینیم. بنابراین پیشنهاد می‌شود به هنگام رانندگی با آن، مخصوصاً سر پیچ‌ها اندکی بیشتر احتیاط کنید.

  • چانگان CS35

به لحاظ فنی اگر بخواهیم نگاه کنیم، تفاوت زیادی میان ام وی ام X22 و چانگان CS35 وجود ندارد. این خودرو در بازار ایران به یک پیشرانه 4 سیلندر 1.6 لیتری 16 سوپاپ با 113 اسب‌بخار قدرت و 160 نیوتن‌متر گشتاور مجهز شده است و با کمک جعبه‌دنده 4 سرعته اتومات خود، خروجی‌هایش را به چرخ‌های جلو ارسال می‌کندد. با این ترکیب فنی صفر تا صد خودرو عدد ناامیدکننده 15 ثانیه بوده و حداکثر سرعتی برابر با 180 کیلومتر برساعت دارد. در حالت ترکیبی، چانگان CS35 به ازای هر صد کیلومتر رانندگی 7.2 لیتر بنزین می‌سوزاند. گرچه پیشرانه CS35 گشتاور بیشتری نسبت به ام وی ام دارد، ولی به دلیل وزن نسبتاً بیشتر و جعبه‌دنده‌ای که خیلی با پیشرانه هماهنگ نیست، شتاب‌گیری خوبی را از آن نمی‌بینیم. به‌طورکلی جعبه‌دنده CS35 در بحث تعویض دنده و انتقال قدرت پیشرانه به چرخ‌ها اندکی تعلل دارد و اوضاع حتی در حالت تیپ‌ترونیک بدتر هم می‌شود.

در بحث کیفیت سواری باز هم دو خودرو رقابت بسیار نزدیکی با هم دارند و نمی‌توان برتری خاصی را برای یکی از آن‌ها در نظر گرفت. سیستم تعلیق خودروها در جلو از نوع مک‌فرسون و در عقب بازویی پیرو بوده و عملکرد نسبتاً خوبی در جذب ناهمواری‌های جاده دارد. در بحث فرمان‌پذیری، اوضاع چانگان CS35 بسیار بهتر از ام وی ام X22 بوده و خودرو به‌طورکلی تعادل خوبی بین کیفیت سواری و فرمان‌پذیری برقرار کنند. فرمان برقی چانگان CS35 در مقایسه با فرمان هیدرولیک ام وی ام X22 نیز در این مورد بی‌تاثیر نبوده است. البته به مانند ام وی ام، در چانگان CS35 نیز خبری از دو سیستم کنترل کشش و پایداری نبوده و ازاین‌رو، خیلی نباید آن را سر پیچ‌ها تحت‌فشار قرار بدهید.

  • انتخاب باخبر: چانگان CS35

تکنولوژی و ایمنی

  • ام وی ام X22

در شرایطی که با توجه به قیمت بین 130 تا 140 میلیون تومانی این دو خودرو در بازار، زمانی می‌توانستید خودروهایی مانند نیسان جوک، پژو 2008 یا سانگ یانگ تیوولی پر آپشن و امکانات را بخرید، متاسفیم بگوییم که امروز با پرداخت چنین پولی دو خودرویی را می‌توانید بخرید که از برخی تجهیزات و امکانات مهم مانند سیستم کنترل کشش و پایداری بی‌بهره هستند. در تریم اتوماتیک ساده که این روزها در بازار ایران با قیمت حدوداً 140 میلیون تومانی حضور دارد، مدیران خودرو تجهیزات، امکانات و آپشن‌هایی مانند کروز کنترل، سنسور عقب، مانیتور 8 اینچی لمسی، چراغ روشنایی روز، روکش چرم مصنوعی، سانروف و آینه جانبی برقی را ارائه می‌کند. البته باید این نکته را ذکر کنیم که تابستان امسال شرکت مدیران خودرو یک‌ تریم جدید از این خودرو به نام اکسلنت اسپرت را با 5 آپشن جدید شامل سنسور فشار باد تایر، کنترل کشش، کنترل پایداری، کمکی حرکت در سربالایی و کمکی ترمز روانه بازار کرده است. قیمت این تیپ ام وی ام X22 توسط مدیران خودرو در آخرین شرایط فروش 158.5 میلیون تومان اعلام شده است.

در بحث ایمنی، به مانند بسیاری دیگر از چینی‌های بازار ایران، خبری از تست تصادف برای ام وی ام X22 هم نیست و شاید همین یکی از دلایلی است که در حال حاضر ردپایی از آن در بازارهای جهانی به جزء ایران دیده نمی‌شود. جالب است بدانید حتی در وب‌سایت بین‌المللی سایت چری خبری از این خودرو که در بازار چین با نام تیگو 3X شناخته می‌شود هم وجود ندارد. در بخش ایمنی، از تجهیزات این خودرو می‌توانیم به مواردی مانند کیسه هاوی راننده و سرنشین، ترمز ضدقفل ABS و سیستم توزیع نیروی ترمز EBD اشاره کرد. البته همان‌طور که گفتیم درتریم اکسلنت اسپرت موارد دیگری مانند سنسور فشار باد تایر، کنترل کشش و پایداری، کمکی حرکت در سربالایی و کمکی ترمز نیز ارائه شده که با مدل اتوماتیک ساده اختلاف قیمتی تقریباً 20 میلیون تومانی دارد.

  • چانگان CS35

در این بخش، با توجه به امکانات و تجهیزات بیشتری که این خودرو در قیاس با ام وی ام X22 دارد، برگ برنده بدون شک در اختیار چانگان CS35 است. با قیمتی ارزان‌تر در مقایسه با ام وی ام X22 اتوماتیک ساده، این خودرو مواردی مانند کروز کنترل، فرمان برقی حساس به سرعت، تنظیم موقعیت فرمان 2 حالته، سنسور عقب، سیستم صوتی با شش بلندگو در مقابل چهار بلندگوی ام وی ام، مانیتور 7 اینچی لمسی، آپشن نویگیشن فارسی و دوربین عقب، چراغ روشنایی روز، اتولایت، مه‌شکن جلو و عقب، چراغ هالوژن جلو، تنظیم برقی آینه، شیشه دودی عقب و سانروف را در اختیار شما قرار می‌دهد.

در بحث ایمنی، باز هم وضعیت چانگان CS35 در مقایسه با ام وی ام X22 بسیار بهتر بوده و سال 2012، موسسه سی انکپ در تست تصادف خود به آن 4 ستاره ایمنی داده است. در بخش تصادف شاخ‌به‌شاخ چانگان CS35 امتیاز 13.49 از 18، در بخش تصادف با مانع تغییر شکل‌پذیر امتیاز 13.52 از 18، در بخش تصادف با مانع در حال حرکت از کناره‌ها امتیاز 18 از 18 و نهایتاً در تست شلاقی امتیاز 1.25 از 4 را به دست آورده است. در بخش تجهیزات ایمنی هم وضعیت چانگان CS35 بسیار بهتر از ام وی ام بوده و در لیست تجهیزات آن می‌توان مواردی مانند ترمز ضدقفل ABS و توزیع نیروی ترمز EBD، ترمز کمکی، چهار کیسه هوا شامل راننده، سرنشین جلو، جانبی جلو و کمربند ایمنی پیش کشنده را یافت.

  • انتخاب باخبر: چانگان CS35

وضعیت بازار

  • ام وی ام X22

از آغاز سال 1397 تا نیمه اول دی‌ ماه اگر نگاهی به نمودار قیمتی‌ ام وی ام X22 اتوماتیک ساده بزنید، رشد قیمتی عجیب‌وغریب مشابه سایر خودروهای بازار کشورمان را مشاهده خواهید کرد. در شرایطی که فروردین همین سال این خودرو در بازار به قیمت 69 میلیون تومان خریدوفروش می‌شد، هم‌اکنون قیمت ام وی ام X22 اتوماتیک ساده در بازار تهران به حدوداً 140 میلیون تومان افزایش یافته است. اصلی‌ترین رشد قیمتی این خودرو طی اردیبهشت 1397 اتفاق افتاده و شاهد افزایش قیمت آن از 70 میلیون تومان به 108 میلیون تومان بودیم. در بالاترین قیمت خود نیز ام وی ام X22 اتوماتیک ساده در مهر ماه توانست رکورد 145 میلیون تومان را بزند. در آخرین شرایط فروش اعلامی ‌ام وی ام X22 که متعلق به 11 دی 97 است، خبری از فروش مدل اتوماتیک ساده این خودرو نیست، ولی تیپ‌های لاکچری و اکسلنت اسپرت اتومات به ترتیب به قیمت 152 و 158 میلیون تومان فروخته می‌شوند. در بازار، مدل‌های دست دوم ام وی ام X22 اتوماتیک ساده با کارکرد بین 10 تا 20 هزار کیلومتر را امروز می‌توانید به قیمتی بین 120 تا 133 میلیون تومان خریداری کنید.

  • چانگان CS35

قیمت کراس اور جمع‌وجور چینی سایپایی‌ها در بازار ایران به مانند رقیب ام وی ام خود، از ابتدای سال جاری تاکنون رشد زیادی را تجربه نکرده است. گرچه رشد قیمت چانگان CS35 به اندازه ‌ام وی ام X22 تند نیست، ولی جالب است بدانید فروردین ماه امسال می‌توانستید این خودرو را در بازار به قیمتی حدوداً 71 میلیون تومانی خریداری کنید. در بازار امروز تهران این خودرو قیمتی حول‌وحوش 133 میلیون تومان دارد. بیشترین میزان رشد قیمت را چانگان CS35 شهریور ماه امسال تجربه کرده و قیمتش از 115 به 130 میلیون تومان افزایش یافته است. رکورد بالاترین قیمت ثبت شده برای این خودرو هم متعلق به دهه آخر شهریور و برابر با 142 میلیون تومان بوده است. آخرین شرایط فروش اعلامی سایپا برای چانگان CS35 متعلق به آگهی پیش‌فروش مرداد ماه امسال با 37 میلیون تومان پیش‌پرداخت و موعد تحویل هفته چهارم دی و بهمن 97 است. در بازار اگر به دنبال خرید مدل دست‌دوم این خودرو هستید، نمونه‌های کارکرده چانگان CS35 بین 10 تا 20 هزار کیلومتر کارکرد به قیمتی بین 120 تا 130 میلیون تومان موجود هستند.

  • انتخاب باخبر: چانگان CS35

نظر نهایی

به مانند سری مطالب مقایسه‌ای قبلی «باخبر» ما تلاش کردیم تا در 4 بخش مختلف به بررسی کلی و مقایسه دو خودرو ام وی ام X22 و چانگان CS35 بپردازیم. به جز بحث طراحی بدنه و کابین که‌ ام وی ام X22 با اختلاف کمی توانست انتخاب «باخبر» باشد، در هر سه بخش دیگر چانگان CS35 عملکرد بسیار بهتری دارد. موردی که باید اشاره کرد این که در بخش تکنولوژی و ایمنی، با توجه به این که خودروی مورد بررسی ما تریم اتوماتیک ساده ‌ام وی ام X22 بوده، مواردی مانند کنترل کشش و پایداری روی آن ارائه نشده است. ولی همان‌طور که اشاره کردیم، تریم اکسلنت اسپرت که تابستان امسال توسط مدیران خودرو روانه بازار شد علاوه‌براین دو مورد، سه آپشن دیگر را هم به خودرو اضافه می‌کند و البته، قیمتی حدوداً 160 میلیون تومانی دارد.

منبع: باما
ارسال نظر
نظرات کاربران
بیشتر
دیگر رسانه ها