کد خبر : 638

خودروتک بررسی می‌کند؛

حکایت گرانی خودروهایی که فروخته نمی‌شوند

حکایت گرانی خودروهایی که فروخته نمی‌شوند

شرایط منحصر به فردی بر بازار خودرو حکم‌فرما شده است. از یک سو برخی از محصولات شرکت‌های خودروسازی که دیگر تولید نمی‌شوند ارزشی دوچندان پیدا کرده‌اند و از سویی دیگر برخی مدل‌های خارجی که شرکت‌های واردکننده از عرضه آن‌ها به دلیل ممنوعیت بازمانده‌اند، تبدیل به طلا شده‌اند. خریدوفروش خودروهایی که به‌صورت رسمی دیگر عرضه نمی‌شوند پدیده منحصربه‌فرد این روزهاست.

به گزارش خودروتک، مشکلات ترخیص قطعات، نوسان نرخ ارز، چالش‌های مابه‌التفاوت ارزی و عدم همکاری برخی از شرکای خارجی، شرکت‌های خودروسازی را با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو کرد. این پدیده منفی گاه خود را در قالب تولید خودروهای ناقص و ضعف در عرضه نشان داد و گاهی نیز به توقف تولید می‌انجامید.

درباره خارجی‌ها نیز وضعیت مشابهی شکل گرفته است. واردات کوتاه‌مدت برخی مدل‌ها تقاضا برای آن‌ها را درست در اوج تنش در بازار، افزایش داد. تحویل معدود برخی مدل‌ها و قطع شدن روال اجرای تعهدات از سوی شرکت‌های واردکننده نیز بازار آنچه خرید و فروش می‌شد را طلایی کرد.

پژو 301

قیمت در بازار: 185 میلیون تومان

بازار خودرو

سدان زیبای فرانسوی‌ها یکی از دستاوردهای توافق هسته‌ای موسوم به میوه برجام بود که خیلی زودتر از پیش‌بینی‌ها نایاب شد. خودرویی که اواخر سال 95 از آن به‌عنوان جایگزین پژو 405 و پارس یاد می‌شد. ولی بعد از خروج آمریکا از برجام و خداحافظی پژو از همکاری با خودروسازان ایرانی، تولید و عرضه این خودرو به خطر افتاد. اکنون در بازار همان معدود 301 های موجود نیز در آستانه 200 میلیونی شدن هستند. این پژو با پیشرانه 1.2 لیتری خود می‌تواند 82 اسب‌بخار نیرو تولید کند.

پژو 508

قیمت در بازار: 420 میلیون تومان

بازار خودرو

در ادامه همان بحث‌های مربوط به همکاری پژو و ایران‌خودرو که در راستای برجام شکل گرفته بود، دیگر سدان لوکس فرانسوی‌ها یعنی 508 نیز فرصتی کوتاه برای عرض‌اندام در بازار ایران را پیدا کرد. تعداد محدودی از این خودرو به‌منظور نمایش و جذب مشتری به دست خریداران رسید؛ اما همین تعداد نیز با ممنوعیت واردات و پشت‌پای آمریکا به برجام تبدیل به کم‌یاب‌ترین‌های بازار شدند. این خودرو دارای یک پیشرانه 1.6 لیتری توربو با 165 اسب‌بخار قدرت است.

رنو تندر E2

قیمت در بازار: 85 میلیون تومان

بازار خودرو

از اوایل مرداد امسال بود که حرف و حدیث‌ها درباره توقف تولید تندر 90 به گوش می‌رسید. خروج رنو تقریباً قطعی شده بود و حتی نگین خودرو به‌عنوان نماینده رسمی این شرکت فرانسوی نیز از بانک مرکزی شکایت کرده بود. خروج رنو تولید برخی از محصولات پرفروش این شرکت را به مخاطره می‌انداخت. تند 90 یکی از آن‌ها بود. البته پیش‌تر رنو به ایران‌خودرو و پارس‌خودرو دو همکاری ایرانی‌اش در زمینه تولید اعلام کرده بود که بعد از تولید 40 هزار دستگاه از این خودرو روند تأمین آن را متوقف خواهد کرد. طبیعتاً بلایی که سر نسخه استاندارد تندر 90 آمد روی نمونه‌های فیس‌لیفت آن به اسم تندر پلاس نیز رخ داد و باعث شد که نسخه دستی آن به 88 و نمونه اتوماتیکش به 107 میلیون تومان برسد. این خودرو با پیشرانه 1.6 لیتری می‌تواند 110 اسب‌بخار نیرو تولید کند.

رنو کپچر

قیمت در بازار: 300 میلیون تومان

بازار خودرو

بهمن ماه سال 95 بود که ایران‌خودرو اقدام به واردات شاسی‌بلند ریزاندامی به اسم Captur‌ کرد. یکی از محصولات معروف شرکت رنو که آمده بود به‌عنوان عضو جدید خانواده خودروسازی کشور وارد بازی شود. کپچر نیز مانند اغلب محصولاتی که قصد تولید دارند، ابتدا به صورت CBU برای بازارسنجی وارد شد ولی مدتی بعد پروسه تولیدش به محاق رفت. در همین رابطه بود که اختلاف‌هایی نیز بر سر بحث میزان واردات مطرح شده بود. گفته می‌شود ایران‌خودرو چیزی بیش از 3000 دستگاه از این خودرو را وارد کرده است. قطع همکاری رنو با ایران بازار رو به رشد این شاسی‌بلند را ناگهان با التهاب روبه‌رو کرد. رنو کپچر با موتور 1.2 لیتری خود می‌توانست 120 اسب‌بخار نیرو فراهم کند.

سوزوکی ویتارا

قیمت در بازار: 310 میلیون تومان

بازار خودرو

روند توقف تولید سوزوکی ویتارا از تیر ماه سال 95 آغاز شد. زمانی که وزارت صنعت تولید آن را با کاهشی 96 درصدی اعلام کرد. اگرچه چندی پیش این شرکت نمونه فیس‌لیفت آن را برای تست‌های میدانی وارد کرده بود ولی عملاً دیگر این خودرو در لیست فروش شرکت و برنامه پیش‌فروش جدید جایی ندارد. ویتارا شاسی‌بلند مقرون‌به‌صرفه‌ای بود که با توجه به کیفیت قابل قبولش می‌توانست با چینی‌های بحث‌برانگیز رقابت کند. این خودرو در مدل‌های جدید خود مجهز به یک پیشرانه 2.4 لیتری با 170 اسب‌بخار نیرو شده بود. نمونه‌های اولی ویتارا با پیشرانه 2 لیتری 140 اسب‌بخاری تولید می‌شد.

هیوندای توسان 2017

قیمت در بازار: 530 میلیون تومان

بازار خودرو

اوضاع خارجی‌ها نیز چندان مطلوب نیست. با عرضه زودهنگام و شتاب‌زده هیوندای توسان 2018 از سوی آسان موتور که دلیل اصلی آن بسته شدن سایت ثبت‌سفارش بود، نسخه پرفروش 2017 این شاسی‌بلند کره‌ای خیلی زود با تقاضای رو به افزایش روبه‌رو شد. حالا در بازار آزاد اگر کسی مدل صفر کیلومتر این خودرو را داشته باشد محال است که زیر 500 میلیون تومان خرید و فروش کند. توسان با پیشرانه 2 لیتری خود می‌تواند 205 اسب‌بخار نیرو تولید کند. در حالی که نمونه‌های قبلی آن که مجهز به پیشرانه 2.4 لیتری بودند قدرتی 180 اسب‌بخاری داشتند.

تویوتا هایلوکس

قیمت در بازار: 800 میلیون تومان

بازار خودرو

کمتر کسی فکرش را می‌کرد که وانت‌بار مشهور ژاپنی‌ها از کانال 800 میلیون تومانی نیز عبور کرده باشد. هایلوکس که تا سال 2016 نیز وارد بازار شد مدتی بنا به دلایلی از سوی ایرتویا نماینده این شرکت در حالی که واردات آن بدون مشکل بود، عرضه نشد؛ اما درست در زمانی که مشکلات شرکت برای واردات آن مرتفع شده بود، واردات ممنوع شد. البته بد نیست بدانید که نمونه دنده دستی این پیکاپ زیر 600 میلیون تومان پیدا نمی‌شود. تویوتا هایلوکس به لطف حضور یک پیشرانه 2.7 لیتری می‌توانست 164 اسب‌بخار نیرو تولید کند.

ارسال نظر
نظرات کاربران
بیشتر
دیگر رسانه ها